Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

Добра храна, хубава музика, крафт бира и много настроение Ви очакват в събота, 12 октомври, в София – буквално зад ъгъла на Градската галерия, в градинката пред Народния театър и Гранд хотел София. Всичко това по време на първия METRO Кулинарен фестивал, който започва в 10 часа и ще продължи до 18 часа вечерта.
Софийски ресторанти като Бодега, Порто Малтезе,  Ла Кампанела, Симона и кетъринг компанията Co Food,  ще предложат вкусна средиземноморска и италианска храна, скара и традиционна българска кухня на любителите на гастрономията.

Пивото за фестивала пристига от Родопите и носи марката на крафт пивоварната Hills, която в сезона на станалите вече традиционни бирени фестове, ще допринесе за доброто настроение с бира, вдъхновена от баварската традиция.

И понеже няма по-подходяща музика към хубавата храна от джаза, за настроението по време на фестивала ще се погрижат младите таланти от джаз бенда на Национално музикално училище „Любомир Пипков“. Към тях ще се присъедини и Dixieland Jazztet с Венцислав Благоев – тромпет, Невилиян Гемижев – кларинет, Павлин Павлов – цугтромбон, Александър Куманов – банджо, Димитър Узунов – туба и Невена Григорова - барабани. Заповядайте пред специалната METRO Food & Jazz сцена на фестивала, за да се насладите на техните изпълнения.

По същото време ще можете да станете свидетели на още едно интересно събитие - кулинарно състезание в две категории: за приготвяне на паста и на бъргъри. Участниците ще бъдат ученици от Софийска професионална гимназия по туризъм. Те ще бъдат разпределени в 6 отбора – по 3 във всяка категория. Журито ще се състои от известни професионални готвачи, както и от готвачите на МЕТРО Академия.

Кулинарният ни фестивал е вдъхновен от Деня на предприемача, който МЕТРО отбелязва за четвърта поредна година през месец октомври. METRO Кулинарен фестивал е повод да изразим благодарността си към нашите професионални клиенти, като не просто им подарим едно приятно изживяване, но ги поканим и на специално изложение в рамките на феста, което ще им представи най-атрактивното от нашия специализиран асортимент в осем категории - италианска пица, паста, бъргър, скара, десерти, вино, сирене, морски дарове и суши.
 
Заповядайте!
Очакваме Ви!

текст: Организаторите

Къде се намира:

Градската градина

Как да стигна:

Метро - станция Сердика
Тролей 9
Трамвай 10, 12, 18

С кола:

Синя зона - 2 лв/ч, SMS на 1302, до 2 часа
Работни дни: 8 - 19 ч, събота: 8 - 14 ч.
Има паркинги в района около Народен театър "Иван Вазов", които са синя зона.

Последна редакция: 10.10.2019 г.

пон-нед

29-04 май/юни - МЕСТА И СЪБИТИЯ ЗА ДЕЦА

Честит празник мили родители и деца! Пожелаваме Ви да си подарите едно чудесно изживяване за цялото семейство, за всички малки, големи, пораснали и непораснали деца. ...

Честит празник мили родители и деца! Пожелаваме Ви да си подарите едно чудесно изживяване за цялото семейство, за всички малки, големи, пораснали и непораснали деца.

София

пон-нед

0-12г.

-

София

пон-нед 0-12г. -

29-04 май/юни - МЕСТА И СЪБИТИЯ ЗА ДЕЦА

29-04 май/юни - МЕСТА И СЪБИТИЯ ЗА ДЕЦА

Честит празник мили родители и деца! Пожелаваме Ви да си подарите едно чудесно изживяване за цялото семейство, за всички малки, големи, пораснали и непораснали деца.

реклама
реклама