Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

В Деня на бащата 17 юни, програмата на Дома на киното е посветена на филми, свързани с бащите, мъжките фигури в семейството, духовните учители, които, изгубени или намерени, винаги се явяват като определящи пътя на всеки един от нас.

12:00 НЕЛЮБОВ
След като социалната му драма Левиатан вдигна Русия на нокти, Андрей Звягинцев отново изследва семейна история, но под друг ъгъл – млада двойка, минаваща бурно през развод, трябва да сключи примирие, за да намери избягалия си син.

14:05 ТОНИ ЕРДМАН
С цяла кошница фестивални награди и една номинация за Оскар на върха, Аде ни среща с Инес и баща ѝ Уинфрид, които са отчуждени не само географски, но и емоционално. След първото си неочаквано посещение-фиаско, таткото се завръща с изкуствени зъби, перука, нов арсенал от неудобни шеги и името Тони Ердман, за да преподава принудително на Инес най-важния урок – как да живее живота си. На ръба с театър на абсурда, разплитащата се връзка баща-дъщеря намира гръмогласен катарзис в песен на Уитни Хюстън и гола сцена с български кукер – не само в името на смеха, но като част от безпощадното търсене на смисъл.

17:00 ПРОРОКЪТ от Халил Джубран
Пророкът на ливанския автор Халил Джубран е един от най-популярните сборници поезия, вдъхновил милиони читатели и преведен на над 40 езика от първата си публикация през 1923. Вечните стихове са представени в нова, запленяваща форма в Пророкът – анимационната антология на режисьора Роджър Алърс (Цар Лъв), който събира международно признати аниматори, за да превърнат елегантния текст на Джубран в живописно киноизживяване.

18:45 ДА ОБИЧАШ ПАБЛО
Животът на известния и енигматичен Пабло Ескобар е предпочитана тема за писатели, режисьори и телевизионни продуценти.
Във филма на испанския режисьор Фернандо Леон де Араноа, базиран на книгата на дългогодишната любовница на Ескобар Вирджиния Валехо, виждаме възхода и падението на наркобоса от гледна точка на жена, която е обвързана интимно с него.

21:00 И ПОСЛЕ СВЕТЛИНА
Младият и чувствителен Павел (Бари Кьоеган от Дюнкерк и Убийството на свещения елен) мечтае да стане ученик на своя идол – енигматичния френски художник Арно.
С обратна хронология проследяваме борбата му със себе си и срещите с различни хора, които го отвеждат не само към целта, но и към светлината отвътре.

текст: Организаторите

Къде се намира:

ул. "Екзарх Йосиф" 37

Виж на картата

Как да стигна :

Трамвай 20,22,12,18,4
Метростанция Сердика 2

С кола :

Зелена зона

Контакти:

02/ 980 78 38

http://domnakinoto.com/

Последна редакция: 13.06.2018 г.

26МарВто

Нови групи в Smarty Kids Младост

Заповядайте на БЕЗПЛАТЕН УРОК по Ментална Аритметика в SmartyKids София Младост, като се регистрирате на http://sofia-mladost.smarty-kids.bg/ или на номер 0885 02 14 53, за да се потопите в света на менталната ...

Smarty Kids Младост

- 5-12г. -
Спонсорирано
реклама
реклама