Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

Ние си направихме еднодневна разходка с опознавателна цел до Костенския водопад и се натъкнахме на няколко интересни места, много атрактивни за малки и големи.


Едно от тях е известният комплекс „Езерото“. Намира се точно преди Костенския водопад. И освен ресторант, където може да се похапне рибка, има и хотел с малко вътрешно басейнче и топли минерални външни басейни. И всичко това около езера, пълни с риба, фонтани, еленчета, кокошки, непознати за мен птици, рога, камина, детски люлки и изобщо едно приятно място за разходка, хапване, а защо не и топъл басейн.Басейните функционират от 9-19 часа и са със спасител.

Вход за възрастни без чадър и шезлонг – 9 лева.
Вход за деца от 5 до 12г. – 3 лева.
Вход за деца над 12г. – 5 лева.
Вход за деца под 5г. безплатен и се допускат само с придружител.

Повече информация тук: http://www.ezeroto.com/

Точно под Костенския водопад има няколко места за хапване, както и Терма Костенец – още едно място с няколко басейна, в които температурата на водата е 36 градуса. Те работят от сряда до неделя от 11.00 до 20.00 часа. Цената за 3 часа за възрастен е 15лв, за дете 6-14г – 8лв. За съжаление, от съображение за сигурност, не се допускат деца под 6 години. Хм, жалко, ще трябва да почакаме...


смимка: Терма Костенец

Ето подробности за Терма Костенец http://therma-kostenetz.bg

И малко над целия този плувен разкош е и самият водопад, доста залинял през зимата, но все така красив и привлекателен, с приятна пътечка с мостче, която води към него.От хижата тръгват много пътечки нагоре в планината, подходящи за по-малки и по-големи туристи, а точно под нея може да си налеете вода от чешмата с четирите чучура – два с топла и два със студена вода.Приятна разходка!

Къде се намира:

Костенец

Как да стигна:

Разстоянието София - Костенец е 80км. По-голямата част от които по магистрала Тракия.

 

Последна редакция: 07.05.2021 г.

реклама
реклама