Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

"Приказни истории по Монтесори!" е занимание, което съчетава четенето на любими детски приказки, творчество и образователни игри по метода Монтесори. Всяка седмица ви поднасяме различна приказка. Вдъхновени от героите, пресипваме вълшебни зрънца, изработваме глинени предмети, опипваме грапави букви и цифри, отваряме тайнствени кутии и торбички с интересни закопчалки. В процеса на правене на различни неща, децата бързо и лесно стигат до вътрешния свят на героите в приказките. Това, което са измайсторили сами, ги удовлетворява емоционално и оставя трайни следи в паметта им, но не само, защото ще си го вземат за вкъщи.

Заниманието е интерактивно, а в предварително зададената рамка от упражнения, всъщност, децата имат много свобода да изразят себе си и да пресъздават героите така, както те ги усещат. Защото колкото и интересно да сме подготвили нещата ние възрастните, децата ни надминават със своето въображение и чрез своето творчество обогатяват приказката. Така те учат от нас, но и един от друг, от уникалната приказка, която всеки път групата създава. Заниманието е комплексно, включва четене – четем заедно с децата, танци, подвижни игри, музика, практически дейности, работа с творчески материали.
 
Всяко отделно занимание на Монтесори приказки е с различен акцент, а редовното посещение помага на децата да: обогатят представите си за цвят, форма, големина и поредност на предметите; упражнят числовите и количествените си представи; усъвършенстват разбирането за противоположностите; свързват определени дейности от бита със смяната на сезоните; различават реално и измислено, добро и лошо, възможно и невъзможно. Творческата задача, която трябва да изпълнят, развива концентрацията, мисленето и въображението, както и фината моторика. По време на участието си децата се учат да изчакват своя ред, да участват активно, да изслушват, да изразяват своите идеи, да си сътрудничат, да си взаимодействат като екип, така че крайният резултат на това, което правят да е много по-добър от това, което може всеки от тях поотделно.

Божидара Гочева е водеща на заниманието "Приказни истории по Монтесори!". Тя е детски психолог и филолог. Работила е като учител и психолог с деца от предучилищна възраст. От малка обича четенето и приказките, а идеята за занимания с приказките по метода Монтесори идва по време на спонтанната игра с 2-годишния и син. И както тя тайничко си призна, най-интересните хрумки са на сина и, тя просто ги е оформила като структурирано занимание – колко типично за възрастните! Повече информация за Божидара, може да намерите в нашата фейсбук страничка, където може да следите и предстоящите Монтесори приказки.

Продължителността на заниманието е 60 минути за деца на възраст между 3 и 5 години. Необходимо е да сте пристигнали в центъра не по-рано от 11:10ч. преди започване на заниманието.
Цената за едно посещение е 14 лева. Цената за второ дете от семейство е 12 лева.

За участие е необходимо предварително записване на телефон 089 79 25 300, на лични съобщения на фейсбук страничката ни или на поща: hello@deca-slunca.com. При първо участие в занимание в нашия детски център се попълва декларация за снимки.

Монтесори приказките са само за деца и присъствието на родители в центъра повреме на заниманията не е възможно. Разположението на центъра предразполага към приятна разходка за родителите, докато изчакват децата си. В близост до центъра ни има библиотеки, кина, сладкарници, магазини, заведения и какво ли още не!! О, да, и Борисова градина.

Центърът ни се намира в сърцето на София, на бул. “Цариградско шосе” 19, (локалното) в непосредствена близост до Орлов мост, където ще рисуваме на воля!

Носете си пантофки и други подобни чудеса!

Очаква ви истинско приказно приключение!

текст: Организаторите

*Записване:

Събитието е с предварително записване.

За участие е необходимо предварително записване на телефон 089 79 25 300, на лични съобщения на фейсбук страничката ни или на поща: hello@deca-slunca.com.

Къде се намира:

бул. "Цариградско шосе" 19, Орлов мост

Как да стигна:

Метростанция Софийски университет Св. Климент Охридски
Автобус 204,213,280,306,604,76,84,505,304,184; Тролей11,4,5,8

С кола:

Зелена зона за паркиране

Контакти:

089 792 5300
hello@deca-slunca.com
https://www.facebook.com/DecaSlanca/

*Записване:

Събитието е с предварително записване.

За участие е необходимо предварително записване на телефон 089 79 25 300, на лични съобщения на фейсбук страничката ни или на поща: hello@deca-slunca.com.

Последна редакция: 02.04.2019 г.

пон-нед

Jolly Kids полудневни английски програми за деца 2-7г.

Jolly Kids е пространство за щастливо учене на английски за деца на 2-7 г. Обучението се случва под формата на полудневни бутикови занимални, където децата се потапя ...

Jolly Kids е пространство за щастливо учене на английски за деца на 2-7 г. Обучението се случва под формата на полудневни бутикови занимални, където децата се потапят изцяо в английска среда. Нашaтa програмa балансирано съчетава Валдорфска педагогика, Монтесори, сугестопедия, Jolly Phonics, изкуство ...

Jolly Kids

пон-нед

2-7г.

-

Jolly Kids

пон-нед 2-7г. -

Jolly Kids полудневни английски програми за деца 2-7г.

Jolly Kids полудневни английски програми за деца 2-7г.

Jolly Kids е пространство за щастливо учене на английски за деца на 2-7 г. Обучението се случва под формата на полудневни бутикови занимални, където децата се потапят изцяо в английска среда. Нашaтa програмa балансирано съчетава Валдорфска педагогика, Монтесори, сугестопедия, Jolly Phonics, изкус ...

 

Френски чрез йога и изкуства за деца на 4-7 г.

Развълнувани сме да ви разкажем за един необикновен курс по френски език. В една шарена плетеница от истории, песни, игри, артистични проекти и йога, децата ще придо ...

Развълнувани сме да ви разкажем за един необикновен курс по френски език. В една шарена плетеница от истории, песни, игри, артистични проекти и йога, децата ще придобият много знания и с лекота ще напреднат с езика.Симона Грошевска, сертифициран йога учител за деца и психодрама терапевт, ще поведе д ...

Jolly Kids

4-7г.

-

Jolly Kids

- 4-7г. -

Френски чрез йога и изкуства за деца на 4-7 г.

Френски чрез йога и изкуства за деца на 4-7 г.

Развълнувани сме да ви разкажем за един необикновен курс по френски език. В една шарена плетеница от истории, песни, игри, артистични проекти и йога, децата ще придобият много знания и с лекота ще напреднат с езика.Симона Грошевска, сертифициран йога учител за деца и психодрама терапевт, ще повед ...

реклама
реклама