Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

Детска книжка помага на малчовците да са любопитни към нови храни и да се хранят здравословно. „Вкусни приключения“ е втората книга на издателство “My messy tales”, където малкият Гого тръгва на приключение с любимите играчки, за да открие колко полезни са зеленчуците. Приключението ще го научи за СУПЕР СИЛИТЕ, които дават те, за силата на приятелството и колко е хубаво да зарадваш някого! Представянето на книгата ще е тази събота, 18 март, от 11 часа в кафе-книжарница „Жираф“ (ул. Любен Каравелов 70, София).

„Много родители срещат предизвикателства при храненето на децата си и искахме да ги подпомогнем в процеса на изграждане на полезни навици, като приема на зеленчуци, например. Създадохме история, която директно говори на децата и провокира любопитството им към храната, здравословното хранене и колко е хубаво да зарадваш някого. Илюстрациите са съобразени с възрастта на малките ни читатели и са в подкрепа на по-лесното хранене, особено при злояди деца или такива с предизвикателства при храненето”, споделя Деси Найденова, автор и илюстратор на книгата.

При създаването на „Вкусни приключения“ авторката се консултира с Ива-Мария Данева (училищен психолог в Профилирана гимназия с интензивно изучаване на румънски език „Михай Еминеску“), за да насочи леко и уверено детето към приемане на промяната и възприемане на храненето като още едно приключение, чрез историята, различните й елементи и използваните думи.

    „Вкусни приключения“ е естествено продължение на книгата “Нощни приключения”, където  малкия Гого и неговите приятели, играчките капитан Мамун и Тигърчо, докато откриват красотата на приятелството, смелостта и колко е хубаво да спиш в собствено легло.

Илюстрациите и текста са дело на Десислава Найденова – илюстратор и създател на издателство “My messy tales”. Благодарение на дългогодишния си опит и художествено образование, Десислава успява да улови естетиката и цветовото възприятие на малките деца и да ги превърне в пъстра и поучителна история.
Мисията на издателство “My messy tales” е да създаваме специализирани детски книги, чиято цел е да образоват децата, както и да са верен помощник на родителите при отглеждането им.

Представянето тази събота (18 март) ще е между 11:00 и 13:00 ч. като Деси Найденова (издателство “My messy tales”), с любезното участие на здравословна детска кухня “Furisto”, които споделят същата философия относно важността на здравословното и пълноценно хранене още от ранна възраст, ще представят „Вкусни приключения” в кафе-книжарница „Жираф” (София, ул. Любен Каравелов 70). Освен официалното представяне на книгата са подготвили заедно с детска кухня “Furisto” забавления за най-малките – на място ще има необходимите продукти, подготвени за направа на салата. По този начин въвеждаме игровия процес като асоциация с консумацията на зеленчуци.

Все по-често родителите се стремят да изграждат в децата си навици за здравословно хранене, за да избегнат проблеми като т. нар. „емоционално хранене“, прекаляването с определени храни и игнорирането на други, което води до лишаване от конкретни витамини и хранителни вещества. „Вкусни приключения“ е създадена с  цел да спомогне преминаването на различните етапи и особености по изграждане на тези навици. В нея родителите и децата ще имат верен помощник в процеса по храненето, който ще го направи по-лесен и по-пъстър.

            ***
Десислава Найденова е графичен дизайнер и илюстратор. Деси е с бакалавърска степен по „Книга и печатна графика” и е магистър „Илюстрация” от Националната художествена академия. Тя обича да рисува и твори произведения с ръцете си. Създава издателство “My messy tales” през 2021 г., защото вярва, че книгите са прозорец към все още неизследвания от децата свят и иска чрез нейните истории да улесни опознаването му.

текст: Организаторите

Къде се намира:

ул. Любен Каравелов 70

Как да стигна:

Автобус 94,72,76,204,604; Тролей7,9, 1,2,5,8
Метростанция Национален дворец на културата

С кола:

Синя зона за паркиране

Контакти:

https://www.facebook.com/GiraffeCafeBG

Последна редакция: 16.03.2023 г.

реклама
реклама