Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

София

14. 05 всички безплатно
Сподели:

Френският институт в България в партньорство с Министерство на културата и Столична община представят „Европейска нощ на музеите – София 2022“.
Събота, 14 май 2022 г. Вход свободен.

Откъснете се. Сами, в двойка, с приятели или със семейството, това ново издание на Европейската нощ на музеите ще ви отведе на приключение във времето, пространството и въображението. Повече от 45 музеи и галерии ви посрещат с изложби, ателиета, прожекции и многобройни артистични прояви.

По повод събитието, Френският институт в България представя документалния филм „Една нощ в Лувъра: Леонардо да Винчи“.
Заснета специално за киното, тази нощна, режисирана и озвучена обиколка на изложбата на Леонардо да Винчи, в празните без посетители зали на Лувъра, е в компанията на нейните двама куратори Венсан Дельовен и Луи Франк. Техните разкази дават възможност за по-доброто разбиране на светогледа и артистичната практика на Леонардо.
Билети 7 и 4 лв. или вход с абонаментна карта
петък, 13 май, 18:30 ч., зала „Славейков“
събота, 14 май, 19:00 ч., зала „Славейков“

По време на Нощта на музеите ще можете да се запознаете с Micro-folie - френски дигитален музей – който току що бе инсталиран в една от залите на Регионалния исторически музей – София по случай Председателството на Франция на Съвета на Европейския съюз. Открийте многообразието на богатствата на 27-те страни членки на ЕС посредством 200 творби от престижни музейни и сценични институции, между които и Панагюрско съкровище за България.

„Европейска нощ на музеите – София 2022“ се организира с подкрепата на BNP Paribas, Schneider Electric, Servier и Edenred.

ПРОГРАМА : https://cutt.ly/TGRFZhz

текст: Организаторите

Къде:

София

Къде се намира:

София

Последна редакция: 09.05.2022 г.

реклама
реклама