Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

до 24. 05 8-12г. безплатно
Сподели:

Izzi Science for Kids отправя творческо предизвикателство към всички деца от 2. до 5. клас, обичащи да измислят свои фантастични светове, в които оживява не само тяхното въображение, но и се разкрива  богатството им от знания по любима научна тема.

В Детския конкурс за научнофантастичен разказ „Наука за деца“ децата трябва да подготвят увлекателен разказ, в който да демонстрират своето въображение, езикови умения, но и да вплетат в историята енциклопедични научни познания.

Разказите могат да бъдат свързани с космоса, природата, животните и всичко в сферата на науката, което буди интереса на децата. Важно е в текстовете да бъдат включени научни факти, но сюжетът, героите, времето и мястото на действието нека бъдат изцяло плод на детското въображение. Ако участникът има желание, може да илюстрира своя разказ с рисунка или апликация. Изпращането на допълнителен файл с илюстрация няма да повлияе на класирането, но ще усмихне журито.

Очакваме разказите на всички участници до 24 май.
Наградите са много и предоставени съвместно с Muzeiko, като най-голямата е безплатна лятна академия в Izzi Science for Kids.

Жури на конкурса са вдъхновяващи писатели, журналисти, учени и учители: Юлия Спиридонова, Георги Тошев / Georgi Toshev, Venelin Petkov, Nikola Karavasilev и Sofiya Gecheva.

Повече информация за формата и условия на конкурса вижте тук - https://izzi.academy/konkurs-za-razkaz-nauka-za-deca/

текст: Организаторите

Последна редакция: 06.05.2021 г.

реклама
реклама