Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

Тази седмица ще имаме удоволствието да оживим търкалящите се из къщи, безпризорни чорапи, които по някакво стечение на обстоятелствата са изгубили другарчето си. Ще ги превърнем в театрални кукли, вместо с лека вина да ги посритваме по навътре под леглото.

 Заниманието е подходящо както за деца, така и за възрастни. Удоволствието от сътворяването ще се съчетае с придобиване на умения и знания за изкуството.  В края на курса всеки ще може да вземе със себе си създадената от ръцете му кукла. Водещата Антоанета Костова е артист, специализирал в сугестопедичния подход в образователния процес и с богата практика като художник, сценограф и режисьор.

Ето нейната идея за проекта:
" В тази работилница ще се опитам да наблегна на идеята за рециклирането на ненужните вещи. Така децата не само ще развиват въображението и сръчността си , но и ще изградят усещането за обич към природата.
   Сигурна съм, че и във вашата къща се е навъртало поне веднъж чорапеното чудовище и е оставило по някое самотно чорапче. Та в днешното занимание искам да Ви покажа как самотното чорапче може да се превърне в забавен куклен приятел. Необходимо е само търпение, доза въображение и добро настроение."

За водещата:
Казвам се Антоанета Костова. Завършила съм НАТФИЗ с две специалности – „Сценични изкуства“ и „Кинорежисура“. Работила съм като художник и сценограф в множество музикални клипове, кино и телевизионни продукции, театър, реклами. Голяма част от професионалните ми занимания са свързани с деца. Над петнадесет години съм художник на детски предавания по БНТ и БТВ . Режисьор съм на документален филм за арт занимания на деца от оздравителен дом в град Вършец. Работила съм като преподавател в арт студио „Лала“. През 2015 година творческите ми търсения ме срещнаха със сугестопедията. Педагогическият подход на проф. Георги Лозанов до такава степен ме плени, че през 2017 година завърших обучение за сугестопедагог, което използвам в практиката си.
Сугестопедичният подход на проф. Г. Лозанов използва вкарването на ученика в роля, а учебникът се превръща в своеобразен сценарий. По този начин, когато има допусната грешка, тя бива възприемана по-безболезнено чрез героя, с когото детето се идентифицира. Не остава травма от несправянето, а детето лесно и чрез игра възприема огромно количество материал.

17март (неделя)
Мойра студио – ул. „Проф. Асен Златаров“ 20
11.00 – 12.30 часа
Цена - 15 лв за участник / 12 лв за хора от едно семейство;
5 лв за материали, ако не носите свои
ВАЖНО: Донесете каквито искате по цвят чорапи, както и малки ненужни нещица из къщата си, с помощта на които да придадем живот на чорапчетата. За да се получи подходящ размер за ръката, е добре да са 3/4 чорапи.Ние също ще сме подготвени, в случай че не ви се намират.

Моля заявете участие като се обадите до събота вечерта на тел. 0878935373– Силвия Методиева

текст: Организаторите

Къде се намира:

ул." Проф. Асен Златаров" 20

Виж на картата

*Записване:

Събитието е с предварително записване.

Моля заявете участие като се обадите до събота вечерта на тел. 0878935373– Силвия Методиева

Как да стигна:

Автобус 9,280,306,213,75,72,Трамвай 20,22

С кола:

Зелена зона за паркиране

Контакти:

087 893 5373
https://www.facebook.com/moirathread/

*Записване:

Събитието е с предварително записване.

Моля заявете участие като се обадите до събота вечерта на тел. 0878935373– Силвия Методиева

Последна редакция: 20.03.2019 г.

реклама
реклама