Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

кино Кабана - парк НДК

1.08 всички безплатно
Сподели:

Духов квинтет „Пилекадоне” – участник в първи концерт от Цикъла „Концерти за малчугани и великани” - 5 артистични събития.

Концертът е адаптиран за деца на възраст от 5 до 15 години и техните родители и включва представяне с кратка лекторска част на всеки един инструмент от групата на дървените духови инструменти:
флейта, обой, кларинет и фагот.

Проектът цели да надгради знанията от часовете по музика в общообразователните училища, така че децата визуално и като звук да различават отделните духови инструменти и най-вече двете големи групи - дървени духови и медни духови.

На сцената с подобаващо артистични костюми ще излязат Мила Павлова - флейта, Валентин Методиев - обой, Венелин Пиперов – кларинет,  Ясен Теодосиев - валдхорна и Евгений Тонев - фагот. Всеки от тях има активна кариера като оркестрант-солист в елитните български оркестри: Софийска филхармония, Симфоничния оркестър на БНР, Оркестъра на Класик ФМ Радио.

Програмата, която ще представят на 1 август, от 11 часа в София е "Летният танц на квинтет Пилекадоне" /The Summer Dance of Pilekadone Quintet - танците в инструменталната музика от времето на Шекспир до наши дни. Мотото на концерта е мисълта на Вики Баум: „Има бързи пътища към щастието и един от тях е танцът“.

Събитието е част от Лятната програма в Календара на културните събития на Столична община.

Вход свободен.

Квинтет „ПИЛЕКАДОНЕ”
Най-новата награда на ПИЛЕКАДОНЕ от месец май 2019 г. e ЗЛАТНА ЛИРА за върхови постижения в изпълнителското изкуство!

Квинтет „ПИЛЕКАДОНЕ” е формация с история. Атрактивните изяви на състава, когато членовете му са още тийнейджъри, шумът около това име – какво означава, има ли нещо общо с Чарлипаркъровото прозвище Yardbird – си остава една от провокиращите мистерии в приятелския кръг на „Пилекадоне”.

А и музикантите от квинтета, точно като птиците, в един момент се разлитат в различни посоки. Някои – чак зад океана… Докато порасналите пилекадонци отново намират идентичността си тук, на своя земя. Те са: Мила Павлова /флейта/, Валентин Методиев /обой/, Венелин Пиперов /кларинет/,  Ясен Теодосиев /валдхорна/ и Евгений Тонев /фагот/.

ПИЛЕКАДОНЕ участва със самостоятелни концерти в международните фестивали “Софийски музикални седмици”, “Дни на музиката в Балабановата къща“, “Варненско лято”, в Австрийския павилион “FLUCA”, в “НОЩ на музеите и галериите” – Пловдив, “Охридско лято”, в международни изложения за културен туризъм и др. Гастролите на състава извън границите на България преминават с изключителен успех. Представят свои програми в Българския Културен Център в Лондон, в Българския Културен Център в Будапеща, в Италия и др.

Български композитори, сред които прочутата номинирана за награда ГРАМИ Добринка Табакова създават и посвещават произведения специално на квинтета.

Проектите на ПИЛЕКАДОНЕ се простират и извън традиционното представяне на класическия репертоар, като в някои случаи включват мулимедия, участието на звездата на Народния театър, актьора  Валентин Ганев, концертмайсторът на прочутата Виенска филхармония Албена Данаилова, видния англицист, поет и преводач на творчеството на Шекспир проф. Александър Шурбанов, актрисата и водещ на предаването по БНТ „Нощни птици” Искра Ангелова, Хор на Софийските момчета с диригент Адриана Благоева, деца – участници и много други.

текст: Организаторите

Къде се намира:

пл."България" 1

Къде се намира:

В градинката на НДК - лятна открита сцена на ъгъла на улиците ул. "проф. Фритьоф Нансен" и булевард „Патриарх Евтимий“

Как да стигна:

Метростанция НДК, Тролей 1, 2, 5, 8, 9, Трамвай 1, 7, 6,

С кола:

Зелена зона за паркиране зона

 

Последна редакция: 27.07.2020 г.

2022/ 2023

НОВИ ГРУПИ в SmartyKids София Младост и София Център

НОВИ ГРУПИ в SmartyKids София Младост и София Център. Запишете се на БЕЗПЛАТЕН демо урок по избор от нашите курсове:- Ментална аритметика (4 до 12 г.)- Бързо четене ...

НОВИ ГРУПИ в SmartyKids София Младост и София Център. Запишете се на БЕЗПЛАТЕН демо урок по избор от нашите курсове:- Ментална аритметика (4 до 12 г.)- Бързо четене (7 до 12 г.)- Финансова грамотност (8 до 14 г.)- Красив почерк (7 до 14 г.)- SmartyMатика (4 до 6 г.)Заявете своя интерес като попълнит ...

SmartyKids Младост и Център

2022/ 2023

4-14г.

-

SmartyKids Младост и Център

2022/ 2023 4-14г. -

НОВИ ГРУПИ в SmartyKids София Младост и София Център

НОВИ ГРУПИ в SmartyKids София Младост и София Център

НОВИ ГРУПИ в SmartyKids София Младост и София Център. Запишете се на БЕЗПЛАТЕН демо урок по избор от нашите курсове:- Ментална аритметика (4 до 12 г.)- Бързо четене (7 до 12 г.)- Финансова грамотност (8 до 14 г.)- Красив почерк (7 до 14 г.)- SmartyMатика (4 до 6 г.)Заявете своя интерес като попъл ...

Спонсорирано
2022/ 2023

Арт курс Аниме герои и Манга

Арт клас за всички, пленени от магията на азиатските анимационните герои от филми и комикси и техния приказен свят. Желаещите, могат да се запознаят с техниките и пр ...

Арт клас за всички, пленени от магията на азиатските анимационните герои от филми и комикси и техния приказен свят. Желаещите, могат да се запознаят с техниките и правилата за тяхното създаване и да дадат воля на своето творческо въображение.Курсът е 12 седмичен, с едно посещение от два учебни часа ...

Матема

2022/ 2023

7+ г

12000 лв/мес*

Матема

2022/ 2023 7+ г 12000 лв/мес*

Арт курс Аниме герои и Манга

Арт курс Аниме герои и Манга

Арт клас за всички, пленени от магията на азиатските анимационните герои от филми и комикси и техния приказен свят. Желаещите, могат да се запознаят с техниките и правилата за тяхното създаване и да дадат воля на своето творческо въображение.Курсът е 12 седмичен, с едно посещение от два учебни ча ...

реклама
реклама