Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

София

окт всички -
Сподели:

Мини Арт Фест, уникалният фестивал за съвременен цирк, се завръща със своето юбилейно 10-то издание на 2 - 18 октомври в шатрата на Цирк „Иванов“, разпъната в
Зала „Универсиада“ - Шипченски проход 2 в София.

И ако миналогодишното издание на фестивала беше подарък за децата на София, провел се в дните около 1 юни, то сега събитието ще е буквално за всички, с акцент към градския човек, който иска и се потопи в атмосферата на тайнството, наречено „Съвременно цирково изкуство“, да научи механизмите му, да разбере посланията му, да преживее емоцията му. И всичко това от извора!
Въпреки обективните предизвикателства от всякакъв характер – здравен, обществен, финансов и прочее, Мини Арт Фест 10 ви кани не просто да споделим идеята за Съвременен цирк, а да я празнуваме на живо!
Очаквайте програмата и билетите скоро!

Мини Арт Фест 10 е част от календара на културните събития на Столична община за 2020 г.
Фестивалът се организира с подкрепата на Столична община, Програма „Европа“, Френски институт, Италиански Културен институт, Програма „Театроскоп“ и Цирк „Иванов“.

През годините българската публика е имала наистина редки възможности да се докосне до Съвременния цирк и това обикновено е било в контекста на съвременните театър и танц, посредством фестивалните формати „One Dance Week” в Пловдив и „World Theatre” в София. Сега обаче за това отново ще се погрижи Мини Арт, като публиката ще може да надникне символично, но и същностно, в цирковите дворове на Франция и Италия с гастролиращите международни артисти, които са част от каймака на Световния съвременен цирк.

Програма MAF10 2-4 октомври

-Фестивалът започва в петък, 2 октомври, с представлението на френския артист Пол Кийтън „Фрийкове“ („Freaks”), основано на движение, манипулация на предмети и магия, и фотографска изложба на ексцентрични костюми и съответен пърформанс – „Дрехи за трансцедентност“ („Clothes for Transcendence“). Футуристичната и дори пост-апокалиптична и пост-пънк концепция е на британския артист Николас Макартър, а снимките - на българина и основен двигател на Мини Арт Фест Гео Калев. Ще преживеем стила и естетиката на отхвърлените и самотните, обитаващи изоставени фабрики, блатисти виадукти и маргинални депа. Фотографиите ще могат да бъдат разглеждани през цялото време на фестивала.

-В събота ще гледаме 2 представления – българско и италианско. Първо, родното име Ashton Ka ще представи атракцията на живата статуя, а след това италианското дуо Masawa ще впечатли зрителите с шоуто си „V.O.G.O.T.”, което стъпва на сетивната връзка между мъжа и жената като предизвикателство, приключение и богатство на човешкото общуване.

-В неделната вечер е кулминацията на Мини Арт Фест 10 с гвоздея в програмата - представлението „Instable” на „Les hommes penches” от Франция, което проблематизира ранимото битие на артиста и поета, самоизграждащ се сред заобикалящия го прозаичен свят. В момента представлението прави турне из Балканите, като една от спирките му е именно България и Мини Арт Фест. Разбира се, в последната вечер ще бъде връчена и голямата награда на фестивала – Златна мравка.
-Ще има и съпътстваща разнообразна музикална програма с концерти на импровизатора от „СътвориМи“ Konstantin Kuchev, Mihaela Mártinn, The Bedlam Club и DJ Africando.

Ще се насладим на напитки и кулинарни специалитети от Burgers on the Road, Lolly - Sweet Bar Caravan и Freeride Kitchen

Фестивални работилници (workshops)
-----
Unicycling - Sofia Unicycle Club
Акро йога - Акро йога София
Балансиране със стъкло - Duo "Sense"
Циркова площадка - Мини арт фондация
Стойка на ръка - Галина Рьом-Ройбек
Жонглиране - Димитър Германов

Една от най-вълнуващите части на Mini Art Festival е възможността да участвате в работилници с местни и международни художници.
Някои работилници са с безплатен вход, други са с малка такса за участие.
Във всички работилници ще има лесен достъп до дезинфекция, ръкавици и вода.
Прочетете повече за всички семинари на miniartfest.com

Билети в мрежата на EVENTIM.bg

текст: Организаторите

Къде:

София

Къде се намира:

София

Последна редакция: 02.10.2020 г.

реклама
реклама