Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

до 9. 10 7-13г. -
Сподели:

Издателство "Егмонт" организира Национален конкурс за рисунка сред учениците от 1-и до 7-и клас: „ИКАБОГ - конкурс за илюстрация“. Конкурсът има за цел да съдейства за развитие на художествената активност и интереса към четенето и книгите у подрастващите, както да им предостави възможност за творческа изява и развитие на творчески умения в рамките на инициатива с международен обхват.

Английската писателка Дж. К. Роулинг, популярна в целия свят с романите си за Хари Потър, написва историята „Икабог“ като приказка преди сън за собствените си деца. В актуалните условия на ограничени възможности за придвижване и забавление поради разпространението на вируса Ковид-19 писателката решава да сподели тази семейна ценност, с което да подпомогне както децата по света, родителите и възпитателите им, така и борбата с пандемията.

Приказката „Икабог“ е публикувана на български език за безплатен прочит на конкурсния уебсайт www.egmontbulgaria.com/theickabogstory, обединена в 34 отделни фрагментa с глави от историята. В рамките на международна инициатива издателство „Егмонт България” организира българския конкурс, който да позволи именно децата на възраст от 7 до 13 г. да илюстрират печатното ѝ издание. Конкурсът дава възможност на всяко дете, чиято илюстрация е подадена за участие, да бъде сред 34-та победители и българската селекция към творбите на деца, илюстрирали националните издания на „Икабог“.

Всеки участник може да се включи с една авторска творба към един от публикуваните фрагменти. Рисунките трябва да бъдат върху бял хартиен носител, изпълнени във формат А4 (210 мм х 297 мм). Също така, рисунките трябва да бъдат цветни и нарисувани на ръка. Илюстрациите трябва точно да съответстват на публикуваните теми към тях и съдържанието на „Икабог“ . Рисунките се изпращат по електронен път, в дигитален формат чрез онлайн формуляр, публикуван на сайта.

За участие в конкурса е необходимо родителят/настойникът на се запознае с Изискванията към илюстрациите, както съответните Теми за илюстрациите, публикувани на уебстраницата на Конкурса. Участниците, които подават онлайн заявка през електронния формуляр, е необходимо да посочат името си, електронна поща, името на детето (автор на илюстрацията), възрастта му към момента на приема на заявки, а също фрагмента от „Икабог“, към който се отнася заявката.

Конкурсът се провежда до 9 октомври, петък (18,00 ч. местно време). Ще бъдат определени тридесет и четирима победители, като всеки от тях ще получи следните награди: конкурсната илюстрация, с посочени имена на детето като автор на илюстрацията, възраст и местоживеене, ще бъде публикувана в българското издание на книгата на Дж. К. Роулинг „Икабог“; всеки победител ще получи по един брой от книгата „Икабог“; всеки победител ще получи по един подаръчен ваучер за книги по избор на издателство „Егмонт“.

Победителите ще бъдат определени от жури в състав от представители на издателския екип на организатора, като критериите, по които ще се води журито при излъчването на победителите, са креативност, композиция, използване на цветове, съответствие към текста на „Икабог“, оригиналност в претворяването на творческата идея и сила на въздействие.

Победителите ще бъдат обявени на уебстраницата на Конкурса, не по-късно от 15 ноември 2020 г. Българската книга „Икабог“ ще бъде издадена през ноември 2020 г.

Правилата за участие в конкурса, както и Изискванията към илюстрациите и цялата необходима информация са публикувани на интернет страницата на конкурса: www.egmontbulgaria.com/theickabogstory

текст: Организаторите

Последна редакция: 17.09.2020 г.

юни - авг

МИСИЯ ЛЯТО 2021

Tематични седмици, които съчетават игри, учене чрез преживявания, много време навън и развиване на комуникационни умения, математическа и четивна грамотност, нагласа ...

Tематични седмици, които съчетават игри, учене чрез преживявания, много време навън и развиване на комуникационни умения, математическа и четивна грамотност, нагласата "От мен зависи", малки групи, отстъпки за ранно записване.

SmartyKids Оборище и Стрелбище

юни - авг

6-12г.

-

SmartyKids Оборище и Стрелбище

юни - авг 6-12г. -

МИСИЯ ЛЯТО 2021

МИСИЯ ЛЯТО 2021

Tематични седмици, които съчетават игри, учене чрез преживявания, много време навън и развиване на комуникационни умения, математическа и четивна грамотност, нагласата "От мен зависи", малки групи, отстъпки за ранно записване.

реклама
реклама