Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

Дом на киното

1800 ч тийн безплатно
Сподели:

ЕВРОПЕЙСКО КИНО ЗА УЧАЩИ в очакване на #24SofiaIFF през март 2020

ВХОД - С В О Б О Д Е Н
ЗА УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ

17 февруари (понеделник), 18:00 часа
Урок, режисьори Кристина Грозева и Петър Вълчанов

24 февруари (понеделник), 18:00 часа
Жажда / Thirst, режисьор Светла Цоцоркова

26 февруари (сряда), 19:00 часа
ИРИНА / IRINA, режисьор Надежда Косева
Специална прожекция в Culture Centre SU * Културен център на СУ „Св. Климент Охридски“

2 март (понеделник), 18:00 часа 
ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И НАКАЗАНИЕ, режисьор Аки Каурисмаки

9 март (понеделник), 18:00 часа
TILT film 2010 режисьор Виктор Чучков-син

10 март (вторник), 18:00 часа
МЕНТОВКА С ЛЕД, режисьор Карлос Саура

11 март (сряда), 18:00 часа
ЕКЗОТИКА, режисьор Атом Егоян

„ЕВРОПЕЙСКО КИНО ЗА УЧАЩИ“ е дискусионна програма в Дома на киното, която предоставя възможност на ученици и студенти да гледат и анализират ключови творби на европейското и независимото кино през цялата учебна година.

Вземете своя БЕЗПЛАТЕН билет срещу ученическа лична карта, бележник или студентска книжка.
◊ ◊ ◊
Първият семестър от новата 2020 година поставя началото на няколко важни теми, които очакваме с нетърпение в програмата на предстоящия 24-ти София Филм Фест: десетилетие на българското кино, Джералдин Чаплин и Атом Егоян.

Изминалото десетилетие донесе несъмнени успехи на българското кино. Както пред света, спечелвайки авторитетни награди на водещи международни фестивали, така и у нас – появиха се филми, които се наредиха в челните зрителски класации, конкурирайки холивудските блокбастери. Дни преди началото на най-фестивалния месец март в програмата, създадена за изграждане на вкус към киното на младите поколения, ще представим няколко от най-успешните български филми от последните години. Те са и първи творби на своите режисьори, които ще представят вторите си филми в конкурсните програми на фестивала.
◊ ◊ ◊
Прожекциите са в Дом на киното / Dom na kinoto, като изключение е представянето на ИРИНА / IRINA на 26 февруари (сряда) от 19:00 часа - специална прожекция в Culture Centre SU * Културния център на СУ „Св. Климент Охридски“. Филмът ще бъде представен лично от актрисата, на която е поверена главната роля във филма – Martina Apostolova, непосредствено след завръщането й от международния филмов фестивал в Берлин, където тя ще бъде една от 10-те Европейски ИЗГРЯВАЩИ ЗВЕЗДИ на Berlinale - Berlin International Film Festival 2020.

◊ ◊ ◊
„ЕВРОПЕЙСКО КИНО ЗА УЧАЩИ” е инициатива на Арт Фест и Дом на киното / Dom na kinoto, която се реализира с подкрепата на Програма „КУЛТУРА” на Столична община * Дирекция Култура Столична Община, както и с информационното сътрудничество на Министерство на образованието и науката. Повече детайли ще откриете на students.siff.bg и във фейсбук страницата на София Филм Фест за учащи.

текст: Организаторите

Къде се намира:

ул. "Екзарх Йосиф" 37

Как да стигна :

Трамвай 20,22,12,18,4
Метростанция Сердика 2

С кола :

Зелена зона

Контакти:

02/ 980 78 38

http://domnakinoto.com/

Последна редакция: 12.02.2020 г.

 

27-02 март/април - МЕСТА И СЪБИТИЯ ЗА ДЕЦА

Е, не можем да ходим никъде, но пък много занимания идват вкъщи онлайн. В нас точно в този момент казваме goodbye на учителката по английски и започваме да разчиства ...

Е, не можем да ходим никъде, но пък много занимания идват вкъщи онлайн. В нас точно в този момент казваме goodbye на учителката по английски и започваме да разчистваме, за урока по айкидо. Направо е пренаселено на моменти.

internet

0-12г.

-

internet

- 0-12г. -

27-02 март/април - МЕСТА И СЪБИТИЯ ЗА ДЕЦА

27-02 март/април - МЕСТА И СЪБИТИЯ ЗА ДЕЦА

Е, не можем да ходим никъде, но пък много занимания идват вкъщи онлайн. В нас точно в този момент казваме goodbye на учителката по английски и започваме да разчистваме, за урока по айкидо. Направо е пренаселено на моменти.

реклама
реклама