Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

ул. „Веслец“

1600 ч всички безплатно
Сподели:

С "Design Street" в КвАРТал-а обявяваме и последната за сезона от серия споделени улици, освободени от движение за хората, организирани с подкрепата на Район "Оборище", Столична Община / District Oborishte - Sofia Municipality и кмета Васил Цолов. Заповядайте на 17 август привечер между 16:00-21:00 ч. на ул. "Веслец" в отсечката между ул. "Екзарх Йосиф" и ул. "Цар Симеон". Именно в този район има не едно ателие, което ще работи със специална програма, а на осводобената от движение улица ще има безброй събития, посветени на темата за дизайна.

Ето и кратко за това, което ще видим:

> Ще има напитки и градска мебел в свободената улица, където ще се срещаме, говорим, споделяме.

> Проект "Синьо пространство" /"Espaço Azul", (рисуване на керамични плочки Азулежу) Емилия Емилева и Португалски културен институт Камоеш - Espaço Camões.

> Ще ни чака дизайнерска игра "Lastiche", която докарва хората до различни емоции и просто не се сдържахме да не поканим Abordage да ни гостуват с нея и да направим турнир! Ще премерим сили и сръчност, а за най-добрите и награди - медовина от Медовина Meadly - Bulgarian Craft Mead, месечна карта за настолни игри за бара, дизйанерски тениски и какво ли още не.

> Art.E и Format jewelry,objects & interiors ще разположат обекти на самата улица, ще разгледаме експозиция Раку керамика.

> Sito Studio и Яни Иванов ще представят магичната техника цианотипия - фотографски процес датиращ от 1842 и използван за репродукцията на документи, рисунки и чертежи. Второто наименование на процеса е така наречения блупринт (син отпечатък), поради силната синя тоналност на получените изображения, а третото - бабата на ксерокса. Всеки дошъл в затворената отсечка между 17:00 и 19:00 ще може да направи собствена фотограма с размер 15 на 15 см. Участието е с дарения на шапка.

> Творческа работилница "Дъга" ще са там със своята подвижна работилница и какво ли още не.

Очакват се още много други работилници, изложби и разговори в темата, за които ще обявим допълнително в събитието. Програмата ни се пълни непрестанно, следете ни за да научите повече и си запазете 17 август за едно наистина уютно дизайнерско изживяване на пешеходната за деня улица "Веслец". Готови ли сте града да се превърне в едно различно изживяване в малките улици в КвАРТал-а? Ще се видим там!

 Организир: КвАРТал

Къде се намира:

ул. „Веслец“

Виж на картата

Как да стигна:

Метростанция Сердика,
Трамвай 20,22, 4,12,18

С кола:

Зелена зона за паркиране

 

Последна редакция: 14.08.2019 г.

реклама
реклама