Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

Сердика център

1100 ч всички безплатно
Сподели:

Малък Сечко се превръща в месец на стихийните приключения в Сердика Център! Всяка неделя от месеца ще посветим на най-малките ни посетители, като заедно с приятелите ни от ДНК - Детски Научен Клас / DNK - Kids Science Class ще се потопим в забавния свят на науката! Очакваме те всяка неделя от 11:00 часа пред Хиполенд :) Входът е свободен!

А ето и пълната програма:

2.02 Огън и лед 1

Програмата включва серия от спиращи дъха огнени демонстрации (стоманени огнени светулки, желязно въженце и огнен фонтан) и смразяващо шоу със сух лед (тежък бял пушек, кристална топка на желанията, снежно бели сапунени балончета и изригваща пяна, които изчезват в облаци, леден дъх и супергероят под налягане СуперТръбчо). В допълнение към ледената програма ще загатнем и за втори вид химически реакции - тези със смяна на цвят (тъй като сухият лед е замразен въглероден диоксид и можем да го разтворим във вода, ще използваме слабата киселина, която образува за химически реакции, които ще сменят цветове при допир с него (изчезващо мастило и димящ домашен индикатор за киселинност) . Шоуто ще запознае децата с химически реакции, в частност горене, индикатори и химически реакции със смяна на цвят, както и агрегатни състояния на веществата, сублимация, и налягане - концепции, които те ще срещат в учебните часове по Човек и природа, но тук ще ги видят на живо и ще имат шанса да пипнат и усетят науката сами.

9.02 Огън и лед 2

Програмата включва серия от спиращи дъха огнени демонстрации (изчезваща в пламъци хартия, драконов дъх и магнезиев пламък) и екстремно ледено шоу с течен азот (смаляване на балони, замразяване и трошене на зеленчуци и цветя, изстрелване на 3-метрови облаци от базука). Тъй като при горенето е необходим кислород, ще се забавляваме и с два вида химически реакции, които си сменят цветовете при допир с кислорода (реакция синя бутилка и химически светофар). Шоуто ще запознае децата с химически реакции, в частност горене и реакции със смяна на цвят, както и агрегатни състояния на веществата, изпарение и кондензация - концепции, които те ще срещат в учебните часове по Човек и природа, но тук ще ги видят на живо и ще имат шанса да пипнат и усетят науката сами.


16.02  Въздушно налягане и звук

В предните две програми ще сме запознали децата с основните съставни части на въздуха, а сега ще ги поведем на едно научно приключение в света на въздушното налягане. Ще се борим с въздух и вакуум, ще смачкваме кенчета и бутилки само с въздух без ръце, ще правим гръмонсни облаци в бутилки, ще запалваме хартия с налягане, но без запалка, ще изстрелваме домашни ракетки под налягане, ще играем с въздушни базуки и ще разберем как летят самолетите с летящата хартия на Бернули. И тъй като звукът се движа единствено през материя, често въздух, ще ескпериментираме с кудкудякащи чаши, свистящи маркучи, пеещи пръчки, свъркащи балони и гръмотевични барабани. Шоуто ще запознае децата посредством много хумор, нагледни демонстрации и участие от публиката, с абстрактните концепции за атмосферното налягане и звука и ще ги направи разбираеми и забавни и ще им даде много идеи и съвети за домашни експерименти. Също така ще ги подготви и за уроците им по Човек и природа в училище.

23.02 Природни стихии

В четвеъртата ни шоу програма ще се впуснем в трескаво изследване на най-страшните и притегателни природни стихии и бедствия. Ще поговорим за времето, ще направим торнадо в бутилка, нетопящ се сняг в ръце, ще преследваме светкавици в плазмени топки, ще измайсторим гигантска бълбукаща лава лампа, ще направим модели на метеорит и комета и заедно с вулканичния пушек и гигантския вулкан от пяна, който ще изригне на сцената, ще поговорим и за изчезването на динозаврите. В това шоу ще преплетем теми от химия и физика, науки за земята и любимата тема на всички деца - динозаврите. Ще се забавляваме, докато учим и изследваме света около нас и преди милиони години. Отново, програмата ще е в помощ на всички деца за часовете им по Човек и природа.

текст: Организаторите

Къде се намира:

бул. „Ситняково“ 48

Как да стигна:

Трамвай No. 20 – бул. Ситняково
Автобус N. 9, 305, 413 – бул. Стиняково
No. 72, 120 – ул. Оборище

С кола:

Паркинг с  1600 парко-места, разположени на 3 нива.
Такса за паркиране:
0-4 часа: БЕЗПЛАТНО
5-6 часа: 2 лв./час
Над 7 часа: 3 лв./час

Контакти:

02/495 21 21
info@serdika-center-sofia.bg
http://serdikacenter.bg/
https://www.facebook.com/serdikacenter.bg/?fref=ts

Последна редакция: 05.02.2020 г.

реклама
реклама