Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

НДК

- всички безплатно
Сподели:

11.12.2018 (вторник)

18:00
Щанд № 116
Среща с автограф с Диана Петрова
Изкусното перо на Диана Петрова пренася ежедневните въпроси в приказното царство и ги превръща в житейски уроци без нравоучения. За децата тези приказки са огледало, в което откриват себе си и опознават околния свят. За родителите са кладенец, от който черпят, когато имат нужда от подкрепа в най-голямото приключение – да отгледат човек. Запознайте се с авторката на „Мъдри приказки“ и „Приказки за цялото семейство“ и вземете книга с автограф!
Представя: Издателство „Софтпрес“

12.12.2018 (сряда)

11:00
Щанд № 406
Работилничка с усмивки
Каним всички наши малки приятели на възраст от 2 до 5 години да се забавляваме с интерактивните, образователни книги „Play smart”.
Представя: Издателство „Радика“

13.12.2018 (четвъртък)

17:00
Щанд № 116
Среща с автограф с Елена Павлова
Ако през 90-те сте играли книги-игри, със сигурност познавате творчеството ѝ и сте прекарали часове в световете, създадени от Върджил Дриймънд и Кристофър Макдоуел. Ако пък не сте – романът „Камен и пиратите от 5 г“ e чудесна първа стъпка към нейната необятна творческа вселена. Очаква ви щуро забавление с Камен и невероятните приключения на петокласниците от новото му училище!
Представя: Издателство „Софтпрес“

14.12.2018 (петък)

11:00
Сцена на панаира ет. 4, западно крило
Състезание „Познаваш ли света на Пърси Джаксън?“
Богове, титани, митични създания и герои – готови ли сте да се изправите пред тях, за да проверите знанията си за гръцката митология и света на Пърси Джаксън? Независимо дали сте представител на Лагера на нечистокръвните, или на лагер „Юпитер“, ви очаква една легендарна битка!
Представя: Издателство „Егмонт“

12:00
Литературно кафене ет. 4, западно крило
Четене за най-малките
Четенето за най-малките е съобразено с възрастта на децата и включва взаимодействие, забавление и игра с всички участващи. В четенето използваме естествените механизми на учене, за да развием дълготрайно когнитивните способности на децата. Любовта към книгите се посява от най-ранна възраст, затова си подарете време за общуване с вашето дете и на Софийския международен панаир на книгата!
Представя: FOX Book Café

14:00
Сцена на панаира ет. 4, западно крило
Представяне на „Точица тръгва на училище“
Книгата е естествено и чакано продължение на „Приключенията на принцеса Точица“. Втората част от поредицата има за цел да разчупи стереотипите за образованието и да влюби децата в училището, променяйки нагласата и отношението им към него. Защото училището може и трябва да бъде забавно и не трябва да бъде приемано като училище-мъчилище. Историята е изградена върху редица комични ситуации, вплетени във вълнуващи за учениците теми и всичко това поднесено с лекота на фона на дискретно подадено образователно съдържание. Откъде идва шоколадът и защо го обичаме толкова много, какъв ще бъда след 20-30 години и какъв ще е светът тогава, как се е случил Големия взрив, как се е появила нашата галактика, защо не усещаме скоростта, с която се движи Земята, любопитни и малко известни факти за Българи и Германия са само малка част от темите, върху които героите разсъждават.
Представя: Пощенска кутия за приказки

17:00
Сцена на панаира ет. 4, западно крило
Представяне на образователното издание „Моята България“ с участие на издателите и авторите.
„Моята България“ е книга за младите българи, които искат да научат повече за историята на България. Темите са изложени кратко, но изчерпателно, с богат илюстративен и снимков материал. Това прави изданието подходящо както за училищно (от 5-и до 12-и клас), така и за самостоятелно ползване. „Моята България“ е първото учебно помагало за тази възрастова група, което хронологично покрива цялата история на България. То съдържа 51 теми, обхващащи историята на страната ни от праисторията до съвременността.
Представя: Издателство „Просвета“

15.12.2018 (събота)

10:30
Щанд № 410
Приказният свят на „Дисни“ оживява с актрисата Неда Спасова
Талантливата актриса от сериала „Откраднат живот“ Неда Спасова влиза в ролята на разказвач и ще прочете любими приказки на „Дисни“ от поредицата „Сладки сънища“. Всички малки читатели и пораснали слушатели са добре дошли в света на Анна и Елза, Пепеляшка, Пинокио и Аладин. Не забравяйте вълшебното си настроение!
Представя: Издателство „Егмонт“

11:00
Сцена на панаира ет. 4, западно крило
Представяне на книгата на Тамаш Ияш и Янош Лацкфи „Най-кратките приказки на света“
Тамаш Ияш и Янош Лацкфи са написали толкова кратки, смешни и тъжни и тъжно-смешни приказки, които умните читатели спокойно могат да продължат и по-нататък, дори и до края на света, някой друг ден. С участието на Тамаш Ияш.
Представя: Унгарски културен институт

11.00 ч.
Щанд № А3
Представяне на детския роман на румънския писател Флорин Бикан „Историята на конете вихрогони, разказана от самите тях“
С участието на авторът, Флорин Бикан, преводачът на книгата, Иван Радев и илюстраторката, Весела Кучева.
Модератор: Лора Ненковска. Превод: Ванина Божикова
Представя: Министерство на културата на Румъния

11:30
Литературен клуб „Перото“
Представяне на новата книжка за най- малките (2-6 години) „Падингтън в Тауър“ и на „Домашни духчета“ от Дубравка Угрешич
Тази година Падингтън е юбиляр – навършва цели 60 години. На 15 декември той ще празнува Коледния си рожден ден с новата книжка „Падингтън в Тауър“. А гости ще му бъдат домашните духчета на Дубравка Угрешич. Интригуващо звучи, нали? Кой знае какви ще ги насътворят заедно с Падингтън! Заповядайте и вие! Не пропускайте да се позабавлявате! И не забравяйте, че Падингтън обожава подаръците.
Представя: Издателство „Агата-А“

12:00
Сцена на панаира ет. 4, западно крило
Разговор с влогърите Станислав Койчев – Стан и Стефани Петкова – Стефи
Каква е тайната на успешния тийнейджърски роман? Кое е най-важното при комуникацията с новото поколение в ерата на технологиите? Какво е нужно, за да накараме децата да четат? Какви са тайните на двама от най-успешните влогъри у нас? Можете да чуете отговорите на тези и много други въпроси от най-популярната българска двойка в YouTube Стан и Стефи.
Представя: Издателство „Егмонт“

13:00
Щанд № 410
Среща с влогърите Стан и Стефи
Заповядайте на щанда на издателство „Егмонт“ за лична среща, снимки и автографи от любимите влогъри Стан и Стефи!
Представя: Издателство „Егмонт“

15:00
Сцена на панаира ет. 4, западно крило
Световни бестселър автори на тийнейджърска литература отправят послания към българските читатели
Какво ни пожелава за 2019 г. Карън Макменъс, автор на бестселър романа „Един от нас лъже“? Дали Вики Грант ще отговори на един от 36-те въпроса, които промениха мнението ни за нея? Какво иска да сподели с нас Лаура Себастиан, автор на най-изпепеляващия фентъзи роман на 2018 г.? Част от най-обичаните автори на тийн литература в световен мащаб имат специално послание за вас… Елате, за да научите първи какво е то!
Представя: Издателство „Егмонт“

16:00
Щанд № 326
„Петя, Лупо и Тумба подаряват изненадки” с Петя Кокудева
Как могат да се разтягат приятните моменти? Къде е най-подходящо да си забравиш носа? Защо рибите все си мълчат?... Двама любопитни приятели - кучето Лупо и енотът Тумба - откриват света в двете томчета с по 20 миниатюрни истории, пълни с небивали открития, смях и пленяващи акварелни рисунки.
Представя: ИК „Жанет 45“

17:00 ч.
Щанд № 406
Нарисувай своите три любими думи и измисли приказка
Творческа среща с автора Симеонка Илиева -Мони и нейните малки читатели. Тя ще запознае децата със своите приказки от книгата „Приказни истории от три думи“. Малчуганите ще имат възможност да участват в ателието „Нарисувай своите три любими думи и измисли приказка.“ Заповядайте да измисляме заедно интересни истории.
Представя: Симеонка Илиева- Мони


16.12.2018 (неделя)

10:00
Сцена на панаира ет. 4, западно крило
Викторина с деца във връзка с проект на „Просвета“ и помагалото за учителя „ПрироДА“.
Помагалото за учителя „ПрироДА“ е насочено към обучението по природни науки в 5-7 клас. Неговите основни цели са: формиране на ключови компетентности за подкрепа на устойчивото развитие; повишаване на качеството на обучението по природни науки чрез прилагане на иновативни методи и технологии; самостоятелно ползване.
Представя: Издателство „Просвета“

11:00
Сцена на панаира ет. 4, западно крило
Премиера на „Боби в царството на зеленчуците“
Най-новата книга на Владимир Шишков и д-р Людмила Емилова за деца от всички възрасти. Запознайте се с Боби и посетете чудното царство на зеленчуците, за да научите тайните им сили и способности!
Представя: Издателство „Еуниката“

12:00
Щанд № 410
Фотопредизвикателство за почитатели на „Хари Потър“
Подгответе магическите пръчки и станете част от най-забавното фотопредизвикателство от света на „Хари Потър“! Оставете разпределителната шапка да посочи вашия дом, снимайте се в тематичния кът на издателство „Егмонт“ и спечелете вълшебни награди!
Представя: Издателство „Егмонт“

15:00
Щанд № 410
Детско парти с Калинката и Черния котарак
Добре дошли в света на Калинката и Черния котарак! Заповядайте на мегачудесно парти, където ви очакват забавления, игри, оцветяване и много усмивки! Ще има и специален грим за всички, които искат да се маскират като любимите герои от анимационния сериал на Disney Channel!
Представя: Издателство „Егмонт“

текст: Организаторите

Къде

НДК

Организатор:

Асоциация „Българска книга”

Къде се намира:

пл."България" 1

Кога работи касата:

Понеделник до петък:
09:00 - 20:00
Събота и неделя:
10:00 - 20:00

Контакти:

02/916 63 00
02/916 64 00

Интернет страница:

http://www.ndk.bg/

Как да стигнем:

Тролей 1, 2, 5, 8, 9, Трамвай 1, 7, 6, Метростанция НДК

С кола:

Зелена зона

Организатор:

Асоциация „Българска книга”

Последна редакция: 05.12.2018 г.

реклама
реклама