Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

София

9. 05 7+ г безплатно
София 9. 05
7+ г     безплатно
Сподели:

Включете се с децата си в търсеницата на първите по рода си в България детски новини!
На 9. май няколко столични парка ще осъмнат със скрити новини от първата българска детска медия: "ВИЖТЕ: Новините на детски език". Новините ще бъдат около главните алеи на Западен парк, Борисовата градина, Южен парк и парк „Заимов“.

Децата, които ги открият, ще са сред първите читатели на детската медия, която стартира официално на следващия ден – 10. май – на сайта на “Книговище.бг” – образователната игра на въпроси по детска литература. Тези от тях, които решат поне един въпросник по новините в www.knigovishte.bg (независимо дали са от София и са участвали в криеницата), ще бъдат включени в томбола с награди на 11. май.

„ВИЖТЕ“ е дело на екипа на образователната платформа за насърчаване на четенето „Книговище“. Детската медия е за деца от 7 до 14 г. и ще съдържа новини от България и света на всякакви теми: екология, финанси, здраве, култура и др. За детските новини ще се грижи екип от 7 професионални журналисти, преминали през специално обучение за писане за деца.

Ето и правилата на играта:
1. На 9. май (неделя) между 8 и 20 часа се разходи около главните алеи на един от следните паркове: Западен парк, Борисовата градина, Южен парк или „Заимов“. Следвай стрелките и се оглеждай за оранжевите панделки по дърветата! Върху някои стволове ще видиш образа на Книговището - там ще бъдат скрити и детските новини!
2. Прочети първата част от новината. След това я остави, за да я намерят и децата след теб! После потърси втората част от новината и се разходи за още новини, ако желаеш.
3. Снимай се с новините и сподели снимките в социалните мрежи с хаштагове #VIJTE и #Knigovishte
4. Помоли свой родител да влезе в www.knigovishte.bg и да си направи родителски профил, от който след това да създаде твой, детски профил.
5. На 10. май влез в www.knigovishte.bg и потърси новината на ВИЖТЕ, която си прочел. Реши въпросника по нея. Така автоматично участваш в томболата!
6. На 11. май в 18:00 ела на церемонията пред инсталацията “Един човек” (на мястото на бившия Мавзолей). Тогава Книговище.бг ще връчи годишните си награди за читателски постижения в платформата, ще поиграем на въпроси по новини и книги и ще изтеглим победителя от томболата.
7. Ако не можеш да дойдеш на церемонията, присъедини се към нашата Вайбър или ТикТок общност. Там също ще обявим победителя.

Криеницата на новини е част от кампаниите за насърчаване на детското четене „Четящите деца на София“ и „Във всяко дете се крие читател“, които „Книговище“ организира в партньорство със Столична община, Столична програма „Култура“ и Фондация „Америка за България“.

Организатор: https://www.knigovishte.bg

Къде:

София

Къде се намира:

София

Последна редакция: 05.05.2021 г.

реклама
реклама