Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

Лятото наближава и е време да бъдат избрани детските забавления, които ще се състоят през любимата лятна ваканция. От “Академия Роботика” сме подготвили няколко варианта за летни приключения с роботи, които да въведат децата в света на науката и технологиите.

Летни курсове по роботика и програмиране за деца 5-16г.

По време на летните курсове по роботика и програмиране всеки ден децата ще конструират и програмират различни роботи да решат интересни предизвикателства. Роботите са LEGO EV3 и се използват в много училища и университети.

По време на занятията децата конструират роботи и след това ги програмират, за да изпълняват интересни задачи с тях. Разделени са в екипи по двама, за да се стимулира работата в екип. По време на курсовете придобиват и важни умения като пространствено мислене, креативност, фина моторика, логическо и алгоритмично мислене.

Всеки път заниманията са различни, като по този начин децата си обясняват неща от науки като физика, астрономия и математика, а също и виждат практическото им приложение.

Част от интересните дискусии, които роботите дават повод да обсъждаме са:
– Защо виждаме само едната страна на Луната?
– Защо втората планета в нашата система е по-топла от първата?
– Има ли вода или живот на Марс?
и други.

Вижте летните курсове за деца 5-6г. тук
Вижте летните курсове за деца 7-8г. тук
Вижте летните курсове за деца 9-12г. тук
Вижте летните курсове за деца 13-15г. тук

Полудневна РОБО занималня за деца 7-12г.

Полудневната РОБО занималня за деца 7-12г. ще се провежда всяка седмица, от понеделник до петък. Всяка занималня ще бъде различна и ще комбинира както роботика и програмиране, така и логически игри, които да допринесат към развиването на практически умения.

Децата ще изпълняват забавни предизвикателства с роботи и ще се обсъждат техните приложения в практиката. Чрез задачи и дискусии преподавателите ще помогнат на децата да бъдат още по-любознателни към заобикалящия ги свят.

Вижте повече информация за лятната РОБО занималня тук

На по-късен етап всичко научено в “Академия Роботика”, дава много добра основа за професионално развитие на учениците в сферата на информационните технологии.

текст: Организаторите

Къде се намира:

Изток, ул. „Тарас Шевченко“ № 5А

Виж на картата

Как да стигна:

Автобус 280,84,305,306,184,N1; Тролей11,4,5,8

С кола:

Свободна за паркиране зона

Контакти:

0879 20 52 53
http://robotika.bg/
https://www.facebook.com/robotikabg/

 

Последна редакция: 09.05.2019 г.

23ЮлиВто

Нови групи в Smarty Kids Младост

Заповядайте на БЕЗПЛАТЕН УРОК по Ментална Аритметика в SmartyKids София Младост, като се регистрирате на http://sofia-mladost.smarty-kids.bg/ или на номер 0885 02 14 53, за да се потопите в света на менталната ...

Smarty Kids Младост

- 5-12г. -
Спонсорирано
реклама
реклама