Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

София

6 - 9. 05 всички безплатно
Сподели:

Тринадесет светлинни творби, създадени от талантливи артисти от Австралия, България, Индия, Испания, Франция и Швеция, ще преобразят централната част на София по време на LUNAR

Когато луната изгрее, светлините на LUNAR ще бъдат включени, за да дадат нов облик на едни от най-красивите сгради и забележителности в града, а централни градски площади и паркове ще станат дом на високотехнологични светлинни инсталации.

Фестивалът за светлинно изкуство LUNAR ще се състои за първи път в София, в дните между 6-9 май 2022 г., като преобрази града в огромна галерия под открито небе. Най-мащабният арт фестивал в България ще обхване над 10 локации в централната част на столицата.

Известни български и чуждестранни артисти ще разкажат истории, провокират въображението и изненадат публиката, чрез своето завладяващо светлинно изкуство.

Събитието се реализира с подкрепата на Европейски парламент в България, Министерство на културата и Столична община. Достъпът до всички произведения, част от фестивала, е свободен.

Програмата на събитието включва различни видове произведения, които ще разкрият пред българската публика многообразието и силата на този вид изкуство.

Светлините ще бъдат включени от 20:30 до 00:00 ч.

Пълната програма можете да намерите на: https://lunarlights.eu/program/

текст: Организаторите

Къде:

София

Къде се намира:

София

Последна редакция: 05.05.2022 г.

реклама
реклама