Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

Малкото Синьо и Малкото Жълто са най-добри приятели. Заедно ходят на училище и си играят. Един ден те се прегръщат и стават.... зелени.  Прибират се в къщи различни и никой от семействата им не може да ги познае. Те много се разстройват и не спират да плачат чак докато не бъдат разпознати.
През динамична игра на цветове, малки и големи  любители на театъра се изправят пред много сериозни въпроси за приятелството, идентичността, външността и вътрешността,  за всички жизненоважни въпроси за тях и за другите. Лео Лиони става известен с книгата си в картинки  „Малкото Синьо и Малкото Жълто“ през 1959 г., като първият илюстратор, който използва колажа като фундаментална техника. За отбелязване на словенската премиера, книгата е издадена на словенски език.

Автор - Лео Лиони
Режисура и сценография - Миха Голоб
Музика - Васко Атанасовски
Участват - Миха Безеляк и Анзе Зевник
 

Събитието е част от Международния фестивал за уличен и куклен театър „Панаир на куклите”, който включва театрални спектакли за деца и възрастни, уличен театър, улично шоу, клоунада, акробатика, пантомима, улични музиканти и други представления.

Тази година програмата на фестивала включва представления на трупи от Италия, Франция, Полша, Словения, Хърватия, Сърбия, Испания, Чехия, Белгия, Грузия, Япония, Израел, САЩ. От България ще участват театрите: Държавен Куклен Театър Варна, Държавен Куклен Театър Видин, Държавен Куклен Театър Сливен, Драматично-куклен Театър Пазарджик, Театър Ателие 313, ЖАР Театър, Столичен куклен театър, Театър Играчка Плачко.

Продължителност:

 45 минути

За кого:

 семейно представление. Без езикова бариера.

 

Къде се намира:

пл."България" 1

Как да стигнем:

Тролей 1, 2, 5, 8, 9, Трамвай 1, 7, 6, Метростанция НДК

С кола:

Зелена зона

Продължителност:

 45 минути

За кого:

 семейно представление. Без езикова бариера.

 

Последна редакция: 29.10.2017 г.
Прочетена: 256 пъти

реклама
реклама