Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

Месец юни представяхме бебешките инициативи на София в нашата фейсбук страница. Ако сте ги пропуснали - ето списък. Плуване, танци, гимнастика, йога, театър и опера, музика, лекции за бреммени и родители, ранно детско развитие, чужди езици, бебеносене.

Плуване

ПЛУВАМ С МАМА И ТАТИ
И нас вас ли ви се е случвало да се умилявате от снимки на 6-месечни бебета, които плуват под вода? Е, сега имате възможност да се гмурнете заедно с вашето мъниче и да се убедите, че на тях плуването наистина им е вродено. Плувци, обучени да работят специално с бебенца, ще се погрижат едновременно и за сигурността, и за удоволствието на майки и малчовци.
ЗА  КОГО: За бебета от 3 м. до 3 г.
КЪДЕ: Басейн СПАРК – ул. Рачо Петков – Казанджията, жк София парк, Басейн World class spa & fitness – ул. Ралевица 38, кв. Манастирски ливади Басейн Оливс – Студентски град, ул. Проф. Христо Вакарелски 1А
ЛИНК: http://pluvanesbebe.bg/


ПЛУВАНЕ С „НЕМО”
Спортен клуб „Немо” запознава децата с водата, учи ги да са едновременно смели и предпазливи, да плуват и да се забавляват, да спортуват и да се състезават. Заедно с децата в басейна е Габи. Тя е влюбена в плуването откакто се помни. Желанието й е да работи със всяко дете индивидуално. Затова часовете в „Немо” са гъвкави, условията са различни за различните деца, родителите могат да участват, но могат и да са само наблюдатели.
ЗА КОГО: За деца над 2-годишна възраст
КЪДЕ: Спортен комплекс „Кристал”, бул. „Ломско шосе” 207, Хотел Рамада-Принцес "Виктория Спа" до Централна гара, бул.”Мария Луиза” 131, Спортен комплекс „Силвър Сити”, кв. Хладилника, ул. „Емилиян Станев” 2А, бл.6
ЛИНК: http://www.pluvane-nemo.com


Танци


МАМА И БЕБЕ ТАНЦУВАТ
Този курс ни е особено близък на сърцето. Той има за цел да включи бебето в емоцията на майката и общата атмосфера на цялата група. Чрез леки и прецизни движения, вашите бебета ще усетят ритъма, пластиката и прекрасното настроение, което носи музиката и танцът!
ЗА КОГО: за деца от 0-1,5г
КЪДЕ: Център "Св. Св. Константин и Елена", ул. „Л. Каравелов“ 42
ЛИНК: https://konstantinielena.wordpress.com/


ЗУМБА МАМА И БЕБЕ
Нещо като танц, нещо като забавление, нещо като аеробика, нещо като най-веселото време, което може да прекарат мама и бебе заедно. Дори и да не сте от спортуващите, дори да не сте от танцуващите, зумбата е за вас.
ЗА КОГО: Майки и бебета от 2 до 12 месеца
КЪДЕ: Център „Естествени идеи”, ул. Московска 27Б, етаж 2, ап. 4Фитнес Център Релакс, ул. Ломско шосе 73
ЛИНК: https://www.facebook.com/TanciMamaBebe/?fref=ts

ТАНЦИ ЗА МАМА И БЕБЕ
Знаете ли какво е чувството да танцуваш румба или ча-ча, усещайки дъха на блажено заспалото бебе на гърдите си? Време е да проверите! Ако имате малчуган, който все още може да носите в слинг или ерго-раничка и удобни обувки, грабвайте си усмивките и се отдайте на ритъма. Дори да сте позагубили някъде настроение или енергия, тези танци със сигурност ще ви презаредят.
ЗА КОГО: За майки и бебета от 3 мес. до  1г. в раница или слинг
КЪДЕ: Център за ранно детско развитие „Бобче Топче”, ул. „Венера” 5,
ЛИНК:  https://www.facebook.com/bobchetopche1sofia/

ТАНЦУВАЙ С МАМА
Бебчо може да се научи да танцува още преди да е проходил. Това е сигурно, особено ако танцува в прегръдката на мама или тати. Лили, която повече от 15 години се занимава с танци, кани бебета и родители на страхотно приключение в ритъма на Салса, Меренге и Ча-ча. Забавлението ви е гарантирано, а ако имате нужда да влезете във форма след раждането – ще го направите неусетно и без да се отделяте от мъника. Вземете си меки обувки, удобно облекло и всичко, което ще е необходимо за бебето – храна, играчки, неща за преобличане. Слинг, кенгуру или ерго-раница.
ЗА КОГО: За майки и татковци с бебета над 3 месеца
КЪДЕ: Танцово студио Паланте,ул. „Балша“ 5
ЛИНК: http://www.palante.eu/

 

Гимнастика и йога


ГИМНАСТИКА „ПЪРВИ КОНТАКТ“
Бебета, непроходили, пълзящи, пипащи и лапащи. Голички, свободни да опознават света, себе си и мама. Нова поредица от курсове „Първи конкакт“ с бебето започват това лято. Ще се учим как да играем и общуваме с бебето от първия му ден, как да стимулираме развитието му чрез гимнастика, масаж, докосване. Всяко занимание отделя време и за лекция на отделна тема, която вълнува младите родители.
ЗА КОГО: Две групи – от 0 до 6 месеца и от 6 до 12 месеца
КЪДЕ: „Янтра“ студио, ул. „Незабравка“ 33, кв. Изгрев
ЛИНК: http://www.rodnastriaha.bg/cat/purvi-kontakt/

ЙОГА С ПЕТЯ
Страхотен начин мама да се раздвижи, бебето да проучи света наоколо, да стимулираме сетивата  и тялото му на фона на лека музика и бавни танци. Всичко е под формата на игра, всичко е с темпове, съобразени с бебето и неговите желания. Водеща е Петя Дочева.
ЗА КОГО: За майки и бебета от 2 до 12 месеца и от 1 до 3 г.
КЪДЕ: Йога студио Янтра, ул. „Незабравка” 33, кв. Изгрев (2-12 мес.) http://yantra.natalyoga.net/
Спортна зала Младост 3, ул. Александър Малинов 51, ет. 5 . Спортната зала се намира в Търговски комлекс. (1-3 г.) - http://sportclub-iliana.com/sofia/
ЗА КОНТАКТ: Петя Дочева ,  petq.veleva@gmail.com 

ЙОГА МАМА И БЕБЕ - С ВКЛЮЧЕНА ДИСКУСИЯ
Упражнения и масаж за най-малките, с които заедно се забавляваме и общуваме с радост. Продължителността на заниманието е 60 мин. и в него има както индивидуални упражнения за майката и за детето, така и комбинирани за двамата.
ЗА КОГО: за деца от 2 месеца до прохождането
КЪДЕ: Център "Св. Св. Константин и Елена", ул. „Л. Каравелов“ 42
ЛИНК: https://konstantinielena.wordpress.com/


ФИТНЕС ЗА МАМИ С БЕБЕШКИ КОЛИЧКИ
Трябват ви удобни дрехи и обувки, две малки бутилки минерална вода, постелка, количка с бебе и спортно настроение. Докато бебокът поспива или кротичко подрънква в количката, майките правят кардио упражнения, стягат бедра и ханш, при това в приятна компания и на открито. Без да се отделят от детето, без да се чудят кой ще го нахранят, сега баба му ли ще го преобува или татко му как ще познае, че му се спи.
ЗА КОГО: За майки с бебета в количка
КЪДЕ: Малкия стадион на НСА, Студентски град, до метростанция „Г.М. Димитров“
КОЛКО СТРУВА: Тренировките са БЕЗПЛАТНИ
ЛИНК: https://www.facebook.com/strollerfitmamabg/timeline


Театър и опера


БЕБЕШКИ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ НА СТОЛИЧЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР
Вземете си бибероните, дрънкалките, любимото мече и най-гушливото одеалце. И заведете бебето на театър. Две са пиесите на Столичния куклен театър, създадени специално за малчовци от 0 до 3 години. „Бебешка пиеса” и „Усмихни се” провокират най-малките зрители чрез звук, светлина, красота и музика.
ЗА КОГО: За деца от 0 до 3 г.
КЪДЕ: Зала 4 на НДК
ЛИНК: http://www.sofiapuppet.com


КОНЦЕРТИ ЗА БЕБОЦИ
Най-любимите песнички на вашите мъници, изпълнени на живо от пиано, цигулка, флейта или малък оркестър. След „Хей ръчички” плавно концертът преминава към леки балетни и оперни класики, чрез които бебоците за първи път ще усетят магията на музиката.
ЗА КОГО: За деца от 0 до 3 г.
КЪДЕ: Софийска опера и балет, ул. „Врабча”1, Сити Марк Арт Център бул. "Янко Сакъзов" № 30
КОНТАКТИ: http://www.operasofia.bg/


Музика


МУЗИКА ЗА МАЛЧУГАНИ
Eдна покана за бебешка музика. Със Злати, чиято усмивка буквално хипнотизира бебешорите. Пеенето с нея е повече от игра – редуват се свирене, танци, хорце, криеница. Музика за малчугани си има фенове от няколко поколения. Каки и батковци, вече ученици, техните братчета и сестрички, че и непроходилите им бебоци. Всички си имат любими песни, а Злати изпълнява всякакви музикални желания.
ЗА КОГО: За деца от 6 месеца до 4 години
КЪДЕ: „Слънчевата къща”, ул. „Герлово” 13, кв. Оборище
ЛИНК: https://www.facebook.com/groups/281583943142/?fref=ts


ПЕЕНЕ НА ВЪЗГЛАВНИЦИ
„Пеене на възглавници” е проект на Модо, насочен към певческия талант на родителите и техните деца. Предлагаме различни програми като се водим от възрастта на децата и всички те се провеждат в Музикалната къща на Модо.
ЗА КОГО: За деца от 1 до 3 г. заедно с техните родители, баби, дядовци, каки, батковци.
КЪДЕ: Музикална къща “Модо”, ул. “Шандор Петьофи” №55, София-Център
ЛИНК:   http://modo.bg


ПРИКАЗКИ ПО НОТИ
Приказка, разказана с песен или театър, в който куклите са заменени от маракаси, барабани, китара и танц. Това е музикалното ателие за най-малките, в което ни канят от „Приказка без край”. Освен нови песни, малчуганите научават нови игри, нови приказки и намират всеки път нови приятели.
ЗА КОГО: За деца от 2 до 4 г.
КЪДЕ: Къща за четящи хлапета „Приказка без край”, кв. Лозенец, ул. „Кръстьо Сарафов” 41
ЛИНК: http://prikazkabezkrai.com


БЕБЕШКА МУЗИКА В „РАБОТИЛНИЦАТА”
Елица е магьосница, която превръща музиката във вълшебство. И сякаш с магическа пръчица прави така, че очите  на всички мъници около нея да искрят от радост и вълнение. Елица докосва сърцата и на родителите и затова те винаги се връщат отново в нейната музикална Работилница. Там децата „работят” по класове – Малчо и Бебок и всеки може да танцува, пее, свири или просто да се излежава толкова, колкото душата му желае.
ЗА КОГО: Клас „БЕБОК” – от 3  до 12 месеца, клас „МАЛЧО” – от 1 до 3 г.
КЪДЕ: Уроци на открито в градинката до Паметника на Съветската армия, Янтра Студио- кв Изгрев
Център Аз и Ние - Кв. Гоце Делчев
ЛИНК: http://rabotilnicata.com/bebeshkamuzika/


МУЗИКАЛНА РАБОТИЛНИЦА „ПРОЩЪПУЛНИК“
Още една покана за песни и танци заедно с бебето.  Мария нарича групите си „Прощъпулник“, защото там бебоците буквално прохождат и пропяват едновременно. Докато изучават за първи път тялото си, човека до себе си и всичко наоколо, малчуганите се опитват да уловят ритъм, звук и танц.
ЗА КОГО: За бебета от 6 мес. До 3 г.
КЪДЕ: "Къща за птици", Енорийски център
ЛИНК: https://www.facebook.com/babymusicbg


МИЛА МОЯ МАМО
Музика, движения, танци, импровизации, релаксация и гимнастика за деца, развиващи и творчески игри. Програмата е насочена към развитие на комуникацията, мисленето и речта, моториката, психичните процеси и социалните умения на малкия човек.
ЗА КОГО: За деца от 1 до 4 г. с придружител
КЪДЕ: бул. Скобелев 58, до Руски паметник
ЛИНК: http://www.milamamo.dir.bg/Лекции за бременни и родители


УЧИЛИЩЕ ЗА РОДИТЕЛИ „СЛЪНЧОГЛЕДИ”
Те са две слънчеви момичета, посветили се на майките, бебета и техните първи дни заедно. Те са Ася и Таня. Имат безброй умения и знания,  между които консултант по кърмене и дула. Но най-важното е, че искат всяка майка да бъде спокойна, уверена и щастлива. За Слънчогледите няма неудобни въпроси, няма и трудни отговори.
ЗА КОГО: За бременни жени и майки
КЪДЕ: Вегетариански ресторант DreamHouse, ул. "Алабин" 50 А, етаж 1.
ЛИНК: линк

БЕБЕШКО КАФЕ
Имате въпроси за кърменето? Заповядайте на бебешко кафе с Ла Лече лига и ги задайте!
ЗА КОГО: За бъдещи и настоящи майки, всички бебета също са добре дошли
ЛИНК:  www.facebook.com/lllsf

„ЗЕЛЕНО УЧИЛИЩЕ” ЗА БЪДЕЩИ МАМИ
Няколко жени, професионални акушерки, създадоха училище за бъдещи майки, в което с любов, грижа и приятелска прегръдка посрещат всяка тревога и отговарят на всеки въпрос за бременността, раждането и първите грижи за бебето още в родилния дом. Училище „Аз и Супермама” има специална лятна програма за своите родилки.
ЗА КОГО: Бременни жени и млади майки
КЪДЕ: Терапевтичен център „Зеленият двор”, кв. Витоша, ул. „Асен Разцветников“ 3,
спирка „Студентски град“
ЛИНК: http://supermama-bg.com/


ЦЕНТЪР „СЪВРЕМЕННИ РОДИТЕЛИ”
Тук има лекции за раждането, уроци по кърмене, масажи за бебето, йога за майката, водна аеробика, музика за татковци, танци за бебе и баба…И всичко, което родители и деца биха могли да правят заедно, докато се учат да живеят по-добре и по-щастливи заедно.
ЗА КОГО: За бъдещи родители, за вече родители и за бебета
КЪДЕ:ул. „Русалийски проход” 15–17, вх. 3, офис 41
КАКВО:
Гимнастика за бременни
Консултации по кърмене
Развиващи игри за бебета
Английски за бебета
ЛИНК:  http://roditeli.info


И ЗА МАМА – УЧИЛИЩЕ ЗА БРЕМЕННИ
Бременността и раждането могат да са красиви, щастливи, безболезнени и много емоционални моменти за мама и татко. Ако сте подготвени, спокойни, получавате подкрепа, грижа и най-вече – отговори на всички безумни, смешни или неудобни въпроси, които ви тормозят през  онези 9 месеца. Училище за бременни „И ЗА МАМА“ е тук всяка седмица, за да ви срещне с акушерки, педиатри, дерматолози, анестезиолози и много други специалисти, които да ви превърнат в уверена, знаеща и можеща мама.
ЗА КОГО: За бременни и майки
КОГА: 10 часа сутринта, всяка седмица (темите и дните се актуализират постоянно)
КЪДЕ: София, SkyCity Mall, ет. 3, Боулинг зала
ЛИНК: https://www.facebook.com/IzaMamaSchoolPregnant/?fref=tsРанно детско развитие


ЦЕНТЪР „СВ. СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА”
Тук четем и говорим на бебето още в утробата. След това заедно с него пеем, танцуваме, плуваме, правим масаж и йога и се обичаме. Тук говорим свободно за раждането, майчинството, кърменето и възпитанието. Тук мама е спокойна, социална и намира подкрепа, а бебето открива света на другите и прави първите крачки към общуването.
ЗА КОГО: За бременни и майки с деца от 0 до 3 г.
КАКВО: Музика с Рая
                Мама и бебе танцуват с Ани
                Йога и лекции с Даниела
                Плуване за бебета от 2 до 6 месеца
КЪДЕ: Център, ул. „Любен Каравелов” 42.
ЛИНК: https://konstantinielena.wordpress.com/


БЕБЕТА В МУЗЕЙКО
Инициативи за най-малките в Музейко със специална програма. Два пъти седмично професионалисти в областта на ранното детско развитие ще се грижат за бебоците.
ЗА КОГО: За всички деца между 0 и 5 г.
КЪДЕ: Музейко, ул. Боян Каменов 3
ЛИНК: http://www.muzeiko.bg/


ПОД ДЪГАТА
Това е мястото, където мъникът ви ще може да пипа, да хвърля, да сипва и разлива, да изследва, проучва и опознава света по неговия си, непохватен и нетърпелив начин. Материалите, с които ще се забавляват малките изследователи, са подбрани специално за тях по методите на Монтесори от организаторите в „Под дъгата”
ЗА КОГО: За деца от 1 до 3 г.
КЪДЕ: Творчески кът „Под дъгата”, Симеоновско шосе 77, кв. Витоша
ЛИНК: http://www.undertherainbow.eu/


БЕБЕТА НА УЧИЛИЩЕ В „БЕЛИЯТ БУХАЛ”
Тази програма за ранно детско развитие помага на деца от 6 месеца до 3 години да развият координация, ритъм, слух, емоционална интелигентност и още куп неща, за които нашите баби никога не са чували. Всичко е под формата на игра и всеки етап е съобразен с възможностите на детето в съответната възраст.
ЗА КОГО: За бебета и деца над 6 месеца
КЪДЕ: Образователен център „Белият бухал”, ул. „Г.С. Раковски” 68, София-Център
ЛИНК: http://www.obrazovatelencentar.com/


ЛЯТНА ПРОГРАМА В „ЕСТЕСТВЕНИ ИДЕИ”
Дали мога  да родя без болка? Има ли алтернатива на памперсите? Какъв слинг да избера за бебето? Йога или пилатес? С какво да захраня? Кога да махна нощното кърмене? Как да лекувам без лекарства? Може ли бебе да плува във вана? Всички отговори и още много полезности и радости за мами и бебета ще откриете в Център „Естествени идеи”. Мястото за здраве от природата, грижа за майката и любов към бебето. През юни там ви очакват различни занимания за бебета, лекции и консултации за майки и бременни.
ЗА КОГО: Бременни, майки и бебета
КЪДЕ: Център „Естествени идеи”, ул. Московска 27Б, етаж 2, ап. 4, вход откъм ул. Раковски.
КАКВО:Пилатес за бременни, Йога за мама и бебе, Плуване за бебета - индивидуални уроци, записване на час на телефона на Александра Николова, срещи, лекции и курсове за бременни и майки на бебета.
ЛИНК: http://estestveni-idei.com/


БЕБЕШКИ УСМИВКИ В „РАДОСТИ”
„РадостИ” е мястото, където всички вярват, че усмивката, щастието и любовта означават здрави и спокойни деца и уверени възрастни. В „РадостИ” бебетата играят, творят и се забавляват, откриват света на емоциите и се учат да общуват. Възрастните също се учат – да разбират децата, да чуват чувствата им, да четат в очите им, да отговарят на потребностите им.
ЗА КОГО: За родители и деца от 0 до 3 г.
КЪДЕ: Школа за емоционално развитие „РадостИ”, Младост 1, Блок 16А
КАКВО: Творчество за бебоци, Ела, играй с мен, Децата и природата
ЛИНК: www.radostina-stoyanova.com


АКАДЕМИЯ ЗА БЕБЕТА КИНДИ РУ
Те учат, докато ви наблюдават и протягат ръчичка към първата дрънкалка, те се усъвършенстват, когато отварят ръчички, за да поемат подадената топка, те запомнят, когато десет пъти ударят с лъжица по масата. Те се подготвят за училище, още когато пускат малко топче през тесен отвор. Да! Игратата на бебетата всъщност е първият им учител. И в Академията на Кинди ру всяко мъниче може да бъде напътствано, наблюдавано и окуражавано, за да играе и изследва със своите темпове, своите желания и своите уникални умения.
ЗА КОГО: Има класове от 0-6 месеца, 6-12 месеца, 12-18 месеца, 18-24 месеца, 24-30 месеца и от 30 месеца до 3 години
КЪДЕ:  КиндиРу София – Бъкстон,    ж.к.Бъкстон ,ул.Стефан Тошев 64 ,партер / на ъгъла на ул.Ст.Тошев и ул.Пирин, 
КиндиРУ София – Триада,   хотел Триада - ет.1 ул.Венера 5,
КиндиРУ София – Люлин,   ж.к.Люлин ул.Ген.Казимир Ернрот 50 ,
ЛИНК: http://www.kindyroo.bg


СТУДИО ЯНТРА - http://yantra.natalyoga.net/

МАГАЗИНЧЕ ЗА ЗНАНИЕ - http://www.rannorazvitie.com/


Чужди езици


ЧУЖДИ ЕЗИЦИ ЗА МЪНИЦИ
Забавна игра с песен и танц, чрез която най-малките се запознават с чуждия език и неусетно научават първите си думички на английски. Всичко се случва в приветлива среда заедно с мама и всяко дете е свободно да се включи в заниманията колкото и когато поиска.
ЗА КОГО: За деца от 1 до 3 г.
КЪДЕ: Езиков център „Мери Итън”, Център – ул. Опълченска 21 и в кв. Борово, ул. Ястребец 20
ЛИНК: http://www.maryeton.com/


ЕЗИКОВА ЗАНИМАЛНЯ ЗА НАЙ-МАЛКИТЕ
В детски център „Оксиния“ предлагат на най-малките игри, занимания и музика, чрез които неусетно те се учат не само да общуват, но и да възприемат чужд език. Програмата на ранно чуждоезиково обучение е съобразена с възрастта на малчуганите и не ги откъсва нито за миг от игрите и забавленията. Децата могат да посещават занималнята всеки ден, но може да се запишат и само за определени дни или курсове, които отговарят на техните потребности и интереси.
ЗА КОГО: За деца от 1 до 5 г.
КЪДЕ: Детска къща „Оксиния“, жк Младост 3 , ул. „Александър Малинов“ 57
ЛИНК: http://www.oksinia-bg.com


Бебеносене


НОВО БЕБЕ В СЛИНГ ПОД НАЕМ
Ако имате бебче между 0 и 3 месеца и още се колебаете дали би ви улеснило носенето му в слинг,  сега можете безплатно да тестване носило. Цвети от „Библиотека за слингове” стартира кампания, чрез която повече майки биха открили вълшебството на бебеносенето.
ЗА КОГО: За майки с бебета до 3 мес.
КОЛКО СТРУВА: Напълно безплатно за тест – период от 1 месец
КОНТАКТИ: http://www.fairyknot.org/blog/

Последна редакция: 17.11.2017 г.
Прочетена: 6298 пъти

27.1 - 5.2.

Грипна ваканция 27.01-5.02.2020

Министерство на здравеопазването обяви грипна ваканция за учениците от 27.01.2020г. Ваканцията продължава до 4.02, но 5.02 е ваканционен ден между сроковете, така че ...

Министерство на здравеопазването обяви грипна ваканция за учениците от 27.01.2020г. Ваканцията продължава до 4.02, но 5.02 е ваканционен ден между сроковете, така че децата трябва да бъдат на училище на 6.02.2020. Всички организтори на детски събития в Столицата решават дали да ги провеждат или не ...

София

27.1 - 5.2.

всички

-

София

27.1 - 5.2. всички -

Грипна ваканция 27.01-5.02.2020

Грипна ваканция 27.01-5.02.2020

Министерство на здравеопазването обяви грипна ваканция за учениците от 27.01.2020г. Ваканцията продължава до 4.02, но 5.02 е ваканционен ден между сроковете, така че децата трябва да бъдат на училище на 6.02.2020. Всички организтори на детски събития в Столицата решават дали да ги провеждат или ...

реклама
реклама