Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

Парк Овча Купел

пон
-
нед
0-3 г безплатно
3-7 г
7-12 г
Парк Овча Купел пон
-
нед
0-3 г  3-7 г  7-12 г безплатно
Сподели:

Парк Овча Купел е едно от откритията ни тази година. Районът явно е бил голям парк с много елементи, сега разделен на части от булеварди, дърветата са вековни, има зони, които са доста изоставени, но има и облагородена част с катерушки, масички и места за деца. Паркът е отделен от булевард "Овча купел" с ограда - има естрада, зони за игра и зони с пейки за почивка.

Основната детска зона е с катерушки за различни възрасти, почти изцяло дървени. Катерушките са на една холандската фирма HY LAND и са в много добро състояние. Около близките дървета са направени места за сядане за майките.

Разбира се, че има и люлки - за по-малки и за по-големи.

Пясъчникът е ограден с пейки, за да може да седнете около децата.

Притегателният елемент в парка са пейките от масивни дървета в комбинация с масички. Този вид пейки са наистина мнгобройни в парка. Когато се разхождахме имаше различни хора, седнали на тях - от баба и дядо, които бяха излезли на въздух и си четяха вестници до компании на родители с деца.

Пейките са любимо място за празнуване на детски рождени дни. Един татко опъваще знаменца над група от няколко маси, можете да си изберете различно разположение на две или повече маси. Все по-често започваме да получаваме покани за летни рождени дни в този парк, защото дърветата са огромни, има пространство, има място за игри, поляни.

Разбира се има и няколко беседки,

както и друг тип сядане, има и втори пясъчник по-навътре в парка, също под вековни дървета и с различни типове сядане около него.

От другата страна на булевард "Овча купел" намерихме сградата на старата баня, невероятна постройка, сега в разруха, очакваща по-добре времена, но достатъчно интересна като архитектура, за да разправя историята на интересното си минало.

Паркът около банята е бил страхотен някога, имало е езера, мостчета, пейки, огромни дървета. Много се надявам някога отново да видим това прекрасно място в цялата му красота.

Приятна разходка!

текст: София играе

 

Къде се намира:

зад стадион Славия

Как да стигна:

Трамвай - 11, Автобус - 73,45,107,103

С кола:

Свободна за паркиране зона

 

Последна редакция: 06.12.2023 г.
Прочетена: 15768 пъти

31. 05 - 2. 06

Богата и безплатна детска програма за 1-ви юни в Централни хали

Богата културна програма бележи откриващия уикенд на „Сцена Централни хали“. От 31 май до 2 юни сцената за култура, изкуства и наука във възстановените о ...

Богата културна програма бележи откриващия уикенд на „Сцена Централни хали“. От 31 май до 2 юни сцената за култура, изкуства и наука във възстановените от Kaufland България Централни хали ще е домакин на 14 събития, подходящи за всеки вкус и член от семейството, като всички активности са ...

Централни хали

31. 05 - 2. 06

всички

безплатно

Централни хали31. 05 - 2. 06
всичкибезплатно

Централни хали

31. 05 - 2. 06 всички безплатно
Централни хали31. 05 - 2. 06
всичкибезплатно

Богата и безплатна детска програма за 1-ви юни в Централни хали

Богата и безплатна детска програма за 1-ви юни в Централни хали

Богата културна програма бележи откриващия уикенд на „Сцена Централни хали“. От 31 май до 2 юни сцената за култура, изкуства и наука във възстановените от Kaufland България Централни хали ще е домакин на 14 събития, подходящи за всеки вкус и член от семейството, като всички активности ...

Спонсорирано
реклама
реклама