Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

Непрестанната динамика, изразяваща се в смяна на темпото на разиграванията, разнообразните удари, работата с краката и тялото, дори запазването на равновесие при удари от неудобни позиции, всеки компонент от този спорт тренира синхронно всички мускули в човешкото тяло. Ето защо, издръжливостта и физическата подготовка на и извън корта се оказват ключови в съвременния професионален тенис.


Тенисът е интелигентен спорт, изискващ концентрация на вниманието и предвиждане на ходовета на съперника. Учени са доказали, че тази комбинация от физическа активност и мозъчна стимулация има изключително благоприятен ефект върху изграждането на нови съдове в мозъка и подобряване на неговото кръвоснабдяване.

Не на последно място, макар и да се приема за индивидуалистичен спорт, когато се практикува за удоволствие, тенисът е социално занимание. За децата тенисът има възпитателен характер, защото ги учи на дисциплинираност, уважение на противника и възпитава тяхната целеустременост, упоритост и борба за победа.


Необходима екипировка ?

Цялостния инвентар, който е нужен, за да може вашето дете да играе тенис (ракети и топки) ще бъде подсигурен от нас.

Единственото нещо, което се изисква е:

Облекло по избор на родителя (Къса фланелка, блузка, гащета или спортен панталон, шапка (по избор) и най-важното комфортни спортни обувки, с добър грайфер за изкуствена тревна настилка)

Подробности и записвания на този линк

текст: Организаторите

*Необходимо е предварително записване:

Подробности и записвания на този линк

Къде се намира:

ул. "Владимир Вазов" 31

Контакти:

02 902 1010
contactbg@decathlon.com
http://www.decathlon.bg/
http://blog.decathlon.bg/
https://www.facebook.com/decathlonbulgaria/

 

*Необходимо е предварително записване:

Подробности и записвания на този линк

Последна редакция: 02.06.2022 г.

реклама
реклама