Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

Южен парк

31, 1. 06 всички безплатно
Сподели:

СОЦИАЛНО ГРАДЧЕ ЗА ОБМЯНА НА ОПИТ ПОД МОТОТО

„1 ЮНИ – ДЕНЯТ Е НА ВСИЧКИ ДЕЦА“ 2022 г.

Под патронажа на зам.-кмета на Столична община – Албена Атанасова се организира традиционното Социално градче за обмяна на опит и предаване на знания за социално подпомагане на деца и младежи. Събитието се провежда по повод празника на детето и е под надслов: „1 ЮНИ – ДЕНЯТ НА ВСИЧКИ ДЕЦА“.

На празника, в специално разположени шатри, представители на различни неправителствени организации – доставчици на социални услуги на територията на Столична община и социални заведения за деца и младежи ще популяризират своята дейност пред широката общественост. Ще представят творчески, образователни и спортни активности в подкрепа на деца и младежи и ще направят изложба на ръчно изработени изделия.

Екипът на направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ към Столична община е подготвил много забавни игри и викторини, в артателие ще се изработват и оцветяват различни фигури, а аниматори ще водят децата в света на забавленията, пълен с лакомства, подаръци и игри.

Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ ще направи демонстрации на техника и оборудване с високопроходим аварийно-спасителен автомобил за аварийно-спасителни дейности при бедствия аварии и кризи.

Деца от различни социални групи и техните родители ще се веселят заедно и ще се забавляват със специално организирана театрална и концертна програма с участието на: Дария Георгиева, Борис Стойнов, Виктория Асенова, Ангелина Петева, "Арт Център Стринджендо", ДВГ "Палави ноти“, 127 ДГ „Слънце“ и Школата на Катина „Мюзик бокс“, 129 ДГ „Приказен свят“, Спортна школа „Талант, спорт, стил“ с Таня Пеневска, Децата на Център „Чудеса", и Танцов състав „Чудеса“, Преходно жилище „Делфини“, Театър „Мим – Арт“, ВГ „Евтерпани“, ВГ „До, Ми, Сол“, Зумба със Слав Петков, ВГ „Светулковци“, Детски спектакъл „Джоката и Маги в света на животните“.

По случай празника, Децата ще имат незабравима приказна среща в ПЕПА ПИГ.

Специални гости са: Валерия Войкова, група „Жестим“, Трио „Елеганс“, Галя Георгиева, Наско Лазаров, Drago Drums School, група „Хоризонт“, група „Спринт“.

ЗАПОВЯДАЙТЕ, ДА СЕ ВЕСЕЛИМ ЗАЕДНО!

Място: Южен парк – Английска поляна (между бул. "Петко Ю. Тодоров" и ул. "Бяла черква", на главния вход откъм бул. "Витоша").
Дата: 31 май и 1 юни 2022 (вторник и сряда)
Начален час – 10:00 часа.

Открийте още предложения за ДЕНЯ НА ДЕТЕТО на този линк

текст: Организаторите

Къде:

Южен парк

Къде се намира:

Южен парк

Как да стигнем:

Автобул 74, 76, 102, Тролей 8

С кола:

Има няколко малки паркингчета по периферията на парка, но като цяло в празнични дни се търси доста.

Пие ми се вода:

Носете си водичка, в парка се продава вода на различни места, но на каква цена...

Пишка ми се:

Тоалетната в частта към улица Нишава е просторна и чиста и платена. Има и химически тоалетни на различни места.

Купи ми го:

Ако познавате парка, може тактически да се опитате да избегнете зоните със сергийки, но това действа само при по-малки деца. При по-големите деца, може да пробвате предварително да се уговорите за броя на нещата, които ще купите - например само 2, детето да си знае, че не може и сладолед и надуваема пързалка и патета и царевица и...

Последна редакция: 31.05.2022 г.

реклама
реклама