Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

online

22. 10 10+ г безплатно*
online 22. 10
10+ г     безплатно*
Сподели:

Направи своя музикална интерактивна интерпретация на известната приказка на братя Грим “Бременските Музиканти” в новия Scratch 3.0

Учениците ще ще получат знания за основните понятия в света на програмирането: програмен код, среда за разработка, алгоритъм и цикъл, създаване и дефиниране на променливи.
В тази работилница  ще запознаем учениците с основните концепции в програмирането, използвайки софтуера за визуално блоково програмиране Scratch.
По време на събитието “Бременските Музиканти – музикална интерактивна история“ ще запознаем децата с основите на алгоритмичното мислене, дефинирането на цел и постигането и, как да разделим една голяма задача на по-малки, какво e програмиране и програма, какво е слой /layer/ и как работят слоевете, както и какво е променлива /variable/, как да създаваме променливи и да ги манипулираме.
В тази музикална история с отворен край децата ще раздвижат всички персонажи/спрайтове по сцената като се съобразяват с тяхната физика и фона/backdrops на проекта си. Ще експериментират с движения в различни посоки и различни цикли/loops/. За по бързо справящите се ше включим и смяна на костюмите на героите в историята.

В края на тази работилница всяко дете ще има своя уникална музикална история в Скрач създадена от нулата.

Дата и формат:
2 занятия по 45 минути  с почивка от 15 мин. между тях.
22.10.2021 
17:00 – 19:00 часа

Брой участници:
12 деца  10+ години

Това безплатно събитие е по инициативата  „Запознайте се и програмирайте“ 2021 във Европейската седмица на програмирането #meetandcode #codeEU Благодарим за подркрепата на: @MeetandCode @SAP @techsoupeurope  @SAP4Good @ФРГИ

Линк за включване: https://us02web.zoom.us/j/4668413546?pwd=cVdpaDA5OVFJMENzMm1HNFhZeWdZQT09

Линк за регистрация

Организатор: Robokids -  https://www.robotilnica.com/

Къде:

online

*Необходимо е предварително записване:

Линк за регистрация

Къде се намира:

online

*Необходимо е предварително записване:

Линк за регистрация

Последна редакция: 21.10.2021 г.

реклама
реклама