Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

60 безплатни ателиета за деца пред Народния театър в София на Детски панаир на 1-ви юни  

Над 60 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на Детски панаир в София, което по традиция ще се проведе на 1-ви юни пред Народния театър „Иван Вазов”. Съорганизатори на събитието са Фондация Изиарт и Столична община, а всички инициативи за празника на детето са с вход свободен.
Предвидените работилници за 1-ви юни ще се провеждат в рамките на целия ден от 11.00 ч. и 20.00 ч. на територията на Градската градина и в близките музеи и галерии. По традиция Фондация Изиарт е изработила и специално създадени игри за музеите – децата ще могат да станат откриватели в Музей за история на София, Институт за етнография и фолклористика с Етнографски музей, Софийска градска художествена галерия, както и да се включат в тематични ателиета в Националната библиотека „Св.св. Кирил и Методий”.

За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки работилници, между които по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство, сапунена работилница, детска архитектурна работилница, ателие по География с geograf.bg.

В програмата са включени и редица спортни активности – танци, йога, тенис, шах. Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената - музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките, като в 11.00 ч.
Ателие 313 ще покаже за децата кукления спектакъл „Клоунът и неговите деца”.

Ателие по роботика ще забавлява децата, които обичат науката, а за най-любопитните ще бъде изложен и хармонограф - устройство за рисуване, използващо махала за създаването на геометрични изображения.  

Тази година специално за събитието ще бъде показан на децата атрактивен  военен автомобил  Пясъчна котка (от 11.00 до 15.00 ч.), а двама военни полицаи ще им помогнат да се качат вътре и ще им разкажат интерсни истории за работата на военните. По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.

Народният театър „Иван Вазов” също ще се включи в тазгодишното издание на фестивала, като е подготвил няколко изненади за децата и техните родители. Една от атракциите на щанда на театъра ще бъде макетът на дъсчения театър „Основа”, на чието място днес се издига една от най-красивите барокови сгради в София. Посетителите ще могат да видят как е изглеждала сцената, зрителските места, вътрешната част и фасадата на театъра преди повече от 100 години. Специално за събитието едни от младите актьори в театъра, които хората познават от сцената и телевизионния екран, ще представят музикално шоу, облечени в атрактивни барокови костюми. Стелиан Радев, Павел Иванов, Гергана Змийчарова, Ева Данаилова и Джулия Бочева ще пеят и свирят на сцената (14.30-15.00 ч.), като ще изпълнят музика от от спектакъла, с който театърът ще открие театралния сезон през есента – „Един безумен ден” по Бомарше.

В рамките на събитието ще бъдaт реализирани и две ателиета в националната библиотека  „Св.св. Кирил и Методий” – (13-17 ч.) –  ателие по калиграфия, на което ще могат да се учат да пишат на глаголица и ателие за изработка на детски книжки с Ателие Прегърни ме.

Благодарим на нашите партньори, заради които Детски панаир е безплатен: Столична община, Фондация Америка за България, International House, Овергаз, Девин, Дино.

Детски панаир е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии). Проектът е некомерсиален и позволява на всички желаещи деца да се включат абсолютно безплатно в културно-образователните инициативи. Детски панаир стартира преди шест години с подкрепата на Фондация Америка за България, като до момента са реализирани над 30 събития в над 10 града.

Актуална информация: Facebook: Easyart Bulgaria     www.easyartbg.com

текст: Организаторите

Къде се намира:

Градската градина

Организатор:

Easyart Bulgaria

Виж на картата

Организатор:

Easyart Bulgaria

Как да стигна:

Метро - станция Сердика
Тролей 9
Трамвай 10, 12, 18

С кола:

Синя зона - 2 лв/ч, SMS на 1302, до 2 часа
Работни дни: 8 - 19 ч, събота: 8 - 14 ч.
Има паркинги в района около Народен театър "Иван Вазов", които са синя зона.

Последна редакция: 30.05.2018 г.

пон - пет

ПОЛУДНЕВНИ АНГЛИЙСКИ ПРОГРАМИ

Jolly Kids е пространство за щастливо учене на английски за деца на 3-7 г. Обучението се случва под формата на полудневни бутикови занимални, където децата прекарват по 4 ч. всеки ден, потопени в английска сред ...

Jolly Kids

пон - пет 3-7г. -
реклама
реклама