Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

Паркът на Семинарията

пон
-
нед
всички безплатно
Паркът на Семинарията пон
-
нед
всички     безплатно
Сподели:

Тихо и спокойно място, сред вековни дървета. Оградено, уютно и чисто. Паркът е слабо известен и ходят много малко хора. Подходящ за малки деца 0-3 години, които могат да спят сред дърветата, да си играят тихичко на катерушките и в малката къщичка, да се разхождат и да играят на дървените столчета. А майките могат да си четат и да се отпуснат на спокойствие. Има малка къщичка с книги, от която може да вземете да четете и след това да върнете.

Е, някои катерушки са по-стари от учениците в Семинарията, някои не са в много добро състояние, но и не мисля, че мястото е подходящо за крещящи и лудуващи тълпи – все пак е паркът на Семинарията.

Както може да прочетете на снимката „Зоната около храм „Св. Йоан Рилски“ е свободна от вредни навици“ – така че няма да налетите на разхвърлени бутилки и фасове. В парка е забранено и разхождането на кучета – никой не е напишкал пясъчника.

Ние кръщавахме дъщеря ми в тази църква и сме много доволни, бяха много любезни с нас и с детето, а след това можете да почерпите гостите на пейките и масичките до храма.

Качих 15 снимки от парка, главно от детската зона - разгледайте подробно. Има тенис кортове, където може да погледате или да поиграете - хубавите часове, които не са в жегата, обикновено са заети от абонати, може да влезете и в църквата и да запалите свещичка. В самата Семинария не знам дали се влиза, никога не съм опитвала...

Някога много, много отдавна си спомням, че ни водиха организирано да разглеждаме този парк и там имаше нещо като зеленчукова градина, както и мини ферма със зайчета. И ако не ме лъже паметта, някога много много отдавна, сградата и паркът бяха пионерски дворец, но това не знам дали си го спомням или са ми го разказвали.

текст: София играе

Къде се намира:

пл/ Велчова Завера 2

Как да стигна:

Трамвай- 10, Автобус - 102, 94,

С кола:

Може да се паркира извън оградата пред главния вход на парка, не е желателно да вкарвате колите в парка, освен ако не правите кръщене или някой друг ритуал.

Пие ми се вода:

 Има няколко много красиви и работещи чешми.

Пишка ми се:

Тоалетни в тенис кортовете към съблекалните.

 

 

Последна редакция: 03.12.2019 г.
Прочетена: 5317 пъти

реклама
реклама