Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

За първи път в България успешно стъпва американската система MUSIC T TOGETHER - музикалнообразователна система за деца и родители.

КАКВО Е MUSIC TOGETHER
Международно призната програма, основана на съчетаването на музика и движение за деца до 6 годишна възраст и възрастни. Съществува от 1987г. и е една от първите, които предлагат интерактивни, неформални музикални практики, подходящи за ранната детска възраст. Тя е базирана на научни изследвания и проучвания за спецификата на най-малките, със силно подчертаното участие и на възрастните.
Основава се на вярата, че всяко дете е музикално и може да участва в правенето на музика в условията на съответната култура с радост и лекота. Един от мотивите за нейното създаване е фактът, че в съвремения свят новите технологии са изместили домашното, семейно музициране, незаменим фактор в музикалното образование.
С MUSIC TOGETHER детето се научава да пее и танцува, така естествено, както диша, ходи и говори, защото това са 30 до 40 минути на истинска радост. Групи до12 деца, пеят, танцуват, свирят на различни инструменти и навлизат в музиката чрез практики, които напомнят детската игра, като развиват качества и умения. Всички заедно импровизират, измислят думички, мелодии, движения, дават идеи за музикални дейности, които могат да се правят не само по време на заниманията, а и в къщи, заедно с цялото семейство - в кухнята, колата или пък преди сън... Така музиката става част от ежедневието, и съхранява ентусиазма на детето към нея.
Музикалният материал е уникален - голямо разнообразие и истински съвременно звучене - различни аранжименти, стилове, тоналности, ритми, музика на различни култури - нови и традиционни песни, с отворени пространства за импровизация Едновременно с това МТ е отворена и позволява и поощрява включването и на музиката на местната култура, ето защо в нашите занимания ние ще включваме и български традиционни и модерни песни. Песните се пеят, както на английски така и на български, така че детето неусетно ще упражнява и английския език.
MUSIC TOGETHER създава добра основа за бъдещо специализирано обучение на децата по танци или инструмент.
Повече информация на www.musictogether.com

Водещ: Светлана Авдала
Завършила е музикознание в НМА проф. „Панчо Владигеров”. Специализирала телевизионна журналистика, кино и телевизионна режисура. Има над 25годишен стаж в БНТ. Осъществила е десетки документални филми и образователни поредици за музика и музикални изпълнители. Лицензиран учител, директор на MUSIC TOGETHER - България.

Вход: 10лв

Необходимо е предварително записване:
arthousesofia@gmail.com

текст: Организаторите

*Записване:

Събитието е с предварително записване.

Необходимо е предварително записване:
arthousesofia@gmail.com

Къде се намира:

ул. " Миджур" 12

Как да стигна:

Трамвай 10,12,18

С кола:

Зелена за паркиране зона

Контакти:

088 722 1175

https://www.facebook.com/SofiaLifeStyleHouse/

*Записване:

Събитието е с предварително записване.

Необходимо е предварително записване:
arthousesofia@gmail.com

Последна редакция: 17.11.2017 г.

 

РОЖДЕН ДЕН ЗА 7-12г. - КАКВО ДА ОРГАНИЗИРАМЕ?

Ако при най-малките 0-3г., основният въпрос е КАК да организираме рождения ден, а при възрастта 3-7г. - КЪДЕ да го организираме, за по-големите, които вече стават по ...

Ако при най-малките 0-3г., основният въпрос е КАК да организираме рождения ден, а при възрастта 3-7г. - КЪДЕ да го организираме, за по-големите, които вече стават по-самостоятелни на възраст 7+ години, въпросът е вече основно КАКВО ДА ОРГАНИЗИРАМЕ?ЗАБАВЛЕНИЕ, ЗАБАВЛЕНИЕ, ЗАБАВЛЕНИЕ!Естествено, основ ...

7+ г

-

- 7+ г -

РОЖДЕН ДЕН ЗА 7-12г. - КАКВО ДА ОРГАНИЗИРАМЕ?

РОЖДЕН ДЕН ЗА 7-12г. - КАКВО ДА ОРГАНИЗИРАМЕ?

Ако при най-малките 0-3г., основният въпрос е КАК да организираме рождения ден, а при възрастта 3-7г. - КЪДЕ да го организираме, за по-големите, които вече стават по-самостоятелни на възраст 7+ години, въпросът е вече основно КАКВО ДА ОРГАНИЗИРАМЕ?ЗАБАВЛЕНИЕ, ЗАБАВЛЕНИЕ, ЗАБАВЛЕНИЕ!Естествено, ос ...

реклама
реклама