Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

TechnoMagicLand

1530 ч всички -
Сподели:

На 16 и 22.02 ще посрещаме гости от Космоса!

Как е възможно това?

Предстои да си говорим за едни по-специални камъни. Знаете ли, че по земята има камъни, които са с извънземен произход? Буквално са паднали от небето, още преди хиляди години. Други пък са дошли наскоро, само преди стотици години, а това за възрастта на планетата ни е едва вчера.
Представяте ли си, че има камъни, които са паднали на Земята едва преди десетилетия?
Всички камъни, които са паднали от небето, наричаме „метеорити“ и именно на тях посвещаваме нашата специална научна лекция с 2 издания през този месец (16 и 22.02).

Метеоритите имат своя интересна история.
За да се научим да ги различаваме всред всички останали камъни, са ни необходими знания и много важно – опит! Но в науката няма нищо страшно и всичко може да се постигне, когато имаме желание, интересуваме се и разполагаме с помощта на експерт.

За нас този експерт ще бъде Ангел Димитров от катедра „Астрономия“ на СУ „Св. Кл. Охридски“. Той не само се познава добре с метеоритите, но и може да ги различи почти от пръв поглед. Освен за метеоритите, той знае много неща и за Вселената, защото е професионален астроном!

За да сме сигурни, че Ангел няма да пропусне нещо важно, от екипа на TechnoMagicLand ще му партнира Калина Стоименова. Калина, точно като Ангел, също е астроном и изследовател.

Тандемът на Ангел и Калина са ни обещали да говорят разбираемо. Това е гарантирано, защото и двамата имат достатъчно голям опит в работата с любопитковци на всякаква възраст. Освен това, в TechnoMagicLand ще видим и личните колекции от метеорити на Ангел и Калина.

След лекцията идва и практиката! Ще имаме възможността да се научим да измервамe плътността, която е една от най-важните характеристики на всяка скала, метеорит, минерал или стъклено топче.

И накрая, за да сме сигурни, че сте внимавали сме подготвили и кратка викторина с награди.

Започваме в 15:30 на 16 и 22.02.20 и е нужно да си отделите 2 часа. За събитието не се дължи допълнителна такса извън билета за посещение на TechnoMagicLand.

текст: Организаторите

Къде

TechnoMagicLand

Къде се намира:

бул. Цариградско шосе 111Б, София Тех Парк

Как да стигна:

Автобус 84,306,184,N1; Тролей5,8, Автобус 1,1К,3,5,6

Работно време:

Вторник - неделя от 10:00 до 19:00 ч. Касата затваря в 18:00 часа.
Понеделник - почивен ден.

Цени за индивидуални посещения:

Билет за дете от 3 до 14 г. - 4лв.
Билет за посетители над 14 г. - 7лв
Деца до 3 г. - безплатно

При влизане в TechnoMagicLand се дължи депозит за гривна от 3 лв

Контакти:

0889 805 995
0882 905 523
office@technomagicland.com
https://technomagicland.com/
https://www.facebook.com/TechnoMagicLand/

Последна редакция: 03.02.2020 г.

пон-нед

28-5 февруари/март - МЕСТА И СЪБИТИЯ ЗА ДЕЦА

Места и събития за деца в сняг и дъжд, на открито, на закрито, театър, музика, кино. Карнавалите в края на зимата и заплетените бели и червени конци в началото на пр ...

Места и събития за деца в сняг и дъжд, на открито, на закрито, театър, музика, кино. Карнавалите в края на зимата и заплетените бели и червени конци в началото на пролетта и още вълнуващи предложения в сайта на София играе.

София

пон-нед

0-12г.

-

София

пон-нед 0-12г. -

28-5 февруари/март - МЕСТА И СЪБИТИЯ ЗА ДЕЦА

28-5 февруари/март - МЕСТА И СЪБИТИЯ ЗА ДЕЦА

Места и събития за деца в сняг и дъжд, на открито, на закрито, театър, музика, кино. Карнавалите в края на зимата и заплетените бели и червени конци в началото на пролетта и още вълнуващи предложения в сайта на София играе.

реклама
реклама