Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

Музей за история на София

3. 03 всички безплатно
Музей за история на София 3. 03
всички     безплатно
Сподели:

На Трети март посетителите ще могат да влизат безплатно в СГХГ Sofia City Art Gallery и филиалите й – Галерия-музей Дечко Узунов и Галерия Васка Емануилова. Галериите ще работят с празнично работно време – от 11.00 ч. до 18.00 ч.
Регионален исторически музей - София отваря безплатно вратите за постоянната експозиция и временните изложби в сградата на площад "Бански" №1, археологическите останки под бул. "Княгиня Мария Луиза" в Комплекс Антична Сердика, археологическото ниво на храм „Света София“ и Триъгълна кула на Сердика.
С безплатен вход ще работят Парк-музей „Врана“ и Зоологическа градина София.

Ако не сте посещавали с децата Регионален музей София - трети март е идеален момент да го направите. Ето и как мина нашето посещение там:

На отиване бях малко скептична: „Какво толкова има да се показва за София, та чак пък и музей”. На връщане всички бяхме: „Уау, трябва пак да дойдем някой ден”.

Музеят е изключително умно и съвременно направен. Експонатите са малко, но много интересни и внимателно представени. Разглеждането на експозицията върви паралелно с разглеждането на интересните интериорни пространства на банята. И не, няма къде да съм виждала царска каляска или бюрото на Фердинанд или кола от Софийските улици от началото на века. В зеленият трамвай може да се влезе, седне и помечтае, а ако сте с някой малчуган на 4, може да се влезе и излезе около 180 пъти.

Препоръчвам посещение на музея с дете и някоя баба или дядо от едновремешните, които се обръщаха помежду си с „госпожа”. Предметите отключват невероятни спомени. А на излизане можете да си пийнете от минералната вода, с която сме израснали поколения софиянци.

Всеки първи и трети четвъртък на месеца посещенията са безплатни. Районът около банята също е доста облагороден вече и ще има все повече какво да се гледа в сърцето на антична и съвременна София.

текст: София играе

Работно време:

вторник-неделя, 10:00 – 18:00 ч., понеделник - почивен ден

Цени:

възрастен 18+ - 6лв.
дете до 7г. - 0лв
ученици, студенти и пенсионери - 2лв.
хора с намалена работоспособност - 1лв.

Безплатни дни: първи и трети четвъртък от месеца.

Къде се намира:

пл. "Бански"1

Как да стигна:

Метро - станция Сердика, Трамвай - 4, 12, 18, 20, 22

С кола:

Зелена зона

Контакти:

http://sofiahistorymuseum.bg

+359 (2) 985 44 55

Работно време:

вторник-неделя, 10:00 – 18:00 ч., понеделник - почивен ден

Цени:

възрастен 18+ - 6лв.
дете до 7г. - 0лв
ученици, студенти и пенсионери - 2лв.
хора с намалена работоспособност - 1лв.

Безплатни дни: първи и трети четвъртък от месеца.

Последна редакция: 13.03.2023 г.

реклама
реклама