Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

Парк НДК

30 - 5. 06 всички безплатно
Сподели:


Софийският международен литературен фестивал за деца и младежи е инициатива на Асоциация „Българска книга“. Той се провежда ежегодно от 2018 г.

„ПРОЧЕТИ СВЕТА!“ – петото издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи ще се проведе през 2022 г. Пролетната му програма е от 30 май до 5 юни.

Деца, родители и професионалисти, ангажирани с насърчаването на детското четене, ще могат да се срещнат със съвременни български и чуждестранни писатели, да надникнат в кухнята на създаването на детските книги, да прекрачат отвъд буквите и да участват в срещата на литературата с други прояви на човешкия дух. Отново ще можем да надникнем в историята на българската детска литература и да усетим тенденциите, които чертаят нейното бъдеще. Малки и големи ще могат да се запознаят с творческия процес преди една книга да заживее собствен живот в ръцете на читателя, ще научат как литературата не просто отразява промените в света, но и предизвиква хората да го променят, ще видят как можем да се научим да общуваме по-добре, да бъдем по-добри приятели и по-добри хора.

Прочети света! Това е мотото на тазгодишния Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи. Четем света – защото зад кориците на книгите се крият светове – реални и приказни, защото, пътешествайки с думите, откриваме света и стигаме до кътчета, до които все още няма измислен транспорт, познаваме другите, но и опознаваме себе си. Защото книгите са универсалният език, мостът между миналото и бъдещето, порталът към други светове, защото с тях можем да изживеем 1000 живота, без да се налага да живеем 1000 пъти.

Да подарим на децата любовта към четенето означава да им дадем мощно оръжие от бъдещето, с което да променят ежедневието и света. Означава да ги направим бъдещи успешни възрастни, да им дадем крила, с които да полетят в живота и да се връщат отново у дома. Защото четенето дава криле и корени.

Заповядайте на събитията на Софийския международен литературен фестивал и открийте света с книгите!.

Всички срещи и събития на Фестивала са безплатни.

Пълната програма на фестивала прочетете ТУК

текст: Организаторите

Къде:

Парк НДК

Къде се намира:

пл."България" 1

Как да стигнем:

Тролей 1, 2, 5, 8, 9, Трамвай 1, 7, 6, Метростанция НДК

С кола:

Синя зона за паркиране

Последна редакция: 02.06.2022 г.

реклама
реклама