Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

Слънцето е една от така наречените "вечни теми" в изкуството. Малките ни керамици ще имат възможността да се гмурнат в историята, докато изработят свой собствен релеф във формата на слънце. От пещерните рисунки и релефите в древен Египет, та чак до съвременните художници и фотографи, слънцето е една от основните тематики за мнозина автори.

Малките керамици ще се запознаят с основните похвати в моделирането и изграждането на пластична форма. На помощ идва Минчо. Той е в стихията си, когато говорим за керамика, скулптура или дърворезба, все изкуства занимаващи се с обем. Повече информация за Минчо ще намерите на страничката ни във фейсбук, където може да следите и предстоящите занимания с глина.

Материалът, който ще използваме в тази керамична работилничка, е полимерна глина, подходяща за деца. Свойствата на полимерната глина позволяват тя да изсъхне на въздух за няколко денонощия. Всеки участник в керамичната ни работилничка ще има собственоръчно изработена керамична фигурка! Хубавото на глинените произведения е, че остават детски спомен завинаги!

Продължителността на керамичната работилничка е 90 минути за деца на възраст между 6 и 12 години. Работилничката ще се проведе в събота 12-ти октомври от 15:30ч. до 17:00ч. Необходимо е да сте пристигнали в центъра не по-рано от 15:25ч. преди започване на заниманието.

Задължително условие за провеждане на работилничката е сформиране на група от най-малко три деца, трима малки керамици!

Цената за едно посещение е 17 лева. Цената за второ и трето дете от семейство е по 15 лева. Цената на карта за 4 посещения е 60 лева (по 15лв. на посещение). Картата е валидна за месец и половина, в рамките на 6 поредни издания на керамичната работилничка.

За участие е необходимо предварително записване на телефон 089 87 98 690, на лични съобщения на фейсбук страничката ни или на поща: hello@deca-slunca.com.

Керамичната работилничка е само за деца и присъствието на родители в центъра по време на заниманието не е възможно. Разположението на детски център “Деца Слънца” предразполага към приятна разходка за родителите, докато изчакват децата си.

В заниманието не се допускат болни деца. Болните деца ще бъдат връщани, за да се предпазят здравите деца и ще се таксува запазеното им място.
Ако сте възпрепятствани да се включите в заниманието и сте запазили място за участие, моля да ни уведомите своевременно, за да може освободеното място да се заеме от друго желаещо дете.

Непосредствено преди Керамичната ни работилничка от 13:30ч. до 15:00ч. ще се проведе курс по Рисуване с тема “Брадатата агама!”. Може да комбинирате двете занимания и да планувате съботния следобед - творчество за децата ви и прекрасен полуден за вас! В близост до центъра ни има библиотеки, кина, сладкарници, магазини, заведения и какво ли още не!! О, да, и Борисова градина.

Центърът ни се намира в сърцето на София, на бул. “Цариградско шосе” 19, (локалното) в непосредствена близост до Орлов мост, където ще моделираме на воля!

Носете си чехли или други подобни чудеса! А, ако комбинирате Керамичната работилничка с Курса по рисуване, направете и сандвичи за почивката между занимания!

За да вземете със себе си изработената глинена фигурка от Керамичната работилничка и да я пренесете до вкъщи невредима, е неоходимо да носите кутия, малък поднос или нещо подобно и стабилно. Глината е мека и са и нужни поне три дни, за да изсъхне напълно.

Очакваме ви с нетърпение!!

текст: Организаторите

*Записване:

Събитието е с предварително записване.

За участие е необходимо предварително записване на телефон 089 87 98 690, на лични съобщения на фейсбук страничката ни или на поща: hello@deca-slunca.com.

Къде се намира:

бул. "Цариградско шосе" 19, Орлов мост

Как да стигна:

Метростанция Софийски университет Св. Климент Охридски
Автобус 204,213,280,306,604,76,84,505,304,184; Тролей11,4,5,8

С кола:

Зелена зона за паркиране

Контакти:

089 792 5300
hello@deca-slunca.com
https://www.facebook.com/DecaSlanca/

*Записване:

Събитието е с предварително записване.

За участие е необходимо предварително записване на телефон 089 87 98 690, на лични съобщения на фейсбук страничката ни или на поща: hello@deca-slunca.com.

Последна редакция: 07.10.2019 г.

реклама
реклама