Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

Залата на “Оборище” 5 отваря врати за поредицата от концерти-спектакли за деца  „Дивертименто“.
„Дивертименто“ е серия от интерактивни музикални представления за деца на възраст между 5 и 12 години. Спектаклите съчетават разкази за музиката, музикални изпълнения и музикални игри за посетителите.

Програмите разкриват пред децата вълшебството на музиката, музикалните инструменти и професии по един достъпен и забавен начин. Класическата музика става разбираема и близка, изпълнена от изключителни професионалисти. Концертите приканват децата активно да се включват в творческия процес и помагат на всяко дете да развие свое индивидуално отношение към музиката.

Тримата музиканти от „Дивертименто“ - Грациела Панайотова, София Радилова и Младен Тасков са обединени от идеята, че любовта към класическата музика се възпитава. Творческият екип включва водещите Маргарита Илиева и Иглика Радилова и режисьора Елза Лалева.

„Кой стои зад музиката“ е програмата, с която започва концертният цикъл. Спектакълът проследява възникването и развитието на музикалните професии, “невидими” в завършеното музикално произведение, представено при концертно изпълнение или аудио запис. Това са професии като лютиер, композитор, аранжор, музикален педагог, тонрежисьор. Програмата обяснява значението и важността на всеки от многобройния екип от професионалисти, които участват в създаването на музиката, като се редуват разкази за музиката, музикални изпълнения и музикални игри.

Включени са произведения от композиторите В. А. Моцарт, Х. Уайт, Е. Григ, Й. Брамс, Джон Уилямс, Петко Стайнов, П. Христосков.
 
Очаквайте програмите “Музиката и танците”, “Музиката и книгите”, “Музиката и филмите”.
___________________________________________________
Билети на касата на зала Оборище 5
Цена: 10 лв. деца / 12 лв. придружители

текст: Организаторите

Къде се намира:

ул. "Оборище" 5

Организатор:

Дивертименто / Divertimento

Виж на картата

Организатор:

Дивертименто / Divertimento

Как да стигна:

Тролей 1,11,2,4, Трамвай 22,20

С кола:

Зелена зона за паркиране

Контакти:

http://oborishte5.com/

Последна редакция: 07.05.2019 г.

24ЮлиСря

Нови групи в Smarty Kids Младост

Заповядайте на БЕЗПЛАТЕН УРОК по Ментална Аритметика в SmartyKids София Младост, като се регистрирате на http://sofia-mladost.smarty-kids.bg/ или на номер 0885 02 14 53, за да се потопите в света на менталната ...

Smarty Kids Младост

- 5-12г. -
Спонсорирано
реклама
реклама