Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

х. Червената шапчица

27. 06 всички безплатно
Сподели:

Трудно ми е да го напиша, но най-накрая дойде моментът официално да отворим вратата си за гости.

На 28-ми юни 2017-та за пръв път видях неокосената поляна, антената за сателитна телевизия и висящите кабели по дървената фасада. За пръв път подуших миризмата на гранясало в никога неремонтираната кухня, тази на мишки в таванчетата и тази на овехтяло в мръсните стаи. Тогава на мен ми беше показвана една съсипана хижа, а аз виждах в нея райско кътче.

Ремонтът беше по-малката липса. Голямата беше любов.

Три години по-късно, след няколко заема, стотици безсънни нощи, десетки малки (и не толкова малки) травми, получени опознавайки от първо лице непознати за мен и приятелите ми ремонтни дейности, вече е време в кухнята да закъркорят големите казани, мусаката да започне да се прави в голямата тава и винаги да има поне още един кег наливна бира, готов да смени този на крана когато свърши.

27. 06. 2020 - датата на откриването

Програма на събитието:
12:00 - Откриване на откриването
13:00 - Начало на работилниците и заниманияте за децата
14:00 - Боклукът в раницата - дискусия с Данита от За Земята
15:00 - Витоша и нейните супер птици със Sofia Bird Walks
Без фиксиран начален час:
- Балет за деца и стречинг за възрастни с Балетна школа - Флореза Денс Студио;
- Детска занималня "Дивите козлета" с Бюро за туризъм и приключения;
- Пой и масажи;
- Други планирани и непланирани забавления.
17:00 - Музикална програма
20:00 - Закриване на откриването

За хапване и пийване ще ви приготвим някои вечни хижарски класики от тежка категория (боб с наденица), както и специалитетът ни - истински телешки бургери, по подразбиране подкрепени с наливен Jail Ale - затворническата крафт бира на Rhombus Craft Brewery/ Крафт пивоварна Ромбус, а пък от Бар Безкрай / Bar Bezkrai ще се погрижат да има прекрасни лимонади и сиропи за всеки, който отказва да признае любовта си към бирата!

Тъй като на събитието еднократни съдове няма да има и тъй като така или иначе винаги е добре да имате чашка и чинийка в раницата, ще се радваме ако си ги донесете :)

текст: Организаторите

Къде се намира:

Витоша планина

Как да стигна:

Маршрут от Златните мостове до х. Червената шапчица -  От крайната спирка на автобуси 63 и 163 до тук се стига за около 25 мин. пеш, но нищо не е сигурно, тъй като по пътя е осеяно с малини.

Втори маршрут - алеята от Златните мостове в посока Офелиите и завиване по черния път от х. Панчо Томов надясно, но отнема два пъти повече време.

Важно!

Силно обезкуражаваме идването до поляната с автомобил. Не искаме цветята и билките да се превръщат в настилка за паркинг, а и е нелегално да идвате до тук с колата си. На картата е отбелязано къде можете да паркирате. Последното възможно място (отбивки от двете страни на пътя точно преди началото на пътеката) е на 5 мин. пеша от нас, а с проходим автомобил трябва поне два пъти повече време за минаване по пътя.

Благодарим предварително на всеки посетил ни пешеходец, а за колоездачите може и да има изненади!

Контакти:

089 999 8775
https://www.facebook.com/littleredridinghut/

Последна редакция: 25.06.2020 г.

реклама
реклама