Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

Небесните пасбища

- 0-3 г безплатно
3-7 г
7-12 г
Небесните пасбища
0-3 г  3-7 г  7-12 г безплатно
Сподели:

Изпадали ли сте в ситуация, в която на Вас Ви е приятно да се разхождате и да се наслаждавате на природата, а децата около Вас сумтят „Тук няма никакви игрушки! Изобщо не е интересно! Какво да правя сега!“ Е, „Небесните пасбища“ разрешават тази дилема, защото представляват една вековна гора в планината, пълна с интересни неща за деца – уникална природа, съчетана с люлки, игрушки и интересни мисли, над които родителите могат да се замислят.

Когато на д-р Ангелов му върнали гората след промените, той решил да направи в нея нещо красиво, нещо полезно, нещо, което да доставя удоволствие на него и на хората. И така с ежедневен труд, малко по малко, с малко помощ, с малко дарения се появили „Небесните пасбища“ (излищно е да казвам, че Стайнбек е любимият автор на собственика)

Посещението е безплатно, има паркинг в началото на парка, влизате и разходката Ви в света на приказките, на фантазията, на въображението започва.

Може да разгледате едно горско училище,да се качите на стълбата и да прочетете "Приказка за стълбата",да видите бъчвата, в която е живял Диоген (в дъното на снимката се вижда съвсем истинска, работеща тоалетна, със заключваща се врата),да разгледате медарника на Мечо Пух,да влезете в параклиса…да прочетете за лабиринта, или най-добре - да минете по него.Навсякъде има люлки, места за катерене, неща за разглеждане – някои автентични, други - не толкова. Има маси, столчета, пейки и възможности за пикник. Почти винаги може да срещнете д-р Ангелов, който всеки ден е там и с радост ще ви разкаже какви нови идеи има за парка, защо го е започнал преди повече от 10 години и какво му носи цялото това начинание.

Мястото е изпълнено със спокойствие, доброта, търпение и любов. Насладете му се! Нашите деца се влюбиха в парка. Единствената причина, която ни накара да си тръгнем, беше падането на нощта.

текст: София играе

Какво да не правите:

Паркът е разположен отколо дере. Ние си носихме топка, която постоянно падаше в дерето и беше леко изнервящо.
Иначе стандартните препоръки за сред природата - не оставяйте нищо, не взимайте нищо!

Къде се намира:

с. Осиковица

Как да стигна:

Пътувате по магистрала Хемус, минавате Правец. Има отклонение от магистралата за с.Осиковица, следвате табелките към селото. От селото има много ясни табелки за „Небесните пасбища“.

С кола:

Има паркиг, който всъщност е поляна, на която може да оставите колата

Пие ми се вода:

 Има много туби с вода, различни водни контейнери, но те са главано за поливане на малките цветни оазиси или за миене. За пиене си носете водичка!

Пишка ми се:

Има изградена тоалетна, която е масивна и се заключва. Тоалетната е с клекало.

Купи ми го:

Нищо не се продава. Ура, ура, ура!

Гладен съм:

Мястото е идеално за пикник. За вечеря, отидохме да ядем  в ресторант "Родина" - Луковит - ресторантът изглежда като замък от приказките и беше много интересно изживяване както за децата, така и за нас. Цените са съвсем ОК.

Какво да не правите:

Паркът е разположен отколо дере. Ние си носихме топка, която постоянно падаше в дерето и беше леко изнервящо.
Иначе стандартните препоръки за сред природата - не оставяйте нищо, не взимайте нищо!

Последна редакция: 05.05.2022 г.
Прочетена: 22400 пъти

реклама
реклама