Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

Продължаваме с уроците с животни, показвани от натура! В предстоящия урок по керамика в събота - 10-ти ноември, поканихме отново докторантката от БАН Емилия Вачева, за да ни покаже едно от най-любимите животни на децата - жабата! Преди малките ни керамици да измоделират своите красиви жабешки фигурки, те ще опознаят животното, наблюдавайки го и разбирайки интересни факти за живота и привичките му. Опознавайки от близо дивите животни, децата могат да видят и обикнат по неподправен начин природата. Какъв по-хубав начин да покажеш на едно дете колко цялостен и смислен е кръговратът при животни и растения, от това самите учени да покажат от първо лице на децата различните примери за това!

Малките керамици ще се запознаят с основните похвати в моделирането и изграждането на пластична форма. На помощ идва Минчо. Той е в стихията си, когато говорим за керамика, скулптура или дърворезба, все изкуства занимаващи се с обем. Повече информация за Минчо ще намерите на страничката ни във фейсбук, където може да следите и предстоящите занимания с глина.

Материалът, който ще използваме в тази керамична работилничка е полимерна глина, подходяща за малки деца и най-вече подходяща за мъници, които нямат опит с моделирането на глина. Свойствата на полимерната глина позволяват тя да изсъхне на въздух за няколко денонощия. Всеки участник в керамичната ни работилничка ще има собственоръчно изработена керамична фигурка! Хубавото на глинените произведения е, че остават детски спомен завинаги!

Продължителността на керамичната работилничка е 90 минути за деца на възраст между 5 и 10 години. Работилничката ще се проведе в събота 10-ти ноември от 10:30 до 11:30 часа. Задължително условие за провеждане на работилничката е сформиране на група от най-малко три деца, трима малки керамици!

Цената за едно посещение е 16 лева. Цената за второ и трето дете от семейство е по 14 лева.

За участие е необходимо предварително записване на телефон 088 65 36 257 или 089 87 98 690 или на поща: hello@deca-slunca.com.

Керамичната работилничка е само за деца и присъствието на родители в центъра повреме на заниманието не е възможно. Разположението на детски център “Деца Слънца” предразполага към приятна разходка за родителите, докато изчакват децата си.

Непосредствено след Керамичната ни работилничка от 12:30ч. до 14:00ч. ще се проведе курс по Рисуване с тема “Еко плакати!”. Може да комбинирате двете занимания и да планувате съботата - творчество за децата ви и прекрасен полуден за вас! В близост до центъра ни има библиотеки, кина, сладкарници, магазини, заведения и какво ли още не!! О, да, и Борисова градина :)

Центърът ни се намира в сърцето на София, на бул. “Цариградско шосе” 19, (локалното) в непосредствена близост до Орлов мост, където ще моделираме на воля!

Носете си чехли или други подобни чудеса! А, ако комбинирате Керамичната работилничка с Курса по рисуване, направете и сандвичи за почивката между занимания!

Очакваме ви с нетърпение!!

текст: Организаторите

Къде се намира:

бул. "Цариградско шосе" 19, Орлов мост

Виж на картата

*Записване:

Събитието е с предварително записване.

За участие е необходимо предварително записване на телефон 088 65 36 257 или 089 87 98 690 или на поща: hello@deca-slunca.com.

Как да стигна:

Метростанция Софийски университет Св. Климент Охридски
Автобус 204,213,280,306,604,76,84,505,304,184; Тролей11,4,5,8

С кола:

Зелена зона за паркиране

Контакти:

089 792 5300
hello@deca-slunca.com
https://www.facebook.com/DecaSlanca/

*Записване:

Събитието е с предварително записване.

За участие е необходимо предварително записване на телефон 088 65 36 257 или 089 87 98 690 или на поща: hello@deca-slunca.com.

Последна редакция: 06.11.2018 г.

19АпрПет

Нови групи в Smarty Kids Младост

Заповядайте на БЕЗПЛАТЕН УРОК по Ментална Аритметика в SmartyKids София Младост, като се регистрирате на http://sofia-mladost.smarty-kids.bg/ или на номер 0885 02 14 53, за да се потопите в света на менталната ...

Smarty Kids Младост

- 5-12г. -
Спонсорирано
реклама
реклама