Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

TechnoMagicLand

1 - 5. 02 7+ г 500 лв
800 лв
TechnoMagicLand 1 - 5. 02
7+ г     500 лв  800 лв
Сподели:

Сменят се двата срока и приключва половината учебна година. Още толкова и новият срок ще мине. В територията за любопитковци имате чудесни възможности за вълнуващо изкарване на ваканцията!

От 1 до 6 февруари, всеки ден обещаваме вълнуващо STEM занимание от нашия календар. Не забравяйте да отделите от 2 до 4 часа на нашата специална #Експозиция!

Малко повече за демонстрациите в календара:

>> Цветни течности – 01.02 | 12:30 & 06.02 | 15:30
Ако са ти интересни приликите и разликите между различните течности, които срещаме в ежедневието си, то сега е моментът да отговориш на всичките си въпроси! Почти всички материали можеш да намериш в кухнята си, а с помощта на цветни боички ще смесваме и разделяме различни течности и ще наблюдаваме интересни (и красиви!) резултати.

>>Внимание, горещо! – 01.02 | 15:30
Топлина! Но какво всъщност представлява тя? Защо горещите газове се разширяват? А защо медът се разтваря по-лесно в топла вода? Ще научиш отговорите на тези и на много други „горещи“ въпроси, свързани с топлинните явления. А, да – ще смачкаме и метални кенчета с помощта на топлината!
препоръчителна възраст на участниците - подходяща за всички възрасти.

>> Оптични илюзии – занимание – 02.02 | 12:30
Участниците в заниманието ще се потопят в удивителния свят на химията и сами ще направят серия от впечатляващи експерименти под надзора на нашия ТехноМаг-химик и специалист по „гърмене и пламъци“. Звучи обещаващо, нали? Местата са ограничени. Очакваме ви!
>> Гърмяща електростатика – 02.02 | 15:30

Ще хвърчат искри! Докато правим експерименти с електростатичната машина ще научим каква е разликата между заряд, ток и напрежение. 100000 волта? Не просто ще ги видим и чуем, ами ще ни се изправят косите от напрежение. Защо има гръмотевици? Какво ще се случи, ако ни удари високоволтова искра? Как да се предпазим при гръмотевична буря? Ела и научи!

>> Тайните на медта (Медени демонстрации) – 03.02 | 12:30
Химичният елемент, под номер 29 в таблицата на химичните елементи, притежава интересни свойства, които са безценни за хората и тяхната дейност. Медта се използва в електротехниката, строителството, машиносторенето, но намира и безценно приложение в изкуството, под формата на сплави. Уникалните свойства на химичния елемент ще бъдат представени на достъпен език, за да могат дори неспециалисти в науката, да разберат в какво именно се крие ценността на този метал. Ще направим и няколко специфични опита, с които ще покажем какви реакции протичат между медта и други химични елементи.

>> Студено светене – 03.02 | 15:30
Чувал ли си някога, че в най-дълбоките части на океана живеят риби, които използват светлина за да ловуват? А знаеш ли нея откъде я взимат? Ако през лятото се разхождаш в парка или през гората е много възможно да видиш светулки. Знаеш ли те защо светят? По много лесен и достъпен начин ще се запознаем с явленията флуоресценция, фосфоресценция и триболуминесценция със серия от експерименти. А ти мислиш ли, че нещо може да свети, но да не топли?

>> Кислород – 04.02 | 12:30
Кислородът – най-разпространеният елемент на Земята. Намира се във всички живи клетки. Но мирише ли той? Какви процеси задейства в тялото ни? Колко по-добре от въздуха поддържа горенето? Всичко това ще разберем в химичната ни демонстрация, посветена на 8-ия елемент от Менделеевата таблица, без който не бихме могли да оцелеем и 10 минути.

>> Ловци на метеорити – 04.02 | 15:30 & 06.02 | 12:30
"Ще посрещаме гости от Космоса! Ще попиташ „как е възможно това“?
Предстои да си говорим за едни по-специални камъни. Знаеш ли, че по земята има камъни, които са с извънземен произход? Буквално са паднали от небето, още преди хиляди години. Други пък са дошли наскоро, само преди стотици години, а това за възрастта на планетата ни е едва вчера.
А представяш ли си, че има и камъни, които са паднали на Земята едва преди десетилетия?
Всички камъни, които са паднали от космоса, наричаме „метеорити“ и именно на тях посвещаваме това специално научно занимание. В него ще имаш възможността да видиш истински метеорити и да разбереш по какъв начин можем да ги различим от най-обикновено парче скала."

>> Пътешествие в дълбокия космос – 05.02 | 12:30
Ще ви поведем на едно много интересно пътешествие сред някои от най-красивите обекти, които можем да видим на нощното небе. Предстои да разгледаме три основни вида обекти: мъглявини, звездни купове и галактики. Те са много различни от звездите и планетите, а това, че само един-два такива обекта могат да се видят с просто око, ги прави много загадъчни. Ще се научим къде по небето да ги търсим в зависимост от вида им, как изглеждат, от какво са съставени, как се формират и още много други интересни неща за тях.

>> Метали – 05.02 | 15:30
"Метал или heavy metal”, това е въпросът, на който по атрактивен начин, с използването на heavy наука, търсим отговори, като провокираме публиката на химическата демонстрация „Метали“. Вдъхновено от въпросите на малките любопитковци, които посещават TechnoMagicLand, това събитие разкрива забавни опити с относително „дружелюбните“ и сравнително безопасни елементи, събрани в таблицата на Менделеев под името метали. Семейството на металите крие изненади, а някои от неговите членове са повече от претенциозни, макар високите им изисквания невинаги да водят до съответстващите здравина и твърдост, присъщи за групата. В рамките на 45 минути успяваме да променим общите нагласи и заедно разрушаваме митовете и заблудите за металите. Въпросите, на които ще си отговорим, са: Може ли метал да взаимодейства с вода? Дали е експлозивно? Металите горят ли? А дали има такива, които са меки като фъстъчено масло?

Ако искате да ви напомним за предстоящата демонстрация днес, просто се абонирайте за нашия календар и ние имаме грижата да ви информираме деликатно и ненатрапчиво за всяко следващо занимание. Последвайте тази връзка (https://bit.ly/3s0VB2T) от своето мобилно устройство или компютър!

За да вземете участие в събитието е необходимо да закупите билет за вход на касата, в деня на събитието. Подробна информация за цените на билетите е достъпна от следната връзка (https://technomagicland.com/bg/exhibition#tickets)

Допускат се лица със зелен сертификат. Носенето на маска през цялото време е задължително. Допълнителна информация за действащите противоепидемични мерки е достъпна на адрес https://bit.ly/32HOHqL

текст: Организаторите

Къде:

TechnoMagicLand

Къде се намира:

бул. Цариградско шосе 111Б, София Тех Парк

Как да стигна:

Автобус 84,306,184,N1; Тролей5,8, Автобус 1,1К,3,5,6

Работно време:

Вторник - неделя от 10:00 до 18:30 ч. Касата затваря в 17:30 часа.
Понеделник - почивен ден.

Цени за индивидуални посещения:

Билет за дете от 3 до 14 г. - 6лв.
Билет за посетители над 14 г. - 10лв
Деца до 3 г. - безплатно
Семеен ваучер (2 възрастни и 2 деца) - 30 лв.

https://technomagicland.com/bg/exhibition

Контакти:

0889 805 995
0882 905 523
office@technomagicland.com
https://technomagicland.com/
https://www.facebook.com/TechnoMagicLand/

Последна редакция: 31.01.2022 г.

 

Парти градина Смърфони

Детски парти клуб Смърфони Ви приветства и в своята лятна градина за Партита. Градината е на различна локация и се намира в кв. Витоша, ул. Ангел Каралийчев 4. Парти ...

Детски парти клуб Смърфони Ви приветства и в своята лятна градина за Партита. Градината е на различна локация и се намира в кв. Витоша, ул. Ангел Каралийчев 4. Парти градина „Смърфони“  е своеобразен оазис в сърцето на града за забавления, мечти и игри. Откритото небе и огромната по ...

Парти градина Смърфони

семейни

-

Парти градина Смърфони
семейни-

Парти градина Смърфони

- семейни -
Парти градина Смърфони-
семейни-

Парти градина Смърфони

Парти градина Смърфони

Детски парти клуб Смърфони Ви приветства и в своята лятна градина за Партита. Градината е на различна локация и се намира в кв. Витоша, ул. Ангел Каралийчев 4. Парти градина „Смърфони“  е своеобразен оазис в сърцето на града за забавления, мечти и игри. Откритото небе и огромната ...

Спонсорирано
реклама
реклама