Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

Мили родители!

Каня ви на ателие с пластилин за възрастни!
Много се говори за съвременното образование и възпитание. Аз ви каня да го преживеем!

За кого е подходящо ателието: за родители :) Оставете децата да си починат ;)

Заповядайте на едно уникално, разчупено и нестандартно ателие с преживявания!
Ще поднеса информация от първо лице и личен опит - като преподавател, възпитател, педагог и отчасти терапевт. Запозната съм със съвременните методики, не съм категоричен последовател на нито една от тях. На място ще обясня защо.

 Как се чувстват съвременните деца, какви предизвикателства срещат, какво е общуването родител-дете пред 2019г, защо пък я пиша тази година, как точно се преживява писането на ченгелчета, ще има ли емпатия и фина моторика на килограм и други шантави въпроси ще намерят отговор на нашата среща.

Малко за мен (наистина малко :) )

Казвам се Люси, и от 13 години работя с деца. Започнах като детегледачка (AU PAIR) в чужбина, без да знам езика на държавата. След пет години работа включително с деца с трудно поведение и аутизъм, разбрах, че това е призванието ми в живота. В България продължих като учител по английски език в една от най-добрите езикови школи, където натрупах безценен опит и преминах през много обучения. Тогава забелязах, че децата наред с английския, имат много други и по-важни нужди. Започнах самостоятелна практика, в която въвеждах нестандартни методи, за които ще стане въпрос на срещата.
Междувременно не спирах да се самообучавам и развивам в различни области (да, точно като будистките монаси! ) и разбрах, че интересите ми си имат имена - културология, антропология, невро-науки, НЛП, майндфулнес (осъзнатост), емоционална интелигентност, социално общуване, емпатия, психомоторика, психология, психотерапия, йога и други интересни залитания като: екскурзоводство (когато откриеш, че петокласник не знае за древна Сердика, за граничните държави), жонглиране (когато нищо друго не помага за укротяване на опърничавите), оцеляване сред дивата природа/сред непознати места (когато имат нужда от вдъхновение за живота си) и още какво ли не.

В ателиетата с пластилин включвам елементи за:
*Осъзнатост (mindfulness)
*подготовка за работа в група
*развиване на асоциативното мислене
*раздвижване на ключовите части от тялото (гръбнак, таз)
*фина и груба моторика
*социални умения
*емоционална интелигентност
*грамотност(literacy)

И още куп приятни практики, които са необходими за израстването на едно балансирано и в мир със себе си същество, което е осъзнато за факта, че живее в социум - т. е. с други хора, и е информирано как да се държи с тях.

Внимание! Практиките, които ще споделя, са базирани на личния ми опит с конкретни деца в конкретна среда, спрямо съответното време. Заключенията, които ще чуете, се основават на мои лични наблюдения върху поведения, обусловени от конкретни фактори, специфични и тясно обвързани с определена среда и предпоставки. Не подлежат на унифициране.

Практиките, които ще правим по време на ателието, изискват специфични познания и адекватно модериране от страна на водещия, тъй като е възможно да бъдат нанесени различни по вид травми (и психически, и физически).
Моля, не “крадете” идеи, нека да си споделяме и да спрем тази порочна притворна практика – нужно е да повярваме в собствената си уникалност и да почерпим от собственото си вдъхновение. ☺ Магията се случва с оригинала, не с копието ;)
И затова ще правим пластилин ;)

За да се случи тази среща-ателие, беше нужно да наема адекватно и приятно помещение. Доверих се на Кооперативна Академия.
В ателието има включена същата порция пластилин, като на детските ателиета.

Облечете се удобно, ще се движим :)

С предварително записване.
Ограничение на местата - 15

Минимум единица енергообмен: 15 лв

Бъдете здрави и в мир със себе си и с околните!
Доскоро!

текст: Организаторите

*Записване:

Събитието е с предварително записване.

С предварително записване.

Къде се намира:

ул. Орлово гнездо 6

Как да стигнем:

Трамсай: 10, 12, 18

С кола:

Зелена зона за паркиране

Контакти:

Тел: 0884292446
Тел: 0876137387
koopacademy@gmail.com

Интернет страница:

http://koopacademy.com

https://www.facebook.com/KooperativnaAkademia/

*Записване:

Събитието е с предварително записване.

С предварително записване.

Последна редакция: 27.11.2019 г.

реклама
реклама