Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

София

23 - 30. 09 всички безплатно
Сподели:

Инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на Европейския съюз
Национален координатор за България е Министерството на младежта и спорта, което изпълнява проект за организацията на събитието на национално ниво, съфинансиран по Програма „Еразъм +“ на Европейския съюз

През 2020 г. за шести пореден път в България ще бъде отбелязана Европейската седмица на спорта с различни спортни събития и прояви под мотото „Бъди активен всеки ден, всеки, навсякъде спортува“.  Тази година, в периода 23-30 септември 2020 г., в гр. София и други градове на страната, Министерството на младежта и спорта организира различни спортни инициативи и събития за насърчаване на активното спортуване, подобряване на физическата активност на населението и популяризиране на здравословното хранене. В програмата на Седмицата ще бъдат включени разнообразни прояви със спортна насоченост с участието на популярни личности и изявени български спортисти. Организирането на всички събития от Европейската седмица на спорта ще бъде съобразено с изискванията и разпоредбите на Министерството на здравеопазването и препоръките на Европейската комисия за провеждане на публични прояви в условията на променяща се епидемиологична обстановка в резултат на разпространението на COVID-19.

С  Нощ на спорта #BeActiveNight ще завърши официалната част на Европейска седмица на спорта. На 26 септември, от 18 до 21.30 ч.  в пространството пред Национален дворец на културата ще бъде обособено Спортно селище, в което федерации и клубове  ще представят дейността си чрез демонстрации и информационни материали. Нощта на спорта ще продължи с програма на сцена с участието на посланиците на Европейската седмица на спорта, спортисти и музикална програма.

Програма на Европейската седмица на спорта:

23 септември, 18.30 ч. – Официално откриване в Княжевската градина на Европейската седмица на спорта в партньорство с Urban Fest. Фокусът на програмата ще бъдат спортове, които могат да се практикуват на открито в градска среда.

24-25 септември, 11.00 - 19.00 ч. – #BeActive Спортен панаир в зала „Асикс Арена“. В дните на панаира спортни федерации и клубове ще представят дейността си по атрактивен начин чрез спортни игри и демонстрации. Спортният панаир се провежда за втора поредна година и има за цел да предизвика интереса на децата към спорта, като на място им се предоставя възможност да наблюдават и участват в спортни игри.

14-28 септември – Изложба на открито пред Националния дворец на културата за представяне на Европейската седмица на спорта в България.

25 септември - #BeActive School Европейски ден на спорта в училище в партньорство със Сдружение BG Бъди активен

26 септември, 18.00 - 21.30 ч.  – Нощ на спорта #BeActiveNight. В пространството пред Национален дворец на културата ще бъде разположено Спортно селище. По време на #BeActiveNight ще се проведат състезания по скоростно изкачване на стълбите и фасадата на НДК, спортно ориентиране и скейтборд.  Ще бъде осигурен и балон с горещ въздух за всички желаещи, които искат да изпитат емоцията от летенето. В спортното селище федерации и клубове ще представят дейността си чрез демонстрации и информационни материали. Нощта на спорта ще продължи с програма на сцена с участието на посланиците на Европейската седмица на спорта, спортисти и музикална програма

26 септември – 10.00 ч. - 27 септември- 14.00 ч. - Ултрамаратонецът и посланик на Европейска седмица на спорта #BeActive Краси Георгиев ще се впусне в поредното си предизвикателство. На стадион Раковски в столицата в рамките на 27,5 часа той ще тегли пикап, а всеки който иска ще може да се включи и да изпита себе си, като направи същото на трасе. Събитието е част от програмата на Европейска седмица на спорта 2020. То е с благотворителна цел в подкрепа на фондация „Кожа - платформа за психично здраве“.

27 септември, 11.00 - 13.00 ч.  – #BeActive Спорт на открито с изявени спортисти. Посланици на Европейската седмица на спорта настоящи и от изминалите години ще проведат тренировка или подходящи спортни занимания с деца и младежи на открито.  

28 септември – Ден на отворените врати във фитнес центровете в София и страната. Инициативата се реализира в партньорство с компания „Benefit Systems“, управляваща програмата MultiSport.

Европейската седмица на спорта се реализира в партньорство с :
Министерството на образованието
Столична община
Фондация „София – европейска столица на спорта“
Компания „Benefit Systems“
Български червен кръст
Национална спортна академия „Васил Левски“
Държавна агенция за закрила на детето
Национален център по обществено здраве и анализи към Министерството на здравеопазването
„Метрополитен“ ЕАД

Къде:

София

Къде се намира:

София

Последна редакция: 24.09.2020 г.

реклама
реклама