Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

до 30. 04 всички безплатно
Сподели:

Как и кога ни хрумва идеята за една песен? Кой решава дали е оригинална, или клише?
Тези въпроси често ме тормозят, когато съм в процес на създаване на песен и с времето разбрах, че в моментите на вдъхновение най-вредна е самокритиката, както и предразсъдъците, които много от нас познават толкова добре. Най-вероятно целта им е да ни предпазят от реална опасност и са нещо като инстинкти за самосъхранение, но за творческия процес могат да бъдат пагубни.

Затова още от времето на касетките си записвам всякакви мелодии, които ми идват в главата. Рядко съдбата им е по-различна от поредния файл в телефона ми, но ми е важно да излязат от мен. А ако някоя от тях започне натрапчиво да ми се върти в главата с дни, тогава ми светва – тя може би заслужава достоен живот, заслужава да бъде превърната в песен.

Сигурна съм, че много от вас имат подобни преживявания, както и че имат грабващи идеи, които имат нужда от крила, за да полетят.

Затова реших да създам и тази „творилница“ – за да съберем онези мелодии и текстове, които носят енергията на нова ПЕСЕН.

За да станете част от това творческо предизвикателство, изпратете кратко видео и/или аудио (непрофесионално) на ваша идея за песен – мелодия и/или текст на:
freelancer.neva@gmail.com или jazztetfoundation@gmail.com
за въпроси: 0888 25 41 87

В темата на имейла посочете "идея за песен", а вътре - три имена, името на песента, град и телефон за връзка.

ИДЕЯТА може да бъде изсвирена и/или изпята, да бъде само мелодия или само текст. (Ако е цялостна песен с текст, моля приложете и него към писмото.)

✅ Във фенстраниците на фондация "Джазтет" и "Джаз за деца" ще споделим някои от най-добрите записи, с разрешение на техните създатели.
✅ТРИма от авторите ще получат перкусионни инструменти от "Джазтет" и възможност да изпълнят песента си на сцена.
✅Най-креативната идея ще бъде аранжирана от професионални музиканти от формация „Джазтет“ и изпълнена на джаз концерт в София в края на месец МАЙ 2022г. Заедно с това ще бъде заснета с видео и медийно популяризирана.

На концерта ще чуете и мои боса нови, които са били просто файлове в телефона, но с красив аранжимент от Станислав Арабаджиев – пиано и изпълнениe на Венцислав Благоев – тромпет, Михаил Иванов – бас и моя милост – барабани и вокал, заживяват нов живот.

Малко инфо за мен:
На 15 години започнах да уча барабани - първо при изключителния педагог Ани Гитева, а после при барабанистите Цветан Георгиев и Димитър Димитров. Пет години по-късно ме поканиха да участвам в турне с дамска формация във Великобритания. През 2010г. започнах да свиря на ударни инструменти в проекта „Джаз за деца“ и да забавлявам малките вълшебници с перкусии и песни. Следват участия на джаз фестивали из цялата страна, организиране на събития за деца, стипендия от Созополски семинари по творческо писане за роман, няколко публикувани разказа, работа като учител и редактор, както и създаване на сценариите на музикалните представления „Седемте биг бенд самураи“ (2015г.) и „Алиса в страната на джаза“ (2018г.), подкрепен за „Дебют“ от Национален фонд „Култура“. През 2017г. с още две феи създадохме суинг бандата "Wet Pebbles“, в която творчеството кипи постоянно.

Вдъхновението може да ни срещне навсякъде, но е важно да го провокираме. Самата Агата Кристи споделя, че докато мие чинии й идват убийствени сюжети за романи, така че... ви пожелавам вдъхновение и очаквам вашите предложения.

Краен срок за получаване на идеите ви: 30.04.2022г.
Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура", програма "Музикални инициативи".

текст: Организаторите

Последна редакция: 12.04.2022 г.

реклама
реклама