Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

НДК

1630 ч родители безплатно
Сподели:

“Най-страхотният ден” е късометражен филм за американско начално училище, което въвежда “горски петъци” в програмата си - всеки петък училището се провежда в близката гора. Вдъхновени от горските училища в Скандинавия и подкрепени от научни изследвания за важността на свободната игра и връзката с природата като естествено и ключово средство за оформяне на човешката личност и учене, учители и родители откриват чрез собствените си наблюдения огромни промени в децата. Техният опит може да се използва и прилага както от родители, така и да вдъхновява други училища за подобни инициативи.

В дискусията след филма ще участва Генадий Матвеев - дългогодишен учител, лидер на един от първите авторски екипи, проектирали и реализирали модел на иновативно училище (98 НУ, София), в момента педагогически съветник в 26 СУ "Йордан Йовков". Генадий има богат опит в областта, който включва:
- класна стая под открито небе;
- ръководител на екип във Валдорфско училище „Проф. Николай Райнов“- София, който осъществява дейности сред природата три пъти седмично;
- авторска програма за деца и младежи с девиантно поведение "Възпитателна експедиция в условия на относителна изолация";
- планински програми с цел превенция на употреба и злоупотреба на психоактивни вещества с ПИЦ-София и др.

Събитието е част от програмата на Академия за родители 2020 - Възпитание и образование - едно от трите тематични разпределения в най-големия форум за родители в страната, провеждани по едно и също време на етаж 5 на НДК.

Организирано от Фестивал не-Възможното образование и Академия за Родители

Къде

НДК

Къде се намира:

пл."България" 1

Кога работи касата:

Понеделник до петък:
09:00 - 20:00
Събота и неделя:
10:00 - 20:00

Контакти:

02/916 63 00
02/916 64 00

Интернет страница:

http://www.ndk.bg/

Как да стигнем:

Тролей 1, 2, 5, 8, 9, Трамвай 1, 7, 6, Метростанция НДК

С кола:

Зелена зона

Последна редакция: 21.02.2020 г.

реклама
реклама