Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

ПРИКЛЮЧЕНИЯ ЗА МАЛЧУГАНИ
Приключения за малчугани са летни програми подходящи за деца на възраст от 4 до 10 години. В продължение за 5 дни ще опознаваме гората, ще посещаваме различни забележителности, ще се разхождаме, ще играем и творим. Ще научаваме интересни неща за заобикалящата ни среда. Целта е децата да са близо до природата и да я заобичат, откривайки красотата й в различни форми.

ПРОГРАМА

  • Ще се срещнем с горския магьосник, който ще ни омае,
  • ще попаднем на горски театър с приказни герои,
  • ще посетим мандра Земенея и Зоо кът Алис с.Лясковец,
  • ще създаваме картини от домашно приготвен пластилин,
  • ще се срещнем с Мак Пук който ще ни направи огрооомни сапунени балони


Горски театър
Денят в който ще попаднем на горски театър. Приключението ще ни започне с преход от х. Звездица до Горски дом Офелии в Природен Парк Витоша. Ще говорим за видовете дървета и птици в гората. Ще потърсим кълвачи и катерички. В следобедните часове разходката по магичната пътека ще ни отведе до поляна, където ще наблюдаваме горско представление. Ще си организираме отборни игри и ще се забавляваме.

Среща с магьосникът
Денят в който ще открием магьосника. Под звуците на песнопойните птички, ще се разходим по горските пътеки на Витоша по маршрут х. Кумата – Ветровала- Горски дом Офелии. Ще търсим ядливи горски гъби и сърнички. В следобедните часове ще се срещнем с горския магьосник, който ще ни разкаже за себе си и неговите приятели, ще ни покаже как се прави вятър, мъгла и гръмотевици. Ще ходим по въже и ще разпъваме палатка.

Екскурзия до мандра Земенея и Зоо кът Алис
Денят в който ще научим какъв път изминава млякото до нашата трапеза и ще се срещнем с интересни животни. Ще пътуваме до с.Земен и с. Лесковец, област Перник. Ще видим, погалим и нахраним различни видове животни и птици, и ще разберем как живеят. Някой от тях не са традиционни за нашата страна като кенгуру, лама и муфлони.

Среща с Мак Пук
В този ден отново сме на Витоша и разхождайки се, ще минем покрай хижа Червената шапчица, х. Панчо Томов и х. Малинка. Ще направим сутрешна гимнастика на открито. Ще си говорим за опазването на чистотата на природата. След обяда в района на Горски дом Офелии, ще срещнем Мак Пук с който ще се забавляваме и ще правим огроооомни сапунени балони. Веселите игри на поляната пред хижата ще огласят гората.

Творческо ателие-Домашен пластилин
Днешният маршрут на приключението ни е панорамната пътека от х. Еделвайс до Горски дом Офелии. Ще ни се открият невероятни гледки от високо, ще се катерим по морени и ще видим къде растат боровинките. След вкусен обяд ще разберем как се приготвя пластилина, ще го пробваме на вкус и ще си направим горска изложба.

Цена 310 лв
Включва: транспорт, застраховка, инструктори, аниматори и артисти, такси, работни ателиета и материали, спортни активности
Допълнителни услуги: Топъл обяд – супа, основно ястие, плод, чай/вода – 8 лв. на дете на ден в Горски дом Офелии.
Програмата се осъществява при записани 15 деца.
Последователността на активностите зависи от времето.

Периоди за провеждане на програмата
28.06-2.07
19.07-23.07

За записване:
0888752356 Цветомира
scula.travel@gmail.com

Други програми:
Приключение за малчугани-Изследователи https://fb.me/e/2l6VSFELA
Приключение за малчугани-Водни спортове https://fb.me/e/296pTvwo9
Всички програми се изпълняват от Скула Травел ЕООД лицензиран туроператор към Министерство на туризма.

Организатор: Scula Ski School

*Необходимо е предварително записване:

За записване:
0888752356 Цветомира
scula.travel@gmail.com

Къде се намира:

Витоша планина

*Необходимо е предварително записване:

За записване:
0888752356 Цветомира
scula.travel@gmail.com

Последна редакция: 09.06.2021 г.

реклама
реклама