Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

Златни мостове

- 3-7 г безплатно
7-12 г
Сподели:

Една от класическите разходки с малко натоварване е преходът м. Златни мостове – х. Момина скала. Преходът е около 2 км и е много подходящ за деца, възрастни, хора, които нямат много време и не им се ходи много – пишман туристи.

Най-хубавото за децата е, че преходът започва с големи поляни с маси, люлки и възможности за игра и завършва с големи поляни с маси, люлки и възможности за игра.

Пътеката се движи успоредно на пътя – не сте на шосето с колите, а над него, в гората, на места е леко наклонена, на места почти равна. Гората е величествена, докато разкажете една-две истории и вече сте пристигнали.

На хижа Момина скала има ресторант и сладкарница, в които може да се подкрепите ако не си носите храна, може да седнете и на някоя от масичките на поляната, ако си носите. Хубавото е, че хижата е достъпна с коли, така че спокойно може да отидете до там и с кола ако не ви се ходи или сте с много малко дете.

За по-малки деца, които почти не ходят 2-3-4 годишни препоръчвам този маршрут на Витоша – много живописен, много равен и много приятен - http://sofia.plays.bg/courses/view/166

Връщането пък е надолу, така че е песен. Ние даже бяхме с тротинетка и минахме по шосето на връщане – част от шосето е асфалтирано, част е с павета. Слизането по шосето го препоръчвам ако сте в не натоварен ден и няма много коли, иначе не е приятно.

Разходката е достатъчно лека и приятна, за да отидете и след работа някой ден – в летните месеци. Събота и неделя има доста коли и хора и трябва да се съобразите с пропускателния режим за МПС – между 11.00 и 14.00 часа не пускат коли нагоре.

Приятно!

Къде се намира:

Витоша

Как да стигна:

Маршрутни таксита N12 - Руски паметник - Златни мостове - в почивни дни и празници

С кола:

Пътят е през кв. Бояна и продължавате нагоре към Витоша. Има много малки паркингчета. Събота и неделя става много натоварено, хората паркират по пътя и затова има пропускателен режим - забрана за качване на МПС между 11.00 и 14.00 часа.

Пие ми се вода:

Има чешмички, но е препоръчително винаги да си носите. На много места и по хижите може да си купите.

Гладен съм:

Златните мостове са чудесни места за пикник, има много масички, беседки и поляни. Ако не си носите храна - във всяка хижа и заведение ще ви поднесат по нещо.

Пишка ми се:

Природа

Последна редакция: 30.07.2020 г.
Прочетена: 18025 пъти

юни - авг

МИСИЯ ЛЯТО 2021

Tематични седмици, които съчетават игри, учене чрез преживявания, много време навън и развиване на комуникационни умения, математическа и четивна грамотност, нагласа ...

Tематични седмици, които съчетават игри, учене чрез преживявания, много време навън и развиване на комуникационни умения, математическа и четивна грамотност, нагласата "От мен зависи", малки групи, отстъпки за ранно записване.

SmartyKids Оборище и Стрелбище

юни - авг

6-12г.

-

SmartyKids Оборище и Стрелбище

юни - авг 6-12г. -

МИСИЯ ЛЯТО 2021

МИСИЯ ЛЯТО 2021

Tематични седмици, които съчетават игри, учене чрез преживявания, много време навън и развиване на комуникационни умения, математическа и четивна грамотност, нагласата "От мен зависи", малки групи, отстъпки за ранно записване.

реклама
реклама