Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

„ЕВРОПЕЙСКО КИНО ЗА УЧАЩИ“ е дискусионна програма в Дома на киното, която предоставя възможност на ученици и студенти да гледат и анализират ключови творби на европейското кино през цялата учебна година!

Пролетният семестър на проекта стартира на 8 април, понеделник, в 18:30 часа с уникалната документална творба на майстора Вим Вендерс „ПАПА ФРАНЦИСК: Човек на думата си”, чиято премиера беше в Кан 2018. Филмът е по-скоро лично пътуване заедно с папа Франциск, отколкото кинобиография. От дълбоката му загриженост за неравенството между бедните и богатите до отдадеността му на каузите за околната среда и социалната справедливост, папа Франциск ангажира публиката лице в лице и призовава за мир.

Месец преди предстоящото посещение на папата в България, младата публика на Дома на киното ще има шанса да се срещне с него на КИНО!

А ето какво още предстои в програмата:

22.4 - "Човекът, който уби Дон Кихот" - Легендарният Тери Гилиам работи няколко десетилетия по този филм, който ни среща с легенарния хидалго или по-скоро легендарния Тери Гилиъм в търсене на границата между истина и фантазия. В навечерието на Светояния ден на книгата, трудно можете да изберете по-тематичен филм.

29.4 е посветен на убийствения хумор. Великден ще продължи с култовата комедия "Животът на Браян". Там ще видите Тери Гилиам и като актьор, както и всички останали от легендарната група Монти Пайтън, хората, които измислиха ново ниво на смешно. Ако някога сте си припявали "Always look on the bright side of Life" ( https://www.youtube.com/watch?v=SJUhlRoBL8M ), ще видите на какво основание.

5.5 е посветен на голямата европейска инициатива "Награда на младата европейска публика". В продължение на целия ден ще можете да видите финалистите в конкурса и да се включите в дебатите, прожекциите и да определите националния вот на България в това престижно състезание.

13.5 След като всички се влюбиха в "Да обичаш Винсент", време е да видим превъплъщението на обожавания Уилям Дефо в големия художник, получил многобройни награди от цял свят. Филмът ни дава изумителната възможност да надникнем в сърцето на един от най-обичаните художници.

20.5 е посветен на българското кино. Филмът "Врагове" на проф. Светослав Овчаров ще ни отведе в един от най-противоречиви моменти от българската история: Първата балканската война. Колко низко можем да отидем и колко високо можем да се издигнем? Каква е разликата между хората?

27.5 Малко след празника на славянската писменост и култура ще ви запознаем с един от най-големите български артисти от миналия век - Юлия Огнянова. "Това име го забравете" е особен портрет на човека променил българския театър и възпитал едни от най-важните му имена в наше време - Александър Морфов, Стефан Москов и др.

30.5 Продължаваме и създадената традиция за прожекции на нетрадиционни локации – от 20:30 часа на ОТКРИТО в Студентски град – двора на УНСС в София една специална среща с „ЛУДЕТИНИ“ на Паоло Вирдзи. Забавен, ексцентричен, трогателен, вибриращ със свободния дух на героините си, този филм е страхотно предложение в навечерието на първия летен месец!

3.6 "Те" на Паоло Сорентино е най-новият филм на провокативния италиански майстор, който безпощадно ни показва онова, което ни кара да обичаме диктаторите. И онова, заради което не бива.

10.6 Може би най-обичаната авторка на книги за деца - Астрид Линдгрен, далеч не живее в приказен живот. Какво стои зад авторката на "Карлсон, който живее на покрива" и кое изгражда любовта в творчеството?

17.6 Да не се лъжем. Малко преди да сме се отправили към морето, "Другият любовник" ще ни поведе по опасния път на въпроса доколко познаваме човека срещу нас, доколко му вярваме и, разбира се, кой е той.

„Европейско кино за учащи” е инициатива на Арт Фест и Дома на киното, която се реализира с подкрепата на Програма „КУЛТУРА” на Столична община
и ИА „Национален филмов център”, както и с информационното сътрудничество на Министерство на образованието и науката.

текст: Организаторите

Къде се намира:

ул. "Екзарх Йосиф" 37

Как да стигна :

Трамвай 20,22,12,18,4
Метростанция Сердика 2

С кола :

Зелена зона

Контакти:

02/ 980 78 38

http://domnakinoto.com/

Последна редакция: 10.04.2019 г.

пон - пет

Английски за деца 3-7 г. с Jolly Kids

Учете АНГЛИЙСКИ с нас в просторния ни зелен двор или от уюта на вашия дом.  Подготвили сме ви разнообразни варианти и форми на обучение, така че за всекиго да и ...

Учете АНГЛИЙСКИ с нас в просторния ни зелен двор или от уюта на вашия дом.  Подготвили сме ви разнообразни варианти и форми на обучение, така че за всекиго да има по нещо. Присъствено обучение Тази година нашето традиционно английско лятно училище за деца на 3-7 г. ще се случва в просторния н ...

Jolly Kids

пон - пет

3-7 г.

-

Jolly Kids

пон - пет 3-7 г. -

Английски за деца 3-7 г. с Jolly Kids

Английски за деца 3-7 г. с Jolly Kids

Учете АНГЛИЙСКИ с нас в просторния ни зелен двор или от уюта на вашия дом.  Подготвили сме ви разнообразни варианти и форми на обучение, така че за всекиго да има по нещо. Присъствено обучение Тази година нашето традиционно английско лятно училище за деца на 3-7 г. ще се случва в просторни ...

пон-нед

29-04 май/юни - МЕСТА И СЪБИТИЯ ЗА ДЕЦА

Честит празник мили родители и деца! Пожелаваме Ви да си подарите едно чудесно изживяване за цялото семейство, за всички малки, големи, пораснали и непораснали деца. ...

Честит празник мили родители и деца! Пожелаваме Ви да си подарите едно чудесно изживяване за цялото семейство, за всички малки, големи, пораснали и непораснали деца.

София

пон-нед

0-12г.

-

София

пон-нед 0-12г. -

29-04 май/юни - МЕСТА И СЪБИТИЯ ЗА ДЕЦА

29-04 май/юни - МЕСТА И СЪБИТИЯ ЗА ДЕЦА

Честит празник мили родители и деца! Пожелаваме Ви да си подарите едно чудесно изживяване за цялото семейство, за всички малки, големи, пораснали и непораснали деца.

реклама
реклама