Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

Ларгото

1400 ч 8+ г безплатно
Сподели:

Заповядайте на тазгодишното издание на форума "Voice it 2018: Решаваме с децата", където ще може да дискутираме заедно с ученици и тийнейджъри теми, които ги вълнуват и тяхното мнение по важни въпроси, касаещи правата им! Събитието ще се проведе на 20 ноември 2018 г., вторник, между 14:00 и 17:15 ч. в Античен комплекс „Сердика“, известен още като „Ларгото“.

Темата на форума тази година, която беше избрана от децата от Младежка мрежа „Мегафон“, е сексуалното здравно образование – какво представлява, как изглежда в България, какво е необходимо да се промени. Включете се в дискусията за смисъла, формите и нужните промени в тази така важна област, живо интересуваща младежите и децата.

Освен в избора на тема, децата имат дейно участие и в цялостната организация на форума. Те ще бъдат участници и модератори в панелите на събитието, ще бъдат водещи, ще представят себе си и своите дейности.

В края на събитието ще можете да разгледате "Пазар на идеи“ – изложение на организации с различни проекти, програми и практики, свързани с правата на децата, правото на мнение и сексуалното здравно образование, които ще представят своята работа ще включат децата в ангажиращи и продуктивни дейности. Част от изложението ще бъдат и четири интерактивни станции, които чрез различни сетива и похвати ще провокират участниците да разсъждават върху основните теми на форума.
Форумът Voice it се организира всяка година с цел да се популяризира и демонстрира на практика правото на мнение на децата. Ето защо дизайнът на събитието се създава заедно с "Мегафон", децата формулират темата на всяко отделно издание на събитието и имат дейни роли в различните му части. Резултатите от обсъжданията се изпращат до отговорните за съответните теми и проблеми институции на централната власт.

Voice it създава пространство за среща между ключови засегнати страни по проблемите на децата и техните права: около сто деца в юношеска възраст с интерес към темите и форматите на събитието, специалисти от различни организации, работещи за и с деца, и държавни институции. Събитието се стреми да въвлече тези групи в продуктивен диалог за бъдещето на политиките, дейностите и практиките, насочени към децата и техните права.

текст: Организаторите

Къде се намира:

пл. Независимост

Виж на картата

Организатор:

Национална мрежа за децата - National Network for Children Bulgaria

Официално име:

Античен културно-комуникационен комплекс Сердика

Входове:

откъм подлеза между Министерския съвет и Президентството и откъм входа на метрото (църквата „Св. Петка Самарджийска“)

Как да стигна:

Метро – станция Сердика 1,2, Трамвай 12, 18, 4

С кола:

Синя зона за паркиране, паркинг на пл. княз Александър I

 

Организатор:

Национална мрежа за децата - National Network for Children Bulgaria

Последна редакция: 07.11.2018 г.

23МайЧет

Нови групи в Smarty Kids Младост

Заповядайте на БЕЗПЛАТЕН УРОК по Ментална Аритметика в SmartyKids София Младост, като се регистрирате на http://sofia-mladost.smarty-kids.bg/ или на номер 0885 02 14 53, за да се потопите в света на менталната ...

Smarty Kids Младост

- 5-12г. -
Спонсорирано
реклама
реклама