Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

София

24. 10 7+ г безплатно
София 24. 10
7+ г     безплатно
Сподели:

И през 2020 фестивалът за игри Sofia Game Night, който се провежда на 24 октомври, ще предложи разнообразни забавления за най-малките, насърчаващи МИНТ (математика, инженерство, наука и технология) уменията в ранна възраст. Детската програма на фестивала, организирана от Гьоте-институт България, включва както събития за най-малките, така и за по-големи участници. Включени са програмиране на дрон, създаване на собствен Minecraft свят и  различни образователни игри, които ще тренират въображението на участниците. Събитията са с вход безплатен, но изискват предварителна регистрация.

И през тази година  Матема и Смарти Кидс София ще предложат забавни работилници за най-малките. Опитните ментори ще покажат на децата различни стратегии за учене, както присъствено на ул. „Цар Самуил “109, така и онлайн. Можете да се включите и в екипа на Смарти – първият ученик в Менталната аритметика Смарти Кидс. Той ще се подготви за полет в Космоса. Събитието изисква предварителна регистрация тук.

Международна компютърна академия It Step (ул. Алабин 58 ) се включва и през тази година със специална програма, посветена на темата за изкуството като игра. Участниците ще могат да пробват Arthiefact  - образователна игра, която чрез изкуството дава възможност на играчите да подобрят своите знания в тази сфера и да тренират въображението си. Дизайнерът на Академията Александра Илиева ще добави още интересни факти и информация как изкуството и игрите съществуват в хармония.

Две работилници за деца между 9 и 15 години ще ви изстрелят в света на програмирането с MindHub. В първия демо урок децата ще програмират собствена Minecraft игра като в началото ще създадат героя Steve, а след това с негова помощ ще построят свой свят с блокове. За регистрация, моля, попълнете следния формуляр.

Допълнително, може да се включите и в серия от безплатни онлайн работилници по програмиране на собствена Minecraft игра. За повече информация следете Facebook събитието, а записването става чрез попълване на следния формуляр.

Втората работилница на MindHub ще помогне на децата да създадат собствена игра в любимата им Roblox платформа с помощта на 3D моделиране и програмния език Lua. Регистрацията става чрез попълване на следния формуляр. Двете събития са организирани в залата на MindHub на ул. „Никола Габровски“ 102А.

За най-големите участници в Sofia Game Night 2020, приятелите ни от РобоКидс  са подготвили специална работилница по програмиране на дронове “Дрон Пилот”. По време на безплатното виртуално занимание тинейджърите ще програмират семпли летателни мисии на дрон. Събитието е предназначено за деца над 10 години. За въпроси и допълнителна информация  - посетете сайта на РобоКидс. За регистрация, моля, попълнете следния формуляр.

Националният Исторически Музей (НИМ) отново ще предложи загадки и забавления за участниците от всички възрасти. Ако искате да се потопите в българската история и да се запознаете с експонати от различни епохи и народи докато играете, заповядайте в НИМ! Там ви очакват за разгадаване „Тайните на българската история“.  Може да участвате с отбор до 6 човека на всеки час от 11:00 до 17:00 (при голям интерес има възможност за допълнителни часове). Можете да се запишете на email: nim.pr@abv.bg. Ако не може да дойдете до музея, има и онлайн вариант на играта - "Загадките на Първобитко".

За Sofia Game Night

Sofia Game Night е инициатива на Гьоте-институт България, която цели да постави на фокус различните аспекти на игрите и game development днес. От процеса по разработване на игри, през икономическата роля на гейминг индустрията и електронните спортове, до крайния потребител и чистото удоволствие от играта. През 2020г. фестивалът се провежда за трета поредна година - този път в хибриден, онлайн и офлайн формат. Партньори в третото издание на фестивала са Sofia Board Game Weekend, ACT Фестивал за свободен театър, British Council Bulgaria, Scarlet Envelope, Студентско общество за компютърно изкуство SCAS и агенция TDB Play.

текст: Организаторите

Къде:

София

Къде се намира:

София

Последна редакция: 22.10.2020 г.

реклама
реклама