Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

парк "Света Троица"

12 - 15. 07 3-12г. безплатно
парк "Света Троица" 12 - 15. 07
3-12г.     безплатно
Сподели:

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ НА ДЕЦА ОТ 3 ДО 12 ГОДИНИ,
СКЪПИ МАЛКИ И ГОЛЕМИ СЪГРАЖДАНИ - ЦЕНИТЕЛИ НА ТЕАТРАЛНОТО ИЗКУСТВО,

Обръщаме се към всички вас, за да ви поканим на Детски театрален фестивал „Веселият Патиланец", който ще се проведе на лятната сцена в парк „Света Троица" от 12. до 15. юли 2022 г. - всеки ден от 11:00 часа.

Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2022 г. Организиран за пета поредна година от Районна администрация „Илинден", този път в партньорство със Сдружение „Театър „Корсар“, Фестивалът няма състезателен характер, ами се явява трибуна за изява на млади таланти и утвърдени актьори - професионалисти в сценичните изкуства.

Тази година сред изненадите, подготвени специално за най-малките от детската публика, има нови интерактивни форми на театър с висока художествена, образователна и възпитателна стойност. Сред артистичните способи на сцената, които неусетно ще привлекат публиката към участие в действието, освен класическите параванни кукли, ще присъстват и клоунадата, пантомимата и танца, а магията на сапунените балони ще пренесе зрителите в необятните светове на фантазията, където няма невъзможни неща, за да се превърне театралното събитие в нечувано забавление и истински празник за сетивата.

ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛА:

12.07.2022 г. - 11:00 ч.
Откриване с Детска Театрална трупа „АртИс“ при НЧ „Възраждане – 1928“, с. Искрец, с художествен ръководител Мариета Любенова.
Любителски детски театрални импровизации и етюди с любими герои от българската и световната приказна съкровищница.

12.07.2022 г. - 11:20 ч.
Вариация на улично куклено-театрално представление - Театрална трупа „Дай Пет“ - студенти от НАТФИЗ, специалност „Актьорство за куклен театър”, от класа на проф. Румен Рачев.
Мултипликация на проект „Театър за малки и големи“ – иновативно улично куклено-театрално представление на актьора Илияз Иляз.
Чрез различни етюди, ползващи средствата на параванните кукли, клоунадата, пантомимата и танца, с огромно чувство за хумор младите актьори ще провокират въображението на публиката, превръщайки неусетно малчуганите от зрители в участници в едно представление, изпълнено с много смях и забавление.
Традиционни и алтернативни форми на куклен театър. Общуване с детската публиката и провокиране на въображението й чрез кукли и предмети, музика и ритъм.

13.07.2022 г. - 11:00 ч.
Моноспектакъл „Гон, малката лисица“ Театър „Арт Ленд“, с участието на Юлия Коларова.
Драматизация, сценография и режисура: Мария Банова.
Куклено представление по японска приказка на Ниими Нанкичи. Под формата на театър в картини, типичен за Япония по време на депресията през 30-те години, детската публика ще се докосне до японската култура и чрез съпреживяване на художествената измислица ще отвори сърцата си за невидимото добро, което витае сред нас.

14.07.2022 г. - 11:00 ч.
Моноспектакъл на Георги Спасов „Храбрият Шивач“
Сценография: Елена Цонкова
Режисура: Рубен Гарабедян
Продукция на театър „Ателие 313”
Куклен спектакъл, в който актьорът Георги Спасов въвлича малките зрители с много чувство за хумор и полезни уроци в класическата приказна история за храбрия шивач на Братя Грим.

15.07.2022 г. - 11:00 ч.
Закриване на фестивала с Шоу спектакъл „Сапунена фантазия“.
Автор и актьор: Коле Китанов от Куклен театър „Мале-Мале“.
Интерактивно комедийно шоу, построено на принципите на класическата клоунада за деца над 3 годишна възраст, по време на което актьорът Коле Китанов ще пренесе малчуганите в чудния свят на сапунените балони, където няма невъзможни неща.

Присъединете се към нас, за да съпреживеем едно незабравимо културно събитие!
Вход свободен!

текст: Организаторите

Къде се намира:

ж.к. "Св. Троица", между улиците "Цар Симеон", "Пиротска", "Хисаря" и бул. "К. Величков"

Как да стигна:

Метро – спирка Константин Величков, Трамвай - 11, 3, 22, Автобус - 11, 83,

С кола:

Обикновено има свободни места и може да се паркира в междублоковите пространства откъм задната страна на парка.

Пие ми се вода:

 Заведения в парка.

Пишка ми се:

Тоалетна в едно от заведенията

Купи ми го:

Разбира се, че има изкусителни за децата нещица, както и надуваем батут (15 минути струват 3 лв., а 30 минути - 5 лв.)

Последна редакция: 07.07.2022 г.

окт

Ораторско майсторство в KoalaKids

Ораторското изкуство е необходимо навсякъде, целият ни живот е свързан с комуникация. Ето защо би било страхотно да имаме възможността да подготвим децата си да умея ...

Ораторското изкуство е необходимо навсякъде, целият ни живот е свързан с комуникация. Ето защо би било страхотно да имаме възможността да подготвим децата си да умеят да се изразяват по най- добрия начин във всяка житейска ситуация, да бъдат уверени в способностите си, да могат да заявяват себе си и ...

KoalaKids Academy

окт

5+, 9+

-

KoalaKids Academyокт
5+, 9+-

KoalaKids Academy

окт 5+, 9+ -
KoalaKids Academyокт
5+, 9+-

Ораторско майсторство в KoalaKids

Ораторско майсторство в KoalaKids

Ораторското изкуство е необходимо навсякъде, целият ни живот е свързан с комуникация. Ето защо би било страхотно да имаме възможността да подготвим децата си да умеят да се изразяват по най- добрия начин във всяка житейска ситуация, да бъдат уверени в способностите си, да могат да заявяват себе с ...

Спонсорирано
 

Ученическа (1-4кл) и полудневна (2-5г.) занималня в KoalaKids

Ученическата занималня в KoalaKids Academy е насочена към деца от 1-ви до 4-ти клас. Целогодишна полудневна образователна занималня за деца от 2 до 5 години, всеки д ...

Ученическата занималня в KoalaKids Academy е насочена към деца от 1-ви до 4-ти клас. Целогодишна полудневна образователна занималня за деца от 2 до 5 години, всеки делничен ден от 08.00ч. до 13.00ч. 

KoalaKids Academy

6+, 2+

-

KoalaKids Academy
6+, 2+-

KoalaKids Academy

- 6+, 2+ -
KoalaKids Academy-
6+, 2+-

Ученическа (1-4кл) и полудневна (2-5г.) занималня в KoalaKids

Ученическа (1-4кл) и полудневна (2-5г.) занималня в KoalaKids

Ученическата занималня в KoalaKids Academy е насочена към деца от 1-ви до 4-ти клас. Целогодишна полудневна образователна занималня за деца от 2 до 5 години, всеки делничен ден от 08.00ч. до 13.00ч. 

Спонсорирано
реклама
реклама