Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

Зоологическата градина в София е едно от местата, където може да изкарате един приятен и изпъстрен в емоции ден с децата – да гледате животните, да се разхождате, да почивате, да играете на катерушките, да похапвате, да гледате как хранят животните и изобщо да правите това, което Ви е приятно заедно.

Да, някои от животните могат да се видят от доста далеч, но пък за други има съвсем нови и съвременни ограждения.Зоологическата градина работи без почивен ден, с лятно и зимно работно време. Има открити и закрити места за посетители, но все пак и на Вас и на животните ще Ви бъде по-комфортно, ако изберете ден, в който времето е по-хубаво. Всъщност, мисля, че на видрите ще им е все едно дали капе дъжд по Вашите дъждобрани.Имайте предвид, че разстоянията са големи и дори и детето Ви на 2 години да ходи свободно, лесно се уморява, затова препоръчвам да си носите количката. За по-големите е забранено влизането в Зоологическата градина с колелета, тротинетки и кънки.

В градината освен клетките за животни има и много места с катерушки за различни възрасти – за по-малки и по-големи деца, има амфитеатър, на който често се играят детски представления, има и будчици за сладолед и вкуснотийки, както и места за сядане и хапване.Това, че животните не бива да се хранят, според мен, се подразбира от само себе си. Както ние не се тъпчем непрекъснато с боклуци, така и те не може да набиват непрекъснато солети, чипс или изобщо каквото и да се опитваме да им пробутаме през мрежата за наше забавление. Всяка събота в зоопарка се организира демонстрационно хранене на животните.

Моята дъщеря много обича животните, затова често ходим на срещи с тях. Тук може да прочетете за една от най-добрите зоологически градини в света - Pairi Daiza, в Белгия, която посетихме за един уикенд. Долната снимка е от нея.Е, нашата зоологическа градина не е съвсем на световно ниво, но срещата в животните винаги е вълнуваща и зареждаща, както за децата, така и за големите.

текст и снимки: София играе

Къде се намира:

ул. "Сребърна" 1

Цени:

ИНДИВИДУАЛНО ПОСЕЩЕНИЕ
Деца до 3 години: безплатно
От 3  до 18 години: 2 лева
Над  18 години: 4 лева
Пенсионери: 1 лев
За лица с трайно намалена работоспособност 50% и над 50%: 1 лев
Абонаментна карта за 1 година поименна и със снимка: 50 лева

Работно време:

Зоологическа градина София е отворена за посетители през цялата година, без почивен ден!

Лятно работно време - 9:00 до 17:00 часа, престой на посетителите в зоопарка до 18:00 часа.
Зимно работно време - 8:00 до 16:00 часа, престой на посетителите в зоопарка до 17:00 часа.

Контакти:

sofiazoo@abv.bg
(+359 2) 868 20 43

Интернет страница:

http://www.zoosofia.eu

Как да стигнем:

автобуси № 102, 120, 88, 83 и 67.
Централният вход се намира на бул. „Симеоновско шосе” и до него се стига с автобус № 102 и 67 (спира на самото шосе).
Западният вход се намира на ул. „Сребърна” № 1 и до него се стига с автобуси № 120, 88 и 83 (спират пред касите на зоопарка) и метро - станция Витоша.

С кола:

Пред централния вход има малък паркинг, но в почивните дни е винаги пълен. Колите паркират в улиците до зоологическата градина и понякога се налага да оставите колата доста далеч от входа.

Пие ми се вода:

Вода се продава на различни места в парка.

Пишка ми се:

Има безплатни тоалетни при орлите, маймуните и мечките.

Купи ми го:

Продават се различни неща за ядене, играчки и сувенири.

Достъпност:

Не се разрешава влизането с домашни любимци, велосипеди /освен тези с помощни странични колела/, тротинетки, ролери, топки и балони. Ако детенцето Ви е малко, по добре вземете количката, разстоянията за ходене в парка съвсем не са леки за малките крачета.

Последна редакция: 27.11.2019 г.

юни - авг

Лятна академия по програмиране и още нещо в MindHub София - Цен ...

Целодневна Лятната академия с работилници по програмиране, тематични образователни ателиета, спорт и игри на открито. Това лято сме подготвили много забавления и обр ...

Целодневна Лятната академия с работилници по програмиране, тематични образователни ателиета, спорт и игри на открито. Това лято сме подготвили много забавления и образователни занимания за децата, които ще прекарат време в София.

MindHub София - Център

юни - авг

6-11г.

-

MindHub София - Център

юни - авг 6-11г. -

Лятна академия по програмиране и още нещо в MindHub София - Център

Лятна академия по програмиране и още нещо в MindHub София - Център

Целодневна Лятната академия с работилници по програмиране, тематични образователни ателиета, спорт и игри на открито. Това лято сме подготвили много забавления и образователни занимания за децата, които ще прекарат време в София.

реклама
реклама