Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

Слънчевата педагогика представлява система от принципи и методи, които могат да бъдат условно разделени на философска (теоретична) и практическа част. Идеите на слънчевата педагогика са изцяло почерпени от Учението на Учителя Петър Дънов (първата половина на ХХ век) и в продължение на повече от 90 години са прилагани от много педагози в различни градове и училища на страната. Същността на слънчевата педагогика е особено добре представена в книгата на Боян Боев „Учителя за образованието“, чието първо издание е през 1947 година.
Основно разбиране на слънчевата педагогика е, че в природата всичко е свързано в живота на една Разумна и обединяваща същност. Малки и големи растения, животни, всички елементи на органичната и неорганичната Природа, свързани с видими и невидими нишки, изграждат скелета и тялото на един грандиозно голям организъм.
Затова, една от целите на слънчевата педагогика е да работи за възстановяването на тези първични връзки на човека със силите на живата и разумна природа.

Чрез презентацията на създателите на детска школа „Бялото кокиче“ и основно училище „Изгрев“ ще се запознаете с основните принципи на слънчевата педагогика и ще можете да зададете вашите въпроси. В последващата работилница темата ще се развие в по-големи детайли.

Събитието е част от Кинофестивал не-Възможното образование.

повече за събитието:

Вход свободен за презентацията и дискусията.

Осигурен детски кът по време на събитието!

текст: Организаторите

Къде се намира:

ул.„Г.С.Раковски“ 108, до НАТФИЗ

Виж на картата

Организатор:

Общност за демократично образование
http://odo.bg/

Как да стигна:

Трамвай 10,12,18, Тролей 9

С кола:

Синя зона за паркиране

Организатор:

Общност за демократично образование
http://odo.bg/

Последна редакция: 05.02.2019 г.

21ЮлиНед

Нови групи в Smarty Kids Младост

Заповядайте на БЕЗПЛАТЕН УРОК по Ментална Аритметика в SmartyKids София Младост, като се регистрирате на http://sofia-mladost.smarty-kids.bg/ или на номер 0885 02 14 53, за да се потопите в света на менталната ...

Smarty Kids Младост

- 5-12г. -
Спонсорирано
реклама
реклама