Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

София

пон
-
нед
всички -
София пон
-
нед
всички    
Сподели:

Обичате ли да се катерите? Познавате ли парковете на София? Ето 10 интересни въжени игрушки, има за различни възрасти, възможности и желания.

1. КоколандияНай-големият въжен атракционен парк на открито в София. Паркът е разделен на преходи с различна степен на трудност. Преходът за най-малките е нисък и родителите имат достъп да помагат на децата си. Всички зони са с осигурителни въжета и с батковци, които помагат на малчуганите. Преходите стават и за родители до 150кг и никак не са елементарни – всяко лято минавам по един кръг.Достъп: платен, цена 6лв на преход. По време на дъжд паркът не работи.
Лятно работно време от 01.05 до 30.09  –  10.00  до 21.00ч
Къде: Парк Борисова градина – близо до кръстовището на ул. „Незабравка“ и бул. „Цариградско шосе“
http://kokolandia.com/

2.    Слончето – Борисова градинаСлед последния ремонт на детската площадка, голяма част от игрушките при слончето на практика са въжен атракцион. Хубавото е, че зоната за най-малките  е разделена от зоната за по-големите, а игрушките са с различна степен на сложност от мостчета за прохождащи до истински тарзановски препятствия.3.    Пирамидата – парк ЗаимовНай-голямата въжена пирамида за катерене в София. Винаги е пълна с деца. Аз съм я снимала по време на дъжд. Съвсем не е лесно да се качиш до горе, а още по-малко да слезеш. Поне по веднъж на час някоя майка спринтира до върха, за да свали непослушника, който не си е премерил силите.

4.  Въжени атракциони – ДендрариумВъжената градина „Парк на предизвикателствата“ работи само с обезопасителни въжета, иначе качването е забрането. Обикновено има хора и работи събота и неделя. Никога не съм я виждала да работи през седмицата.

5.    Корабът – парк Св. ТроицаВсъщност катерушката се казва "Карибски пирати". Снабден с парзалки и палуби, корабът има и един въжен мост, който аз не харесвам много, защото е на голяма височина и винаги изтръпвам като гледам нагоре, особено когато има повече деца, а то винаги има повече деца.

6.    Парк МадараНе много голяма, но много приятна игрушка за катерене, ходене, скачане и премятане. По всяко време на годината. Намира се на бул.Прага до баня Мадара.

7.    Въжени атракциони – АлекоПри хижата на Монтен има въжени атракции, които обаче не работят. Те са високи и е опасно да се минава без обезопасителни въжета. Може обаче да се минава по детския преход, който е нисък, интересен и много харесван от всички възрасти. Въжетата са на 20см от земята, но по-притеснителните родители не оставят децата си без надзор.

8.    Пеперудени хълмове – парк ГеренаЕдин малък, но много приятен въжен мост между две хълмчета. Може да отнеме цял ден преминаване, връщане, слизане, качване. Изобщо е голяма забава.

9.    Крал Артур – Южен парк 2Тук въжената част е тролеят, на който децата се редят и се пускат. Той вече е малко провиснал и по-тежките може да стигнат пясъка, а най-малките се качват с трудност в началото, но като цяло атракцията е страхотна.

10.    Въжен батут – парк 100 години София – Младост 2Тук е комбинация от батут и въжена пирамида. Винаги е накачулена с деца. Батутът е малък и често някой е скочил върху друг или е ритнал някой в зъбите (без да иска).

текст: Деница Господинова за София играе

Къде:

София

Къде се намира:

София

Последна редакция: 18.05.2021 г.
Прочетена: 23813 пъти

реклама
реклама