Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

internet

- всички безплатно
Сподели:

Представяме Ви сайтът за деца, направен към Metropolitan Museum of Art. Още в заглавието му се казва, че е направен от, със и за деца и представлява една вълнуваща разходка из залите на музея.

Това е входът - https://www.metmuseum.org/art/online-features/metkids/

Може да се разхождате по картата и да влизате в различните зали.

В тази зала, например, се намира текстилният център на Антонио Рати, където може да гледате клипче как да си направите малко импровизирано станче вкъщи и да се научите да тъчете.

Ако влезете в залата с този витраж от Сарагоса, може да гледате клипче как да си направите собствен витраж. Има секция ОТКРИЙ, в която е разказано за експоната, епохата, това, което е изобразено с няколко думи, съобразено с интересите на децата. Има секция ПРЕДСТАВИ СИ, в която специално тук пише да си представиш, че влизаш в зала с прозорци, които всички са с витражи и каква би била разликата от помещение, в което прозорците са обикновени. А в секция СЪЗДАЙ предлагат да си избереш изображение от витража и да застанеш като него.

Ако искате, може да изберете да се разхождате и с машината на времето. Тук може да избирате по епохи, по географско място и по теми.

Има и десетки филмчета, които разказват как се танцува с доспехи или как са се използвали билките през Средновековието.

Ами... това е, ние вече се загубихме в музея, ако и Вие търсите началото - ето го - https://www.metmuseum.org/art/online-features/metkids/

Къде:

internet

Къде се намира:

internet

Последна редакция: 20.03.2020 г.

реклама
реклама